Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ως πότε οι γονείς θα ανέχονται την αποδόμηση της ελληνορθόδοξης παιδείας και την επέλαση της νέας τάξης πραγμάτων στα σχολεία;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι γεγονός ότι οι φορείς χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες συστηματικά απομακρύνουν το ελληνικό σχολείο από τον πρωταρχικό του ρόλο: τη μεταλαμπάδευση της πνευματικής κληρονομιάς του Έθνους μας στις νέες γενιές. Το ζήτημα είναι κατά πόσο οι γονείς έχουν αντιληφθεί το ύπουλο παιδομάζωμα που συντελείται μέσα από τα σχολικά βιβλία και πότε επιτέλους θα αντιδράσουν.

Διαπιστώνει κανείς εύκολα, ακόμα και από τα εξώφυλλα σε πολλές περιπτώσεις, ότι ο πόλεμος εναντίον της ελληνορθόδοξης παιδείας ξεκινά από το ίδιο το υπουργείο παιδείας. Η Ορθοδοξία, οι θυσίες των ηρώων μας για την ελευθερία της Πατρίδας, ακόμα και η πατριδογνωσία, έχουν απαλειφθεί από τα σχολικά βιβλία. Η διδακτέα ύλη επιλέγεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εντολές της νέας τάξης πραγμάτων. Το συνονθύλευμα πολιτισμών, θρησκειών, ιδεών στο οποίο αναπαύεται η παγκοσμιοποίηση, εξιδανικεύεται και παρουσιάζεται στα παιδιά ως το μόνο καλό, γίνεται η νέα “παράδοση”, την οποία θα αναγνωρίζουν οι επόμενες γενιές ως δική τους.

Κάποιες ειδικές επιτροπές αποφάσισαν ότι οι μαθητές δεν θα διδάσκονται κείμενα, όπως του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου, ή ποιήματα, όπως του Κρυστάλλη και του Πολέμη, και τα αντικατέστησαν με άλλα, πιο βολικά κείμενα, μέσω των οποίων γίνεται η απαραίτητη “πλύση εγκεφάλου”.

Στην Κατάνυξη έχουμε επισημάνει τέτοιες περιπτώσεις. Όπως επίσης ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι ξεκάθαρη μύηση στον οικουμενισμό και, παρά την απόφαση του ΣτΕ, συνεχίζει να διδάσκεται με τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου. Είναι οφθαλμοφανές ότι χρησιμοποιείται η δημόσια εκπαίδευση για να παρουσιαστεί η πανθρησκεία ως κάτι καλό και αποδεκτό.

Ομοίως, στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας μπορούμε να εντοπίσουμε εύκολα τα μηνύματα της νέας εποχής. Η έννοια του πολέμου και της ειρήνης, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που βιώνουμε και στην Πατρίδα μας, οι πονηρές δράσεις των ΜΚΟ και άλλα θέματα, όπως η “διαφορετικότητα”, παρουσιάζονται από μια ωραιοποιημένη οπτική.

Σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να εντοπίσει ο γονέας τον κίνδυνο, χρειάζεται “ψάξιμο”. Τέτοια περίπτωση είναι για παράδειγμα, κείμενο παιδεραστή που περιλαμβάνεται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄ γυμνασίου, στην ενότητα «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών». Στο κείμενο αυτό ο συγγραφέας Dalglish προσκαλεί τους νέους να ενταχθούν σε ΜΚΟ, καθώς έτσι κάνουν κάτι σημαντικό στη ζωή τους. Ο συγγραφέας του εν λόγω κειμένου είναι ιδρυτής της ΜΚΟ Street Kids International Charity, εκπρόσωπος του ΟΗΕ (τυχαίο;) στο Αφγανιστάν και ο πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου παιδεραστείας που ξέσπασε πριν λίγα χρόνια στο χώρο των ΜΚΟ. Καταδικάστηκε το 2018 και εκτίει ποινή φυλάκισης 9 ετών. Οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας μας, φαίνεται δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά, οπότε στα σχολεία της Πατρίδας μας συνεχίζει να διδάσκεται αυτό το κείμενο που μιλά για τις καλές ΜΚΟ και τους καλούς ακτιβιστές…

Δεν είναι το μόνο ακατάλληλο κείμενο όμως. Εμείς έχουμε χρέος να αναδείξουμε τέτοιες περιπτώσεις και να καλέσουμε γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν ενάντια στο σχέδιο διάβρωσης ηθών και αξιών με θύματα τα Ελληνόπουλα. Είναι ανεπιθύμητα τέτοια βιβλία στα σχολεία μας και δεν κάνουν ούτε για προσανάμματα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Παιδεία: Το βαθύ γεγονός
π.Σεραφείμ Ζήση μοναχού, Οι μυστικές εταιρείες, η Παιδεία & ο ΟΗΕ [ΒΙΝΤΕΟ 2018]
Υμνήτρια του GlobalPride η υπουργός α-Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
Έντονη αντίθεση στις προθέσεις του Υπ. Παιδείας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το Νηπιαγωγείο
π.Θεόδωρος Ζήσης, Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τούς Τρεις Ιεράρχας [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Απόφαση του ΣτΕ για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας: Ουαί τω μη τοις ιδίοις όνυξι ξυομένω…
Οι μυστικές εταιρείες, η Παιδεία & ο ΟΗΕ [ΒΙΝΤΕΟ 2018]