Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“…ἔτι πεπωρωμένην ἔχετε τὴν καρδίαν ὑμῶν;”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν κάποιος παλεύει για τη ζωή του και βγαίνει νικητής, έχει δύο δρόμους, ή να δοξάσει τον Θεό ή να του γυρίσει την πλάτη.

Μέση λύση δεν υπάρχει.

Ή βιώνει το θαύμα με ταπείνωση και καταλαβαίνει πως η Πρόνοια του Θεού του χαρίζει ημέρες μετάνοιας, για να διορθώσει τη βιοτή του, να αρέσει στον Θεό και να αξιωθεί τον Παράδεισο.

Ή θεωρεί πως η προσωπική του δύναμη, η “θετική ενέργεια” των φίλων, το θαύμα της επιστήμης, η ευθυγράμμιση κάποιων πλανητών, το ολόγιομο φεγγάρι τον… έσωσαν. Η γνώμη αυτή θρέφεται από την προσωπική εμπειρία και παγιώνεται μέσα του.

Περί του εμβολίου έχει χυθεί πολύ μελάνι. Μήπως όμως μας διαφεύγει κάτι πολύ βασικό, κάτι πολύ θεμελιώδες;

Οι Αμερικανοί λένε πως, αν σε μια έρευνα ακολουθήσουμε τη γραμμή του χρήματος, θα φτάσουμε οπωσδήποτε σε κάποιο συμπέρασμα.

Παγκόσμιοι Οργανισμοί, κυβερνήσεις, κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας, τα μέσα ενημέρωσης, (η Διοικούσα Εκκλησία στην Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος σχεδόν σύσσωμο), κάθε πίστη ή δοξασία ανά τον κόσμο από την μία πλευρά και από την άλλη οι… “ψεκασμένοι”.

Πακτωλός χρημάτων από τη μια, πενταροδεκάρες από την άλλη.

Είναι ξεκάθαρο πως, αν υπάρχει διευθυντήριο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή, ήτοι οι ισχυροί της γης, εκείνοι στηρίζουν τους μαζικούς εμβολιασμούς, ενώ παρατηρείται και το εξής παράδοξο: Εμφανίζονται όλοι αυτοί να νοιάζονται για τον κοσμάκη

Δωρεάν εμβόλιο για όλους, 150ευρα για τους νέους, δωρεάν μεγαμπάϊτ για τους εφήβους και ποιος ξέρει τι άλλο. Στον αντίποδα, για όποιον δεν δωροδοκείται τον περιμένει αναστολή εργασίας, περιορισμός ελευθεριών, πληρωμένα διαγνωστικά τεστ, εξουθένωση και εξαθλίωση.

Νοιάζονται τόσο που θέλουν το καλό μας υποχρεωτικά και απειλούν να μας τιμωρήσουν, αν δεν υπακούσουμε στη σωτηρία που μας ετοίμασαν.

Δύο μήνες νοσηλεύτηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ της Ι.Μ. Βατοπαιδίου.

Μετά τη δοκιμασία αυτή για τη ζωή του μίλησε.

Και συντάχθηκε με τους ισχυρούς της γης, αυτούς που θέλουν να μας σώσουν.

Ένας ηγούμενος από το Περιβόλι της Παναγιάς συμμάχησε με τους ισχυρούς της γης, παρά τη δοκιμασία που πέρασε.

Η σωτηρία μας όμως είναι έργο του Θεού. Αυτό δεν το ακούσαμε από τα χείλη του και θυμηθήκαμε το λόγο του Κυρίου:

“καὶ γνοὺς ὁ Ἰησοῦς λέγει αὐτοῖς· τί διαλογίζεσθε ὅτι ἄρτους οὐκ ἔχετε; οὔπω νοεῖτε οὐδὲ συνίετε; ἔτι πεπωρωμένην ἔχετε τὴν καρδίαν ὑμῶν;  ὀφθαλμοὺς ἔχοντες οὐ βλέπετε, καὶ ὦτα ἔχοντες οὐκ ἀκούετε; καὶ οὐ μνημονεύετε;” ( Μαρκ. 8,17-18 ).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
«Βάλε την μάσκα και σιώπα»… [ΒΙΝΤΕΟ]