Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μετά το Πάσχα η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη στα παιδιά που διαγωνίζονται φέτος για ένα καλύτερο αύριο, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων, και αυτό δεν είναι για καλό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Οι αλλαγές που ενσωμάτωσε το Υπουργείο Παιδείας από τη μια πλευρά και οι υγειονομική κρίση που άλλαξε εντελώς την καθημερινότητα των διαγωνιζομένων είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση των παιδιών.

Ήδη από τις αρχές Απριλίου γνωρίζουμε πως:

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν, όπως και πέρσι, στις 14-15 Ιουνίου, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος Απριλίου. ( SOS δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα μέχρι σήμερα Μ.Πέμπτη 11:45μμ)

Αυτό είναι το σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μέχρι 15 Απριλίου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα, οπότε θα γνωρίζουμε και ποια τμήματα δε θα συμπεριληφθούν στο νέο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι. (ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου).

Μέχρι 30 Απριλίου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στις στρατιωτικές Σχολές, αστυνομικές, Πυροσβεστών και ΑΕΝ.

Μέχρι 14 Μαΐου θα ανακοινωθεί η κατάταξη των τμημάτων ανά Επιστημονικό Πεδίο.

Τέλος, μέχρι 31 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα ΙΕΚ, ειδικά για τους υποψηφίους που θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό παράλληλα με το Μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ.

Η katanixi.gr σε συνεργασία με τους συμβούλους σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού www.sthenosacademy.gr κάθε Παρασκευή θα δημοσιεύει χρήσιμες πληροφορίες για τα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς τους.

Για την εβδομάδα αυτή και ουσιαστικά για τις επόμενες τρεις ημέρες, προτείνουμε να κρατήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα μελέτης γύρω στο 70% του μέσου όρου διαβάσματος της χρονιάς.

Αφιερώσετε χρόνο στις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, και προσπαθήστε όντως να προσεγγίσετε τη συνολική προσπάθεια της χρονιάς αφιερώνοντας χρόνο στην προσευχή.

Από Δευτέρα επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, πάντοτε με βάση το κοινά συμφωνημένο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας.

Αν κάποιο παιδί δεν πηγαίνει φροντιστήριο το πρόγραμμα πρέπει να συμφωνηθεί με τους καθηγητές της κατεύθυνσης στο σχολείο.

Θα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές ανά ημέρα το μάθημα, συγκεκριμένες σελίδες ύλης, ασκήσεις, προβλήματα και ερωτήσεις επεξεργασίας επιλεγμένων και παλαιότερων θεμάτων και καθημερινή καταγραφή του χρόνου διαβάσματος που καταβλήθηκε.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να εστιάσετε, να δώσετε σε αυτό την προσοχή σας και την ενέργεια σας, αυτό είναι η καθημερινή σας προσπάθεια. Η δουλειά που πρέπει να βγάλετε μετά το μάθημα. Η κόπωση, η καραντίνα, τα συναισθηματικά, ο καιρός, όλα τα γύρω γύρω αν ΔΕΝ επηρεάζουν το ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, όλα τα άλλα θα γίνουν ευκολότερα ή και τελείως αχρείαστα.

Η λογική της τελικής ευθείας δημιουργεί αχρείαστο άγχος και ανυπομονησία. Η λογική της εστιασμένης εργασίας στο εδώ και στο τώρα, στο σήμερα, μας κρατά εστιασμένους στον μακροπρόθεσμο στόχο… για άλλη μια μέρα.

Αξία ανεκτίμητη.

Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις για τις πανελλαδικές και όχι μόνο στα σχόλια ή να στείλετε email στην Κατάνυξη, θα απαντήσουμε σε όλα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra