Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συνεχίζονται κανονικά και με το νόμο τα αντικανονικά αλισβερίσια του Πατριαρχείου Μόσχας με τους αιρετικούς Αγγλικανούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στα τέλη του μηνός Οκτωβρίου ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, μετέβη στο Λονδίνο. Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου συναντήθηκε στο αββαείο του Ουεστμίνστερ με εκπροσώπους του αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας, οι οποίοι κατέχουν σημαντικές θέσεις στην Αγγλικανή ιεραρχία. Ο μητρ. Ιλαρίων ξεναγήθηκε στο αββαείο του Ουεστμίνστερ και στη συνέχεια συνομίλησε με τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας επί επαφών με την Ορθόδοξη Εκκλησία, επίσκοπο Φούλεμ Τζόναθαν Μπέικερ.

Ένας ακόμα διάλογος επικίνδυνος για την Ορθοδοξία. Τα είπαν, τα μαγείρεψαν και προέκυψε μια επανάληψη της ίδιας “σούπας”. Η ίδια γεύση, νερόβραστη, άνοστη και κυρίως δηλητηριώδης. Το αποτέλεσμα από τη συζήτηση μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των αιρετικών Αγγλικανών ήταν μηδέν, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση του Πατριαρχείου Μόσχας “συζητήθηκε ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Αγγλίας. Τα μέρη, ειδικότερα, αντήλλαξαν εμπειρίες ποιμαντικού έργου υπό τις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και συμφώνησαν να επανεκκινήσουν οι ανταλλαγές προσκυνηματικών αντιπροσωπειών μετά την ομαλοποίηση της επιδημιολογικής καταστάσεως στη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία.”

Προφανώς δεν προβλημάτισε ούτε τη διοικούσα Ρωσική Εκκλησία ότι ίσως η παρούσα επιδημιολογική κατάσταση είναι μια δοκιμασία που επιτρέπει ο Κύριος για παιδαγωγικούς λόγους. Ότι ίσως, αντί να ανυπομονούν να επιστρέψουν στα αντικανονικά αλισβερίσια με αιρετικούς, θα έπρεπε να στρέψουν την προσοχή τους στο να ελκύσουν το έλεος του Θεού. Κι αν έχουν ξεχάσει τον τρόπο, είναι πλούσια η παρακαταθήκη των Αγίων και Ομολογητών της Πίστης μας. Εκεί τους συμφέρει να επιστρέψουν, παρά στις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις σε φωλιές δαιμονίων που αρνήθηκαν την Ορθοδοξία μας και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν ποτέ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
Ένα βήμα πριν την κοινή Ευχαριστία με τους παπικούς η Εκκλησία της Ρωσίας
Ιλαρίων: Το κουτάλι θα απολυμαίνεται και οι πιστοί θα σκουπίζονται, μόλις κοινωνούν σε πετσέτες…
– Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον παπικό Αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης
– Δείτε τον δελφίνο του Πατριαρχείου της Μόσχας πώς βουτάει την αγία Λαβίδα στο ξύδι