Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τα θαλάσσια σύνορα …χωρίς να κάνει το ιστορικό λάθος μιας τριμερούς συνάντησης, που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην ακεραιότητα της πατρίδας μας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Τούρκικο δόλωμα για χάνους

Γράφει ο Μέτοικος

Το τούρκικο δόλωμα ρίχτηκε στη θάλασσα. Οι «χάνοι» μαζεύονται για να τσιμπήσουν. Το μόνο που λείπει είναι το πυροφάνι της τριμερούς.

Ο Τούρκος Ιμπραήμ Καλίν εκπροσωπώντας τον Ερντογάν δήλωσε :«Ας είμαστε εποικοδομητικοί  για τις αμφιλεγόμενες περιοχές» του Αιγαίου Πελάγους. Θα σταματήσουμε για λίγο (τις έρευνες) για μια εποικοδομητική προσέγγιση»! τουτέστιν για έναν διάλογο «χωρίς όρους και προϋποθέσεις»!
«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. [συνέχισε ο Τούρκος πολιτικός] Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μίλησε για θετική ενέργεια! Καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα θέλει διαύλους επικοινωνίας με την γειτονική χώρα. Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, διαμηνύουν πως δεν θα συρθούν σε διάλογο που θίγει τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους.

Ωστόσο και, επειδή στους κόλπους των πολιτικών κομμάτων υπάρχουν θιασώτες του ανθελληνικού δόγματος Κοτζιά «μην είμαστε μοναχοφάηδες», τουτέστιν «χάνοι με φέσι», είναι παρήγορο και γεννά αίσθημα σιγουριάς, το ότι σε ένα κόμμα που επώνυμα στελέχη του είναι μέλη του ελληνοτουρκικού φόρουμ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε : «Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν ένα μήνυμα σε εχθρούς και συμμάχους: η Ελλάδα αν και φιλειρηνική χώρα με προσήλωση στις Αρχές του διεθνούς δικαίου, είναι σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να εφαρμόσει την ισχύ της επί του πεδίου για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» …διότι τα εθνικά συμφέροντα δεν προστατεύονται από συμμάχους.

Το κόλπο των Τούρκων είναι γνωστό! Το έργο ξαναπαιγμένο! Ζητούν δέκα και στο τέλος παίρνουν δύο που δεν τα δικαιούνται!

Θυμηθείτε την Κύπρο! Το 1923 η Τουρκία με τη  Συνθήκη της Λωζάννης παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της στη Μεγαλόνησο. Το 1955 και παρά την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οι χάνοι πολιτικοί της Ελλάδας έχαψαν το δόλωμα των Άγγλων-Τούρκων και, με την τριμερή του Λονδίνου  (Ελλάδα-Τουρκία- Αγγλία) χάσαμε την Κύπρο, βάζοντας την Τουρκία σε ισότιμο ρόλο με την Ελλάδα στο Κυπριακό!! 

Σήμερα, με οποιασδήποτε σύνθεση τριμερούς, (ενδεχομένως Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας) θα χάσουμε το Αιγαίο!

Η Ελλάδα με την επώδυνη εμπειρία των «φιλικών παρεμβάσεων» των «συμμάχων» της το 1965,1967, 1974 πρέπει να φοβάται τη «χείρα βοηθείας» περσότερο απ΄ ότι ο διάβολος το λιβάνι.

Κάθε διάλογος με τους Τούρκους, για τάχα περιοχές  ακαθορίστου  κυριαρχίας στο Αιγαίο Πέλαγος, υπονομεύει τα θαλάσσιά μας σύνορα και τον ορισμό της ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Ο εμφανής και ουσιαστικός στόχος της φιγουρατζίδικης εξόδου του τούρκικου στόλου στο Αιγαίο Πέλαγος είναι η εφαρμογή του δόγματος «γαλάζια πατρίδα», με την έμπρακτη αμφισβήτηση των Συνθηκών : της Λωζάνης (1923), των Παρισίων (1947) και της ιταλοτουρκικής συμφωνίας για τα Δωδεκάνησα τον Ιανουάριο του 1932 αφού οι «χάνοι» στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν… σύνορα.

Μόνον ένας επαρκώς ηλίθιος, μπορεί να θεωρήσει νόστιμο το τούρκικο δόλωμα της εποικοδομητικής συζήτησης. 

Η παραχώρηση στο Αιγαίο Πέλαγος ακόμα και ενός ναυτικού σταδίου στους Τούρκους  ή, μιας βραχονησίδας πέρα από τα τρία μίλια από τις τουρκικές ακτές, θα ακυρώσει τα  άρθρα 6, 12 και 16 της Συνθήκης της Λωζάνης,  θα προκαλέσει προσεχώς προβλήματα στους αγωγούς μεταφοράς αερίου από την Κύπρο στην Ελλάδα, θα θάψει για πάντα τη θαλάσσια συμφωνία με την Αίγυπτο και, θα υπονομεύσει συνολικά τις σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο . 

