Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η είδηση φάρσας δυο Ρώσων, στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Greece μόνο γέλιο δεν πρέπει να βγάλει.

Υποδυόμενοι οι Ρώσοι φαρσέρ τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ, συνομίλησαν με το Ζόραν Ζάεφ για τις προοπτικές αναγνώρισης της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, κατά το πρότυπο αναγνώρισης και παραχώρησης τόμου αυτοκεφαλίας στην «εκκλησία Βαρθολομαίου» στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο «Ποροσένκο» εξήγησε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό το πως κατόρθωσε τη μεγάλη για την πατρίδα του νίκη [και συμφορά για την Ορθοδοξία] να αναγνωρίσει, δηλαδή, μια νέα εκκλησία ανεξάρτητη από το Ρωσικό Πατριαρχείο.

Συνεπικουρούμενος και, από τον υποδυόμενο τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτεμπεργκ, ο ψεύτικος Ποροσένκο διαβεβαίωσε τον Ζάεφ πως, η νέα εκκλησία στην Ουκρανία, του στοίχισε μόνο 150.000 ευρώ τοις μετρητοίς στο χέρι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Για εσάς, θα στοιχίσει φθηνότερα και, πάντως όχι περισσότερο από 100.000 ευρώ» διαβεβαίωσαν τον Ζάεφ οι δυο συνομιλητές του.

Εμβόλιμα σημειώνεται πως, κατηγορία για δωροδοκία του Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου διατύπωσε ευθέως και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν, για να λάβει ως απάντηση από τον Πατριάρχη πως, πράγματι «δωροδοκήθηκε» όχι με χρήμα αλλά με σοκολάτες από τον τότε Ουκρανό Πρόεδρο Ποροσένγκο.

Το ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή, που μόνο γέλιο δεν βγάζει, είναι πως ο πρόεδρος των Σκοπίων Ζάεφ πιστεύει ότι ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος δωροδοκείται, γι’ αυτό και απαντά στους συνομιλητές του με το: «Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα»!

Η απουσία κάθε δισταγμού από την πλευρά του Ζάεφ είναι τρομακτική. Ένας ηγέτης χώρας, τουλάχιστον θα ρωτούσε πως μπορεί να γίνει μια τέτοια πράξη ή, αν είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια πράξη.

Για να βεβαιώνει ο Ζόραν Ζάεφ τους ψεύτικους, αλλά γι’ αυτόν αληθινούς συνομιλητές του πως: «Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα»! πρέπει ένα από τα δυο να αληθεύει: ή τα επιχειρήματα των συνομιλητών του βρήκαν έδαφος στις υπόνοιές του για χρηματισμό του πατριάρχη Βαρθολομαίου ή ο σκοπιανός πρωθυπουργός είναι απίστευτα αφελής.

Οι δικαιολογίες του πως, έπεσε θύμα του «ανοιχτού χαρακτήρα του» και πρακτόρων που αντιμάχονται το ΝΑΤΟ είναι γελοίες.

Αυτό που μετρά είναι το γεγονός ότι πιστεύει πως, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος μπορεί να δωροδοκηθεί και είναι πρόθυμος να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου «τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών, που αποτελούν γι’ αυτόν πρώτη προτεραιότητα» να εξυπηρετηθούν!

Είναι προφανές ότι είναι άμεση ανάγκη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως να βάλει στη «θέση» του τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, διότι η υπόνοια χρηματισμού από τέτοιου είδους «φάρσες», υπονομεύει κάτι παραπάνω από το προσωπικό του κύρος.

Πάντως, εάν ο αναγνώστης της είδησης σταθεί στην φάρσα, τότε έχει δει το δέντρο και έχασε το δάσος.