Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι κατατρεγμένοι και διωγμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες μετανάστες… μετατράπηκαν από ικέτες ασύλου σε στρατό κατοχής...

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Γράφει ο Μέτοικος

Τη λαϊκή παροιμία: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» και τη σοφία της, φέρνει στο νου η αμετροέπεια του κατ’ εξοχήν πολιτικά ανέντιμου Αλέξη Τσίπρα που, στη Βουλή των Ελλήνων, με στεντόρεια φωνή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» επειδή υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε «υπανάπτυξη»!

Ο yalancı αριστερός Αλέξης Τσίπρας, που θα χόρευε τις αγορές και, τελικά, χοροπήδησε στο ρυθμό του νταουλιού της φράου Μέρκελ, αυτός που ως φέρελπις πολιτικός υποσχόταν ότι θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια και υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία των ελληνικών χρεοκοπιών με εφαρμογή σε αυτό ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αυτός που για να μείνει στην εξουσία πρόδωσε τη θέληση του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα, αυτός που υποσχόταν την κατάργηση του νόμου για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και ψήφισε τις μειώσεις στις κατώτατες συντάξεις, αυτός που υποσχέθηκε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και, με το μνημόνιό του, τον κατέβασε στα 586 ευρώ, αυτός που θα εφάρμοζε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ και δεν το υλοποίησε όπως δεν πραγματοποίησε και την υπόσχεσή του για ενιαία κλίμακα φορολόγησης, αυτός που υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία της χώρας για εκατό χρόνια, αυτός που παρά τις υποσχέσεις αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον επέβαλε στα νησιά, αυτός που υποσχέθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τον διατήρησε αυτούσιο, αυτός που είχε αυταπάτες κάθε φορά που εμφανιζόταν κραυγαλέα ασυνεπής στα έργα και στα λόγια, αυτός που ως «αριστερός» έγινε ο γιες μαν του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, αυτός που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, που επέβαλε τα κάπιταλ κοντρόλ, αυτός που ως εκφραστής της έμπρακτης αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ στις συντάξεις πείνας και… ως γνώστης της οικονομίας, αφού είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας στην Τουρκία! παρέλαβε τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α. στις 840 μονάδες και τον παρέδωσε στις 640! Αποκάλεσε τον Μητσοτάκη «τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» επειδή, κατά τον yalancı αριστερό, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε «υπανάπτυξη» σε εποχή παγκόσμιας πανδημίας του ιού SARS-CoV-2  και προπολεμικών συγκρούσεων με την Τουρκία!

Πράγματι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του αλληλέγγυου Τσίπρα η λαϊκή παροιμία :«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»!

Και οι αμετροέπειες του Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν σταματημό.

Ο πρωταγωνιστής στην εξαθλίωση της μεσαίας κοινωνικής τάξης στην Ελλάδα και «υπεύθυνος για την ηθική απαξίωση της Αριστεράς» Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Υπεύθυνο» για το «δράμα» της Μόριας και «ιστορικά λίγο» να το διαχειριστεί!

Κλαίει και οδύρεται ο αλληλέγγυος Τσίπρας για το ολοκαύτωμα της Μόριας, όπως κάθε «καλλιτέχνης» θρηνεί όταν βλέπει την καταστροφή του έργου του. Δικό του έργο το κολαστήριο στη Μόρια, όπως και οι άλλες αποθήκες ψυχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» στη Μόρια, έργο αρχικά του πιο ασήμαντου των Παπανδρέου, παρέλαβε με 2.500 περίπου ψυχές από την Κυβέρνηση Σαμαρά ο επίτιμος διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας στην Τουρκία!!! Α.Τσίπρας που «πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία» κατά την κυρία Μπαζιάνα και, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αύξησε τον αριθμό αυτό κοντά στις δέκα και τρεις χιλιάδες μόνο στη Μόρια!

Όμως, η ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την κακήν κακώς στοίβαξη των μεταναστών στα κολαστήρια υποδοχής.

Αυτό που αναμφισβήτητα κατάστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας με την μεταναστευτική του πολιτική στο νησί και, όχι μόνο της Λέσβου, είναι η δυνατότητα να επικοινωνούν οι πολιτιστικές ταυτότητες με τις πολιτιστικές ετερότητες, οι ομοιότητες με τις ανομοιότητες όπως γινόταν στον πρώτο καιρό που κάθε μετανάστης στη Μυτιλήνη αντιμετωπιζόταν σαν «κατατρεγμένος αδελφός» και στο νησί επικρατούσε το πνεύμα της συνύπαρξης των ταυτοτήτων και ετεροτήτων.

Οι ιδεοληπτικές προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος (νόμος για την Ιθαγένεια, μεταναστευτικός νόμος, ένταξη των παιδιών μεταναστών και προσφύγων σε ελληνικά σχολεία κτλπ) λογικό ήταν ως ιδεοληπτικές, να μην είναι ούτε ολοκληρωμένες μα μήτε και αποτελεσματικές, αφού δεν αντιμετώπισαν αποφασιστικά τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά προβλήματα που γεννά η παράτυπη μετανάστευση. 

Οι κατατρεγμένοι και διωγμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες μετανάστες, αντιμετωπίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ με την αδιαφορία του αδέσποτου σκύλου και αφημένοι στις πλατείες να «λιάζονται» μετατράπηκαν από ικέτες ασύλου σε στρατό κατοχής.

Ο δημιουργός και «καλλιτέχνης» του κολαστηρίου της Μόριας Αλέξης Τσίπρας νομίζει πως διεθνοποίησε το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας επειδή, για ιδιοτελείς σκοπούς και λόγους προπαγάνδας του Βατικανού και του Φαναρίου επισκέφθηκαν το κολαστήριο για κάποια λεπτά της ώρας, οι ειδικοί στην αιώνια Κόλαση, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας που, ως πολιτικός, είναι η ιστορική επιτομή του ψεύδους, κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως: «Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης [του] είναι ότι δεν λέει την αλήθεια» ε! Τότε πράγματι δεν έχει τσίπα ο Τσίπρας! που, αν η μύτη του μεγάλωνε σε κάθε πολιτικό του ψέμα όπως του Πινόκιο, θα ήταν ο μόνος παγκοσμίως πολιτικός με προβοσκίδα!

Πάντως, αυτός που διατυμπάνιζε ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», αυτός που ως επικεφαλής της κομματικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούσε την απαίτηση για το γκρέμισμα του αποτρεπτικού φράκτη στον Έβρο, ως «αλληλέγγυος» είναι θυμωμένος με το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θαλάσσια δίχτυα που έστησε η κυβέρνηση απέναντι απ’ τις τουρκικές ακτές, για την αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών,.

Τέλος, την προτροπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως :«Η κυβέρνηση οφείλει, εδώ και τώρα, να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού…» φαίνεται πως «άκουσε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξάγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μόνιμη βάση στα νησιά, που είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε σε πανελλήνια βάση ο yalancı αριστερός Αλέξης Τσίπρας!

Προσωπικά υπεύθυνο» για το «δράμα» της Μόριας και «ιστορικά λίγο» να το διαχειριστεί, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «έτσι η Ελλάδα έγινε ξανά αποθήκη ψυχών». «Αυτό ακριβώς που αγωνιστήκαμε να μη συμβεί, όταν επί τέσσερα χρόνια διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, φέραμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της και βρήκαμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή διεθνείς οργανισμούς, κράτη και ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας», όπως σημειώνει.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζει επίσης, ότι «η πληγή της Μόριας έπρεπε να κλείσει» και, όπως λέει, «θα έκλεινε». «Είχαμε ήδη προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας», εξηγεί και επικρίνει την κυβέρνηση γιατί «αυτή η πληγή όμως, αντί να κλείσει βάθυνε». «Οι 5.000 της Μόριας, έγιναν 20.000 σε ένα χρόνο, πριν ξεκινήσει δειλά και ασύντακτα το σχέδιο αποσυμφόρησης», αναφέρει.

Ο ίδιος κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έκανε την Ελλάδα το αποπαίδι της Ευρώπης» και «συντάχθηκε αναφανδόν με τους ακραίους της ΕΕ που αρνούνται εμφατικά την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη». «Αυτούς που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παρέτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες. Αυτούς που επέβαλαν εκβιαστικά στην ΕΕ τη στάση που οδηγεί σε περιπτώσεις Μόριας, Ειδομένης και Λαμπεντούζα», λέει χαρακτηριστικά και τονίζει πως «η Ελλάδα έπαψε να διεκδικεί, έπαψε να απαιτεί, αποδέχτηκε τα νησιά μας να γίνουν ένας διαρκής τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες ανθρώπους, την ώρα που δήθεν καταπιανόταν με την προστασία των συνόρων μας».

«Με θαλάσσια δίχτυα που σήμερα ψάχνουν τί θα τα κάνουν, με εγκατάλειψη των νησιωτών μας στη μοίρα τους να ψάχνουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, με κλείσιμο του ματιού σε ακροδεξιές συμμορίες που τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν μάνες και παιδιά», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να γίνει η Ελλάδα πρώτη είδηση στα διεθνή δίκτυα, με φιέστες και συνεντεύξεις. Τελικά σήμερα τα κατάφερε, αλλά από την ανάποδη. Η εικόνα του φλεγόμενου καταυλισμού διασύρει την πατρίδα μας και πληγώνει την περηφάνια όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο», λέει και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση οφείλει, εδώ και τώρα, να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι′ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη».

Στην πραγματικότητα οργανώθηκε και συγκροτήθηκε το 2010 επί Γεωργίου Παπανδρέου Junior. Και στην πραγματικότητα, αρχικά έγινε για την «φιλοξενία» 2.300 προσφύγων

Μα πως αργότερα κατέληξε να «φιλοξενεί» περί τις 13.000 ψυχές; Ποιος ο ένοχος; Μα φυσικά ο ταχαριστερός Αλέξης Τσίπρας. Τότε, επί δικής του κυβερνήσεως, το πράγμα ξέφυγε.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra