Ἄρθρο τοῦ ὁσιολογιοτάτου π.Εὐφροσύνου Ἱερομονάχου Σαββαΐτου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Σήμερα το φοβερό είναι, ότι όλος ο κόσμος κυλιέται στην Αίρεση και νομίζει ότι πράττει Ορθόδοξα!”…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Α. ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

“Χαίροις, ο ζωηφόρος Σταυρός, της ευσεβείας το αήττητον τρόπαιον”…

Αγαπητοί μας αναγνώστες, φίλοι και φίλες της σταυρικής, ασκητικής και στενής οδού του Χριστού, χαίρετε με τη χάρη του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Κυρίου μας!!!

Ιδού, προϋπαντούμε και προσκυνούμε σήμερα με πίστη και πόθο, με χαρά και θείο φόβο, τον ίδιο τον Δεσπότη και Σωτήρα του κόσμου!

“Χαίρε, δι ού προσκυνείται ο Κτίστης! ψάλλουμε κάπου στους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού! Δηλ. χαίρε, πανάγιε Σταυρέ, που μέσω σού, προσκυνείται ο ίδιος ο Χριστός, ο Δημιουργός και Κτίστης των απάντων!

Όλος ο κόσμος, καλοί μας φίλοι, είναι θεμελιωμένος πάνω στο σημείο του Σταυρού! (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης). Αυτό το βλέπουμε πολύ καθαρά στην ερμηνεία του ονόματος Αδάμ, του οποίου τα αρχικά γράμματα δηλώνουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! (Α)νατολή, (Δ)ύση, (Α’)ρκτος, δηλ. βορράς και (Μ)εσημβρία (ο Νότος). Το σώμα μας επίσης είναι πλασμένο σε σχήμα σταυρού, η κάρα μας όταν γεννιόμαστε έχει ραφές σε σχήμα σταυρού, ακόμα και η άλογη κτίση, π.χ τα πουλιά. Το εκπληκτικό είναι, όπως αναφέρει σε ειδική του ομιλία ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ότι η δύναμη του Σταυρού ενεργούσε και πριν σαρκωθεί ο Χριστός, καθώς προτυπώνεται πάμπολλες φορές στην Παλαιά Διαθήκη! Η τριδενδρία του Σταυρού (κέδρος, πεύκη και κυπάρισσος) προεικόνιζε κατά τον Άγιο Νεόφυτο τον Έγκλειστο την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδος!

Μέγα, αδελφοί, το μυστήριο του Σταυρού!

Είναι χαρακτηριστικό, πως στην ιερή μας υμνογραφία παρουσιάζεται σαν έμψυχο Ξύλο! Αυτό το παρατηρούμε και στον σημερινό κανόνα της Εορτής, που είναι ποίημα του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου σε ήχο πρώτο – Αναστάσιμο κατά το ”Αναστάσεως ημέρα”. Του λέμε σε όλους τους στίχους: Σταυρέ του Χριστού, σώσον ημάς τή δυνάμει σου και αλλού, ελέησον ημάς! Αυτό, αγαπητοί φίλοι, γίνεται, διότι Σταυρός και Χριστός είναι ένα! Γι’ αυτό και ο Τίμιος Σταυρός θα ξανασυναρμολογηθεί στην τελική Ανάσταση παίρνοντας την κεντρική θέση στην Θεία Βασιλεία!

Πώς να μην σχολιάσουμε την Πατερική ερμηνεία του αριθμού του Αντιχρίστου ΧΞΣτ’ (666), που σημαίνει Χριστός, ξένος (δηλ. αποξενωμένος) Σταυρού! Ή αλλιώς, μεταξύ των αρχικών του ονόματος του Χριστού Χ και Στ’ παρεμβάλλεται το ξ που μοιάζει με το φίδι, δηλ. ο Σατανάς! Πόσες αλήθειες δεν κρύβει αυτό, ότι δηλ. ο Αντίχριστος θα έρθει ως Χριστός, μα δεν θα επαγγέλλεται έναν σταυρικό τρόπο ζωής, αλλά το αντίθετο, άνεση, τρυφή, ευημερία και αμαρτωλές απολαύσεις!

Σεβαστοί μας αδελφοί, σήμερα θα τεθεί για προσκύνηση(;) σε κάθε ναό ο Τίμιος Σταυρός, αλλά στους περισσότερους δυστυχώς από άτιμα και άπιστα πρόσωπα! Από βλάσφημους και αρνητές στην πράξη του Εσταυρωμένου Κυρίου!

Από δυσσεβείς μασκοφόρους, από προδότες εμβολιασμένους Αρχιερείς, από μεγάλους θαυματοποιούς, πλην όμως και μεγάλους αρνητές της ευσέβειας, από απατεώνες φίλους των αρχόντων του σκότους του αιώνος τούτου, από υποταγμένους στη δουλεία Μασόνων πολιτικών και προσώπων του ειδώλου του Μαμωνά. Όλοι αυτοί καλοί μας φίλοι, όσο άγιοι, ευσεβείς, άνθρωποι θυσίας και προσφοράς κι αν φαίνονται, είναι οι γνωστοί ή κρυφοί εχθροί του Σταυρού, οι αντίπαλοι του Χριστού, εκείνοι, που θα ακούσουν κάποτε, αν δεν αλλάξουν πορεία, την φοβερή Δεσποτική φωνή: “Ουδέποτε έγνων υμάς! Αποχωρείτε απ’ εμού οι εργαζόμενοι τήν ανομίαν” (Ματθ. 7,23).

Προδότες του Σταυρού είναι επίσης και όλοι, όσοι κυλιούνται αμετανόητα στα σαρκικά πάθη της πορνείας, της μοιχείας και της ομοφυλοφιλίας. Είναι οι προπετείς περιφρονητές της αγίας νηστείας και εγκράτειας, όσοι υποστηρίζουν και συμμετέχουν στις εκτρώσεις και στους νύν εμβολιασμούς, οι ασχολούμενοι με την μαγεία, τον τζόγο, την χαρτοπαιξία, όσοι βλασφημούν τα θεία, οι μέθυσοι, οι άδικοι, όσοι έχουν στενές σχέσεις με πρόσωπα διαφθοράς και πολιτικής διαπλοκής!

Αγαπητοί, διάφοροι ληστές, πόρνοι, μάγοι, άπιστοι, βλάσφημοι, ακόμα και ομοφυλόφιλοι, κατόρθωσαν με τη δύναμη της ειλικρινούς μετανοίας να βρούνε στο τέλος Παράδεισο και να αγιάσουν!

Αιρετικοί όμως, ελάχιστοι κατόρθωσαν να σωθούν, διότι, όπως μας διδάσκει και ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, δεν είναι δυνατόν σε αιρετικούς να βρεθεί ταπεινοφροσύνη.

Σήμερα το φοβερό είναι, ότι όλος ο κόσμος κυλιέται στην Αίρεση και νομίζει ότι πράττει Ορθόδοξα! Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για εκατομμύρια ψυχές, που πλανώνται και χάνονται από την δόλια Οικουμενιστική συμμορία των Αρχιερέων της αισχύνης!

Αδελφοί, μη δειλιάσουμε και μην απελπιστούμε! Κυρίως όμως, μην επαναπαυτούμε σε τυπικά ευσεβείς ίσως πράξεις του παρελθόντος μας! Τώρα φαίνεται πόσο κάποιος αγαπάει τον Χριστό! Πόσο είναι έτοιμος να θυσιαστεί για χάρη του! Και, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αρκετές τέτοιες εκλεκτές ψυχές, το ευσεβές λείμμα, που δεν υποτάσσεται στο αντισταυρικό πνεύμα της σαρκολατρείας, του Μαμωνά, της μασκοφορίας και του νέου φονικού εμβολιασμού!

Αλλ’ ώ πάντιμε, πανάγιε και θείε Σταυρέ, θραύσον σε παρακαλούμε τα κεφάλια όλων των αοράτων μα και ορατών εχθρών σου, Ισλαμιστών, Σιωνιστών, Μασόνων, μάγων, κυνοβουλευτών, Οικουμενιστών, Σχισματικών, και σώσε τους αγωνιζόμενους πιστούς σου ακολούθους, φώτισε τους εν αγνοία αρνητές σου, επανέφερε στη μετάνοια κάθε πλανεμένο μας από την Διαρκή πλέον Ψευδοσύνοδο αδελφό, σκέπασε και φύλαξε κάθε πονεμένο και θλιβόμενο για Σένα πιστό, κάνε όλους τους καλοπροαίρετους μα τώρα χλιαρούς ή παγωμένους αδελφούς, άξιους πάλι διά της ενθέου ομολογίας και μετανοίας, θερμούς και καθαρούς προσκυνητές του θεανθρωπίνου προσώπου του εν σοί προσπαγέντος μόνου Σωτήρος μας Κυρίου Ιησού Χριστού! Αμήν.

Β. ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ.

Σεβαστοί Πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, η αγία μας Εκκλησία σήμερα, στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλλει για προσκύνηση τον Τίμιο και Ζωηφόρο Σταυρό του Κυρίου μας.

Αυτό το κάνει για διάφορους λόγους: Ένας είναι, για να γλυκάνει την πικρία μας από την έως τώρα άσκηση στη νηστεία και να μας δώσει αναψυχή και παρηγοριά, ώστε να συνεχίσουμε πιο θαρρετά τον αγώνα της εγκράτειας με την ενθύμηση των Παθών του Κυρίου.

Αν ο Χριστός έπαθε τόσα για μας και σταυρώθηκε, εμείς πόσα πρέπει να κάνουμε για Εκείνον;

Η γιορτή αυτή, που σημειωτέον κρατάει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ανακουφίζει τους πόνους και τις θλίψεις μας με την υπενθύμιση όσων υπέμεινε άδικα ο μόνος αναμάρτητος Κύριος για μας.

Επίσης η θέα και η προσκύνηση του Εσταυρωμένου Βασιλέως της δόξης, μας γεμίζει ελπίδα. Είναι η ελπίδα και για τη δική μας μελλοντική δόξα, που είναι σίγουρη, όταν εδώ πρόσκαιρα υποφέρουμε ατιμίες, εξευτελισμούς και κάθε είδους ταπείνωση από τον αντίθεο κόσμο και τα όργανά του, αποκλειστικά όμως χάριν της μόνης αλήθειας του Χριστού.

Μια άλλη αιτία είναι η εξής: Όπως οι οδοιπόροι σε ένα μακρύ κοπιαστικό ταξίδι σταματούν λίγο να ξαποστάσουν κάτω από τον βαθύ ίσκιο ενός δέντρου, παίρνουν δυνάμεις και συνεχίζουν την πορεία τους, το ίδιο συμβαίνει και στο κοπιαστικό στάδιο της πνευματικής μας πορείας έως το Πάσχα. Αντλούμε δυνάμεις από το δέντρο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο πολύ σοφά οι Άγιοι Πατέρες φύτεψαν στο κέντρο αυτής της περιόδου.

Είναι ακόμη ο Σταυρός ένας προπομπός του ερχομού του μεγάλου Βασιλέως, που συνηθίζει να τον στέλνει απ’ όπου περάσει προμηνύοντας την νίκη του. Ο Σταυρός είναι η βασιλική σημαία, το σκήπτρο του Χριστού, γεμίζει με αγαλλίαση τους υπηκόους του, που το αντικρίζουν και μας προετοιμάζει έτσι, ώστε με χαρά υποδεχθούμε σε λίγο τον λαμπρό θριαμβευτή της Ανάστασης!

Τέλος, όπως στον επίγειο παράδεισο της Εδέμ το ξύλο της ζωής ήταν φυτεμένο στο κέντρο του, έτσι και τώρα η Εκκλησία μας το αληθινό ξύλο της ζωής, τον Σταυρό, τον τοποθέτησε ακριβώς στη μέση των Αγίων νηστειών της Τεσσαρακοστής. Μας υπενθυμίζει μ’ αυτό την λαιμαργία του Αδάμ και τη λύτρωση που έφερε ο Χριστός με τους καρπούς του ευλογημένου ξύλου της Σταυρώσεώς του. Όσο λοιπόν πλησιάζουμε με λαχτάρα και λατρευτική αγάπη τον Τίμιο Σταυρό, τόσο πιο άμεσα γευόμαστε στην καρδιά μας την γλυκιά Χάρη του Αγίου Πνεύματος και την αιώνια χαρά , που μας έχει ετοιμαστεί και η οποία βιώνεται ήδη στην παρούσα ζωή από τον κάθε πιστό!

Γ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!

Το σημερινό Ευαγγέλιο, αγαπητοί μας φίλοι, περιγράφει την ουσία της Χριστιανικής ζωής μέσα σε λίγες φράσεις του ίδιου του Θεού! Μάλιστα ο Κύριος αυτά τα είπε επίσημα όχι μόνο μπροστά στους Δώδεκα Αποστόλους, αλλά και στα πλήθη του λαού, ακριβώς μετά από την σατανική παρέμβαση του Πέτρου να αρνηθεί την πορεία του προς τα Πάθη και τον Σταυρό.

“Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι” (Μαρκ.8,34)

Πόση θεϊκή μεγαλοπρέπεια κρύβουν αυτά τα λόγια του Χριστού! Ενώ έχει τη δύναμη και την εξουσία, κανέναν δεν αναγκάζει, απλώς προσκαλεί τους πάντες, ως φιλάνθρωπος, για να σωθούν. Σε αντίθεση με τον διάβολο, ο οποίος ποτέ δεν αφήνει ελεύθερο, αλλά εξαναγκάζει τον άνθρωπο στην υποταγή του. Από μόνη την ανελευθερία και τη φοβία, που έχει σπείρει σε όλον τον κόσμο εξ αφορμής μιας κατασκευασμένης αρρώστιας, καταλαβαίνουμε σήμερα, ότι όλο αυτό, που περνάμε, ήταν σχέδιο δικό του. Επιβολή μάσκας, προστίμων, εμβολίων τώρα, διώξεις των αρνητών… Αυτά όλα, μόνο ένας σατανικός νούς είναι δυνατόν να τα επιβάλλει. Άρα, αποδεχόμενοι και μεις τα αντισυνταγματικά και βλάσφημα αυτά μέτρα, ειδικά εντός των ιερών ναών και συσχηματιζόμενοι με το παράνομο σύστημα, αυτομάτως αρνούμαστε την αγάπη και την Πίστη του Χριστού, ο οποίος στους δικούς του μαθητές θέτει πολύ σκληρές υποχρεώσεις, αν θέλουν να είναι Χριστιανοί και να λέγονται πιστοί του ακόλουθοι. Μη ξεχνάμε δε ποτέ, πως με την αποδοχή του αγίου Βαπτίσματος, δεν γινόμαστε απλώς μέλη του, αλλά και στρατιώτες του! Είμαστε τάγμα πολεμικό, υπό την καθοδήγηση της Παναγίας μας και του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ!

Πρώτη υποχρέωσή μας είναι η τελεία αυταπάρνηση! “Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν” μας λέει ο Κύριος, δηλ. πρέπει να αρνηθούμε τελείως τον κακό εαυτό μας, τον παλαιό άνθρωπο, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο, με τα πάθη και τις επιθυμίες του! Αυτό το κατορθώνουμε, όταν αποστραφούμε όλες τις πονηρές σκέψεις και τα σαρκικά αμαρτήματα, αλλά για χάρη του Χριστού αποκλειστικά, όχι βουδιστικά, για αυτοπροβολή και κενοδοξία!

Η φράση: “Και αράτω τον σταυρόν αυτού” σημαίνει να έχουμε ήδη πάρει απόφαση να πεθάνουμε για το θέλημά του, για την Πίστη του!

Όταν όμως κάποιος βάζει πάνω από την θεία αγάπη τη δουλειά του, ή την οικογένειά του, ή την ίδια του τη ζωή, αυτός πρέπει να ξέρει πως δεν είναι άξιος Χριστιανός! “Ουκ έστι μου άξιος” λέει ο Χριστός, δεν είναι δυνατόν να είναι μαθητής μου! Βλέπετε πόσο σκληρές είναι οι βάσεις της Χριστιανικής ζωής; Κι όμως, σε όσους ακολουθούν τον Χριστό, διότι πάντοτε ο ίδιος ο Κύριος προπορεύεται, μας δείχνει το δρόμο και τα παραδείγματα όλων όσων Τον μιμήθηκαν, σε όλους αυτούς χαρίζει την αληθινή ελευθερία και χαρά, χαρίζει πολλές φορές και όλα τα αγαθά αυτού του κόσμου! Μόνο ένα μας ζητάει, να μην προσκολλάται η καρδιά μας σε τίποτε γήινο, είτε αυτό είναι κτήμα, είτε χρήμα, είτε αυτοκίνητο, είτε επάγγελμα, είτε άθλημα, είτε κάποιο πρόσωπο, όταν βέβαια όλα αυτά μας απομακρύνουν από την αγάπη Του.

Πρώτος ο ίδιος ο Χριστός δεν πήρε το πικρό φάρμακο του Σταυρού και μάλιστα, ενώ ήταν υγιής; Μας καλεί λοιπόν ελεύθερα να τον ακολουθήσουμε και να δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη ό,τι πικρό φάρμακο μας προσφέρει για να θεραπευτούμε από την αμαρτία, στην οποία πάλι όλοι μας ελεύθερα πέφτουμε. Και μας προτρέπει να αρνηθούμε όχι τον αληθινό, αλλά τον ψεύτικο εαυτό μας, όπως είπαμε! Δηλ. κάθε κακή μας συνήθεια, κάθε φοβία, κάθε δειλία, κάθε ένοχη συμμετοχή μας στην απάτη, την αδικία και την αμαρτωλή εγκοσμιότητα.

Συνεχίζοντας ο Χριστός μας λέει: “Ός γάρ αν θέλη τήν ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν• ός δ’ άν απολέση τήν ψυχήν αυτού ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν”, “Όποιος δηλ. θέλει να σώσει την επίγεια ζωή του, αυτός θα χάσει την αιώνια και μακαρία ζωή. Όποιος όμως αψηφήσει και θυσιάσει τη ζωή του αυτή για μένα και το Ευαγγέλιο, αυτός θα σώσει τη μέλλουσα ζωή και μακαριότητά του”. Αυτό, γίνεται, αγαπητοί μας φίλοι, σε κάθε περίοδο διωγμού της Πίστεως, όπως δηλ. και σήμερα, που έχουμε τον πιο ύπουλο και επικίνδυνο διωγμό της ιστορίας! Μας καλούν οι δήθεν Χριστιανοί άρχοντες και Αρχιερείς, να αρνηθούμε την Πίστη μας, όχι φανερά, αλλά δόλια, κρυφά και ήρεμα, συντασσόμενοι με τα επίσημα μασονικά σχέδια της Νέας Τάξης και Κανονικότητας, εν ονόματι της υγείας και της αγάπης των αδελφών, πράγμα πολύ ύπουλο και οδυνηρό, καθώς δεν νιώθεις να διώκεσαι πλέον από βάρβαρους και αλλόθρησκους, αλλά από τους ίδιους τους αδελφούς σου!

Για όλα όμως αυτά, που ζούμε σήμερα, οι λόγοι της Γραφής και των Αγίων, μας έχουν προειδοποιήσει. Οφείλουμε επομένως με εγρήγορση, σύνεση, αλλά και με θάρρος και αποφασιστικότητα να είμαστε πάντα έτοιμοι, ακόμη και τη ζωή μας να δώσουμε για χάρη της Αλήθειας, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει και αναίμακτα! Πώς; Αρνούμενοι να αποδεχθούμε κάθε βλάσφημη καινοτομία στον τρόπο λατρείας της άπαξ παραδεδομένης μας Πίστεως και κάθε νέο ανήθικο εμβόλιο, γεγονός το οποίο συνιστά ξεκάθαρα με την ενυπόγραφη συμμετοχή μας, επίσημη έκπτωση από την Ορθόδοξη Πίστη και ζωή! Η άρνηση του Χριστού κατά τους Αγίους Πατέρες, αγαπητοί μας αδελφοί, μπορεί να γίνει ακόμη και με ένα νεύμα, με μια χειρονομία! Πόσο μάλλον δεν συνιστά άρνηση Πίστεως, η αποδοχή “για το καλό μας” μαζικών δολοφονιών και η εκούσια ταυτοποίησή μας από το σύστημα του διεθνούς Σιωνισμού με πιστοποιητικό για πρώτη φορά εξαναγκαστικού και μη δοκιμασμένου εμβολιασμού, μέσω σφραγίδας του ονόματος του Αντιχρίστου, όπως τόνιζε ο Άγιος Παΐσιος; Δεν είναι άρνηση Χριστού, όταν σιωπηρά υποτασσόμαστε και τόσο φανερά συσχηματιζόμαστε με δημόσιους διώκτες του Χριστού, προτιμώντας την άνεση και τη βόλεψή μας; Σε τι διαφέρουμε από εκείνους τους αρνητές Χριστιανούς των πρώτων αιώνων, οι οποίοι για τα μάτια του Καίσαρα έκαναν πως έριχναν θυμίαμα στα είδωλα, έστω και μια φορά, για να μην χάσουν τη ζωή τους; Το να είσαι σήμερα αρνητής του ειδώλου της μάσκας εν τόποις Αγίοις, του φονικού εμβολίου και κάθε πονηρού χαράγματος στο σώμα σου για τον Χριστό και μόνο, είναι σωτήρια Ομολογία Πίστεως! Αδελφοί, προσοχή, μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την άρνησή μας και να συγκρίνουμε τη συμμετοχή μας στην Αίρεση με τις υπόλοιπες αμαρτίες. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ! Άλλη βαρύτητα έχει η κάθε αμαρτία και τελείως διαφορετική η ενυπόγραφη άρνηση της Πίστεως δια του εμβολιασμού και η μασκοφορία εντός του ιερού ναού!

Δ. Η ΑΙΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΙΧΩΝ.

“Ός γάρ άν επαισχυνθή με και τους εμούς λόγους εν τη γενεά ταύτη τή μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, καί ο Υιός του ανθρώπου επαισχυνθήσεται αυτόν…” (Μαρκ. η’, 38) συνεχίζει να μας λέει ο Κύριος. Εκείνος δηλ. που θα δειλιάσει, θα ντραπεί και θα αρνηθεί εμένα και τους λόγους μου σ’ αυτήν την γενιά την μοιχαλίδα και αμαρτωλή, αυτόν και ο Υιός του ανθρώπου θα τον καταντροπιάσει όταν έλθει με τη δόξα του Πατέρα του με τη συνοδεία όλων των αγίων Αγγέλων.

Ας τα ακούσουμε καλά αυτά τα θεία λόγια όλοι οι πιστοί και ας μην υπερεκτιμάμε την αγάπη του Θεού, διότι τότε, κατά την τελική Κρίση, θα δούμε την πλευρά μόνο της θείας δικαιοσύνης του! Αυτά τα χείλη, που ευχήθηκαν για τη συγχώρηση των εχθρών του, τα ίδια σήμερα μας μιλούν για την αισχύνη όσων τον αρνούνται εδώ στην γη παντοιοτρόπως! Διότι μοιχαλίδα γενεά και μοιχός άνθρωπος πνευματικά, γίνεται και κάθε Χριστιανός που αρνείται και ντρέπεται τον μοναδικό Νυμφίο της ψυχής του, τον Χριστό!

Τί θα πει, όποιος ντρέπεται εμένα και τους λόγους μου; Εννοεί εκείνους, που αμφιβάλλουν, ή διαστρέφουν τη διδασκαλία Του και με την Αίρεση προκαλούν σύγχυση στους πιστούς! Είναι ακόμη εκείνοι που κρύβονται και δειλιάζουν να Τον ομολογήσουν μπροστά στους ισχυρούς αυτού του κόσμου! Με λίγα λόγια, κάθε αμαρτία που χωρίζει την ψυχή μας από τον Θεό και την προσκολλά σε κάτι ή κάποιον που βρίσκεται μακριά Του, διαπράττει μοιχεία! Όποιος εγκαταλείπει την Πίστη του και εμπιστεύεται δουλικά ανθρώπους ασεβείς, διαπράττει μοιχεία! Εδώ ο Κύριος με τον όρο μοιχεία εννοεί ακριβώς τις πιο σοβαρές, απεχθείς και θανάσιμες αμαρτίες, που μας ξεστρατίζουν από την Πίστη του Χριστού, τον Σταυρό και την αυταπάρνηση που απαιτείται για χάρη Του.

Αδελφοί, τα γεγονότα και τα σημεία των καιρών βοούν ότι η αποστασία της Αποκαλύψεως έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της! Μην περιμένουμε να δούμε μπροστά μας κάποιο τέρας για να πεισθούμε ότι ήρθε ο Αντίχριστος, ή κάποια ταμπέλα, που να γράφει ότι οι κληρικοί έγιναν Αιρετικοί!

Η τελευταία επίθεση του Θηρίου έχει ήδη αρχίσει με το πρόσχημα της αγάπης! Θα είναι ευγενικός ο Σατανάς, ως μίμος του Χριστού, ευγενικοί φαίνονται και οι αιρετικοί, όταν μιλούν, για να πλανήσουν, εί δυνατόν, τους πάντες! Εμείς όμως, καλοί και σεβαστοί μας φίλοι, ας κοιτάξουμε να διαφυλάξουμε αμόλυντα από τη σφραγίδα του Θηρίου και την ψυχή και το σώμα μας! Αμόλυντα από την άρνηση του Χριστού, μα και από κάθε εννοείται δόλο ή σαρκική ανωμαλία! Μόνο έτσι θα μπορούμε ασφαλώς να γινόμαστε (οι πάντοτε δια τας αμαρτίας ημών ανάξιοι) κατά Χάριν άξιοι προσκυνητές και μιμητές του Πάθους του Σταυρού του Κυρίου μας, άξιοι και της συμμετοχής μας στην ουράνια χαρά της ερχομένης Αγίας του Ανάστασης, την οποία είθε όλοι να γευθούμε πρώτα από τα ψυχοφθόρα πάθη μέσα μας, αλλά και μετά, τελειωτικά και ολοκληρωμένα, στην τελική εκείνη Ανάσταση και Κρίση, εκεί, που οι Ομολογητές και οι Μάρτυρες εισέρχονται δίχως τελώνια, στην άφθαρτη δόξα της αιώνιας Βασιλείας του Εσφαγμένου Αρνίου, του μόνου Κυρίου, Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, ώ η δόξα σύν τώ Πατρί καί τώ Αγίω Πνεύματι νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra