της Μαρίας Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όπως οι καλικάντζαροι φοβούνται και τρέμουν την ημέρα των Θεοφανείων, που αγιάζεται η πλάση, είδαμε και τους εκκλησιαστικούς άνδρες στην πλειοψηφία τους, να συμφωνούν με τους “ειδικούς”, να λουφάζουν, να κρύβονται και εσχάτως να εμβολιάζονται.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύτηκε ο αγιασμός των υδάτων στην ύπαιθρο

της Μαρίας Κοσμίδου

Με αφορμή άρθρο της παλαιάς Κατάνυξης το οποίο σημείωνε τα εξής σημαντικά:

Ο εορτασμός των Θεοφανείων με την τελετή του αγιασμού των υδάτων, τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε στέρνες, δεξαμενές, ποτάμια, λίμνες και λιμάνια, είναι από τα κορυφαία γεγονότα μέσα στο χρόνο, που σμιλεύουν την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Μπορεί να θεωρείται από τα μέσα μαζικής χειραγώγησης “ατραξιόν”. Ίσως με τον τρόπο τους να υποτιμούν και να ειρωνεύονται την Ορθοδοξία.
Το προσωπικό μας βίωμα όμως, οι αναμνήσεις, η ιστορική συνέχεια της θρησκευτικής μας παραδόσεως, η φροντίδα μας για να μείνουν αυτές ολοζώντανες, είναι ένα ανομολόγητο καθήκον.
Με κάθε μέσον, ακόμα και με τα αμφιλεγόμενα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα λοιπά τεχνολογικά καλούδια, να κρατάμε αναμμένη τη φλόγα της Ελληνορθόδοξης παραδόσεώς μας.

Στα σημεία των καιρών μας, περίοπτη θέση κατέχει η αδράνεια των Επισκόπων στη δαιμονική κυβερνητική απόφαση της απαγόρευσης του αγιασμού των υδάτων στην ύπαιθρο την ημέρα των Θεοφανείων. Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο όμως. Από την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του 2020, που ξεκίνησε λάου λάου η επιβολή του πονηρού σχεδίου απαγόρευσης της λατρευτικής ζωής των χριστιανών με το πρόσχημα του κορονοϊού, έχει παιχτεί πολλές φορές το ίδιο έργο. Τότε βέβαια, κανείς απλός πολίτης δεν μπορούσε να φανταστεί τον πόλεμο κατά της Αγίας μας Εκκλησίας. Δεν μπορούσε κανείς επίσης να φανταστεί, τη σκανδαλώδη συναίνεση της Ιεραρχίας στα άνομα και βλάσφημα σχέδια της Κυβέρνησης με το κλείσιμο των ιερών ναών.

Μέχρι να εμφανιστεί ο κορονοϊός στη ζωή μας, γνωρίζαμε ότι οι καλικάντζαροι φοβούνται και τρέμουν την ημέρα των Θεοφανείων που αγιάζεται η πλάση μόνο μέσα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα και τις παραδόσεις μας.
Φέτος, ο Θεός επέτρεψε να αποκαλυφθούν μπροστά στα μάτια μας ζωντανοί οι καλικάντζαρος, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κρυμμένοι όχι μόνο κάτω από τη γη αλλά και πίσω από χριστιανικά και πατριωτικά προσωπεία, κάτω από πλούσια ενδύματα, πίσω από πολυτελή γραφεία.

Αρκούσε μια επιδημία για να φανερωθούν. Προς έκπληξη πολλών, οι Μητροπολίτες, που είναι υπεύθυνοι φύλακες του λογικού ποιμνίου, δεν βγήκαν μπροστά να ορθώσουν το ανάστημά τους, να στηρίξουν το λαό υπενθυμίζοντας την παντοδυναμία του Θεού και να ακολουθήσουν για μια ακόμα φορά τον τρόπο των αγίων προκατόχων τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Αντιθέτως, είδαμε τους εκκλησιαστικούς άνδρες στην πλειοψηφία τους να συμφωνούν με τους “ειδικούς”, να λουφάζουν, να κρύβονται και εσχάτως να εμβολιάζονται. Και για την απαγόρευση του αγιασμού των υδάτων στην ύπαιθρο, τσιμουδιά. Σε τέτοιο σημείο, που φτάνουμε να αναρωτιόμαστε αν οι Επίσκοποι φοβούνται τους καλικάντζαρους που μας κυβερνούν ή μήπως μεταλλάχθηκαν τόσο οι ίδιοι και έχει αλλοιωθεί το φρόνημά τους σε σημείο που φοβούνται οι ίδιοι τον Αγιασμό;

Το 2020 δεν ήταν κακή χρονιά. Όσα συμβαίνουν ο Θεός τα επιτρέπει για κάποιο λόγο. Η χρονιά αυτή ήταν ένα θείο δώρο που αποκάλυψε ποιοι είναι του Χριστού και ποιοι εχθροί του. Είναι η χρονιά που επίσης μας φύλαξε από πολλά, όπως καρναβαλικές παρελάσεις, παρελάσεις ομοφυλοφίλων, προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ξενόφερτες φιέστες και χριστουγεννιάτικες γιορτές σε πάρκα με ξωτικά και άλλα πολλά που μας απομάκρυναν από τις ιερές παραδόσεις μας. Κυρίως, είναι η χρονιά που έβαλε φρένο στα μιαρά συλλείτουργα με αιρετικούς και σχισματικούς και στην επίσκεψη του Πάπα στην Πατρίδα μας. Σωτήριο έτος το 2020. Μας χάρισε ο Θεός μια ακόμα ευκαιρία να Τον αναζητήσουμε, μας άνοιξε τα μάτια. Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία. Ευχόμαστε να διατηρηθεί ζωντανή στις καρδιές μας η φλόγα της Πίστης μας, ακολουθώντας ξεκάθαρη ορθόδοξη πορεία, μακριά από τη γραμμή επισκόπων και ηγουμένων που υπηρετούν τη νέα τάξη πραγμάτων αποπροσανατολίζοντας το λαό του Θεού. Να είμαστε όπου είναι ο Χριστός, ακόμα και στις κατακόμβες, ακόμα και στις οπές της γης, να απολαμβάνουμε τα θαύματα της Πίστης μας μέσα στην αγία Αποτείχιση μέχρι τέλους. Αμήν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra