Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το ζήτημα είναι ότι Εκκλησιαστικοί μας Ταγοί έρχονται σε αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Θυμόμαστε όλοι την παραπλανητική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος “προς τον Λαό”, το φυλλάδιο δηλαδή που διαβάστηκε και μοιράστηκε στους πιστούς και με το οποίο επιχείρησε να καθησυχάσει και να πείσει το ποίμνιο ότι οι αποφάσεις της Ψευδοσυνόδου στο Κολυμπάρι το 2016 ήταν καλές και άγιες. Πέντε χρόνια μετά, την ερχόμενη Κυριακή, ένα νέο αμφιλεγόμενο “προς τον Λαό”, αναμένεται να διανεμηθεί στους πιστούς. Σε όσους πιστούς θα βρίσκονται στις άδειες εκκλησιές εν πάσει περιπτώσει…

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε εγκύκλιο προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα του συνόλου των Ιερών Μητροπόλεων, με θέμα: “Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας”. Η εγκύκλιος θα διαβαστεί στους πιστούς την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021. Συνιστά στους πιστούς, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, να επωφεληθούν της παροχής από την επιστήμη αυτού του εμβολίου κατά του κορονοϊού, διευκρινίζοντας, ότι: «Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας». Το ζήτημα όμως είναι ότι οι Εκκλησιαστικοί μας Ταγοί έρχονται σε αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας και αυτό θα πρέπει να προσέξει ο λαός και να μην εμπιστευθεί με κλειστά μάτια τους Αρχιερείς που ξεπουλάνε την Ορθοδοξία.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θράσος απευθύνεται σε ένα λαό τον οποίο έχει αποκλείσει ουσιαστικά από τον εκκλησιασμό, τη Θεία Κοινωνία, την εξομολόγηση και τα άλλα Ιερά Μυστήρια, εδώ και ενάμιση χρόνο με αφορμή τον κορονοϊό. Απευθύνεται σε ένα λαό τον οποίο δεν υπερασπίστηκε, ως όφειλε, όταν η Κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο των ιερών ναών ακόμα και στις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, όταν η Κυβέρνηση διέταξε τα βλάσφημα περιοριστικά μέτρα στον Οίκο του Θεού. Η Ιερά Σύνοδος στην εγκύκλιό της, αναφέρεται υποκριτικά στο Δημιουργό και το δώρο της ιατρικής στον άνθρωπο μέσα από τα συναξάρια των Αγίων. Ποτέ όμως δεν αναφέρθηκε όλο αυτόν τον καιρό στα θαύματα της Παναγίας και των Αγίων της Εκκλησίας μας σε περιόδους πραγματικών πανδημιών. Θα μπορούσε να εκδώσει ανάλογα φυλλάδια προς ενίσχυση του πιστού λαού, αναφέροντας όλες εκείνες τις περιπτώσεις που ήρθαν πανδημίες αλλά δεν έκλεισε κανένας ναός και κανένα μοναστήρι και συνέρρεε πλήθος λαού για να παρακαλέσει και να προσευχηθεί στη χάρη των αγίων και έβρισκε γιατρειά. Και τώρα ολίγον απέχει από το να απαγορεύσει την είσοδο στους ιερούς ναούς στους χριστιανούς που δεν δέχονται αυτό το εμβόλιο.

Το φυλλάδιο “προς τον Λαό”, φέρει τον τίτλο “ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ”. Στο φυλλάδιο περιλαμβάνονται τα ερωτήματα, οι προβληματισμοί, οι απορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του εμβολίου οι οποίες εστάλησαν γραπτώς προς το Υπουργείο Υγείας, και απαντήθηκαν αρμοδίως.

Εξαιρούνται από το φυλλάδιο οι ερωτήσεις, οι προβληματισμοί, οι απορίες του σώματος της Εκκλησίας περί του εμβολίου, καθώς δεν προηγήθηκε κάποια τέτοια κίνηση από πλευράς διοικούσας Εκκλησίας, να ενδιαφερθεί δηλαδή για τους προβληματισμούς του λαού του Θεού. Ούτε βέβαια σκέφτηκαν να θέσουν τουλάχιστον τα ίδια ερωτήματα, σε άλλους, έγκριτους επιστήμονες που δεν συμφωνούν με όσα διαμηνύουν και απαιτούν οι αρμόδιοι και εσχάτως ακαταδίωκτοι επιστήμονες παρά τω πρωθυπουργώ.

Οι Ιεράρχες μας δεν βλέπουν πουθενά καμία πονηριά σε όλη αυτή την ιστορία του κορονοϊού. Δεν διανοούνται ότι εμείς οι πιστοί βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση ως διωγμό της πίστης μας. Το ότι με πρόφαση τον κορονοϊού πορευόμαστε σε μια κατάσταση που περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα στην Αγία Γραφή ουδόλως τους απασχολεί. Το ότι πολλοί από τα μέλη της Εκκλησίας που δεν θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο σχεδον δεν θα μπορούν “ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι” δεν τους ενδιαφέρει. Τις μελέτες που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές για πολλούς λόγους ποτέ δεν τις διάβασαν. Ο κυριότερος λόγος όμως, είναι ότι από τις μελέτες αυτές, προκύπτει πως για τα εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα έμβρυα από εκτρώσεις, δηλαδή δολοφονημένα παιδιά. Ακόμα και αυτό το αρνούνται οι Ιεράρχες μας.

Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε Ιεράρχες που έρχονται σε αντίθεση με τους Αγίους Πατέρες, δεν πιστεύουν στα θαύματα και φοράνε μάσκες μέσα στον Ιερό Ναό. Όπως δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αρμοδίους που συναινούν να γίνει η χώρα μας, ένα απέραντο πεδίο πειραμάτων σε βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης και την θεόσδοτης ελευθερίας μας.

Η Κατάνυξη δεν θα αφήσει ούτε αυτή την εγκύκλιο να περάσει έτσι. Θα απαντήσει λέξη προς λέξη σε όλα τα ψέματα και τις μισές αλήθειες της Ιεραρχίας, όπως έκανε άλλοτε ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης στην εγκύκλιο της Ιεραρχίας για την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου. Γι’ αυτό ο προορισμός της εγκυκλίου είναι ένας και μοναδικός, ο κάλαθος των αχρήστων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Σοκάρει ο Μητροπολίτης Πειραιώς με τις δηλώσεις του για τα συλλαλητήρια κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων
– Διαβολική “Ποιμαντική”
– Μητρ Κηφισίας: Θα δεχόμουν μόνο εμβολιασμένους στην Εκκλησία αν το αποφάσιζε η κυβέρνηση
– Ωμή παρέμβαση της πολιτείας στα της Εκκλησίας