Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ανεπίτρεπτη η υπακοή σε βλάσφημα υγειονομικά πρωτόκολλα εντός των Ιερών Ναών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αναμενόμενες ήταν οι ανακοινώσεις του υπουργού υγείας εν όψει του Πάσχα και της θερινής περιόδου.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, πρώτα μας ενημέρωσε για την προσωρινή χαλάρωση των μέτρων μετά την 1η Μαΐου (και όχι από τη Μεγάλη Εβδομάδα) μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Έπειτα μας είπε ότι ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα. Δήλωσε μάλιστα ότι μετά από δύο χρόνια θα γιορτάσουμε κανονικά το ορθόδοξο Πάσχα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μήπως περίμενε να τον χειροκροτήσουμε;

Αναμενόμενη ήταν και η απόλυτη σύμπνοια της διοικούσας Εκκλησίας με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ας είναι βλάσφημες. Οι μεταλλαγμένοι ιεράρχες τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τρίτη χρονιά. Δεν περιμέναμε βέβαια να αλλάξει κάτι φέτος. Φροντίζουν να μας θυμίζουν την αθεράπευτη σκληροκαρδία τους σε κάθε ευκαιρία. Πλέον δεν περιμένει κανείς να μετανοήσουν, να κλάψουν πικρά για το κατάντημά τους και να σταθούν απέναντι στα βλάσφημα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εάν οι μεταλλαγμένοι πολιτικοί και “ειδικοί” επιβάλλουν να προσκυνήσουν οι πιστοί τον Εσταυρωμένο με μάσκα, δεν τους ενοχλεί καθόλου!

Προφανώς ούτε ο νυν υπουργός υγείας γνωρίζει πως εορτάζεται κανονικά το ορθόδοξο Πάσχα. Προσπαθεί να μας πλασάρει τη νέα κανονικότητα ως ορθή. Πόσους θα πείσει; Πόσοι θα αντιδράσουν; Παράλληλα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων, δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση, όπου μεταξύ άλλων καταγράφονται τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η ακρίβεια, το δεύτερο είναι οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας και τελευταία τους απασχολούν τα εθνικά θέματα και η διαφθορά. Η πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και η συστηματική απομάκρυνση του λαού από την Πίστη, οδήγησαν την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση, να είναι μείζον θέμα η ακρίβεια και τελευταία η διαφθορά σε Πολιτεία και Εκκλησία. Όμως όλα είναι στο σχέδιο του Θεού. Και όλοι στο τέλος θα κριθούμε εάν φυλάξαμε ανόθευτη την Πίστη, αν κάναμε υπακοή στις εντολές Του ή στις εντολές των εχθρών Του. Αυτό να θυμόμαστε. Καλή Ανάσταση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Επιστολή των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ, προς την Ιερά Σύνοδο για τον…
Πώς οδηγούμαστε από την πανδημία και τις μανταλωμένες Εκκλησιές στο κοινό Πάσχα και την…
Όχι στους ψευτοπανηγυρισμούς ενός καθυστερημένου Πάσχα της αιρετίζουσας ελλαδικής Εκκλησίας!
Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;