Επειδή και, ακριβώς, τόσο η κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος γνωρίζουν τις επιπτώσεις αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών στην εθνική μας κυριαρχία, κάθε συζήτηση με αντικείμενο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι πράξη εσχάτης προδοσίας!

Την τουρκική πρόταση, σωστότερα το τουρκικό δόλωμα, σχεδόν δάγκασαν «χάνοι» πολιτικοί και τουρκολάγνοι διανοητές, γκιαούρηδες αγαπούληδες και γραικύλοι …Όσοι με λίγα λόγια ονειρεύονται την «αγάπη» του σκλάβου στον αφέντη του, στην μετα-εθνική και πολυ-πολιτισμική εποχή. 

Το τούρκικο δόλωμα της «εποικοδομητικής συζήτησης» έχαψαν οι εθνοαποδομητές που ονειρεύονται την «ειρήνη της υποταγής», οι χάνοι εθνομηδενιστές και εθελόδουλοι που πιστεύουν ότι ο ελληνισμός «τελείωσε ιστορικά όταν έγινε εθνικό κράτος», όσοι αναμασούν το παραμύθι πως, ο  ισλαμισμός υπήρξε πρόσφορο περιβάλλον για ειρηνική συνύπαρξη εθνών, φυλών, θρησκειών, παραδόσεων, παραμύθι για αγρίους που παπαγαλίζουν οι Φαναριωτές, ο «πατριαρχικός φιλόσοφος», οι ενθάδε οφικιάλιοι του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, όσοι βλέπουν τη σημερινή Ελλάδα ως «ελληνώνυμο κρατίδιο», και αυτοί που απεχθάνονται τον «εθνικιστικό επαρχιωτισμό», όσοι, τέλος πάντων, έχουν σαν στόχο «το ασυμβίβαστο Πατριαρχείο να ανασάνει στην άπλα  πολυεθνικής αυτοκρατορίας, έστω και υπόδουλο»! δηλαδή, στην «άπλα» του νεο-οθωμανισμού» που χτίζει ο «φίλος» Ερντογάν! 

Στους Έλληνες, για να μην ξεχνούν, και όχι στους τουρκοπροσκυνημένους απευθύνει τους στίχους από τον «Κρητικό» του ο Διονύσιος Σολωμός : 

«Όμως εξεχειλίσανε τα βάθη της καρδιάς μου·

Τ’ αδέλφια μου τα δυνατά οι Τούρκοι μού τα’ αδράξαν,
Την αδελφή μου ατίμησαν κι αμέσως την έσφαξαν,
Τον γέροντα τον κύρη μου εκάψανε το βράδυ,
Και την αυγή μου ρίξανε τη μάνα στο πηγάδι».

Κάθε κίνηση του Ερντογάν είναι προγραμματισμένη και επαρκέστατα υπολογισμένη. Έκανε εδώ και επτά χρόνια την Αγία Σοφία Τραπεζούντας, έργο του αυτοκράτορα Μανουήλ Α΄ του Μεγάλου Κομνηνού, τζαμί και τώρα, ως κόντρα ρελάνς στην διεθνή κατακραυγή για την ύβριν στην Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας διαλαλεί με φιέστες, πως θα ανοίξει το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά το οποίο Τούρκοι λεηλάτησαν, έκαψαν και κατάσκαψαν. 

Για την αχρειότητα μετατροπής σε τζαμί του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Τραπεζούντα, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος σιώπησε ενώ «διά τα γενόμενα εν τη ως άνω ιστορική Μονή [Παναγίας Σουμελά] συστηματικά ανακαινιστικά έργα»!!! «ηυχαρίστησε» τον Ερντογάν!!

Για την ύβριν των Τούρκων στην Μεγάλη Εκκλησία  κ. Βαρθολομαίος συνεντευξιαζόμενος εγγράφως (σύμφωνα με ανακοίνωση των υπευθύνων του διαδικτυακού τόπου Strana.ua) δήλωσε ανερυθρίαστα ότι ο Ναός  της Αγίας του Θεού Σοφίας :«συμβολίζει την αλληλεγγύη και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ»!

Εάν δεν ντρέπεσαι, μπορείς να κατέβεις χαμηλότερα κι’ από τους Τούρκους που μετέτρεψαν σε τζαμί τη Μεγάλη Εκκλησία, ονομάζοντας «σύμβολο αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανόησης του Χριστιανισμού και του Ισλάμ»! τον Ορθόδοξο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας.

 Η Ύβρις, αρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίε, πάντα επιφέρει τη Νέμεση!

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τα θαλάσσια σύνορα όπως προστάτεψε τα σύνορα στον Έβρο, χωρίς να κάνει το ιστορικό λάθος μιας τριμερούς συνάντησης, που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Οι φιέστες του πατριάρχη Βαρθολομαίου και η αληθινή έως πόνου αγάπη του ποντιακού Ελληνισμού για το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην αλησμόνητη πατρίδα, δεν είναι βατήρες για εθνικά λάθη.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra