Ἄρθρο τοῦ ὁσιολογιοτάτου π.Εὐφροσύνου Ἱερομονάχου Σαββαΐτου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Μη δεχθούμε να ψηλαφήσουμε τα είδωλα του διαβόλου και της Πανθρησκείας!”

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Μεγάλη Δεσποτική Εορτή η σημερινή Κυριακή της ψηλάφησης του Χριστού από τον Απόστολο Θωμά! Μεγάλα και πλήθος τα νοήματα που μας φανερώνει: η αξία της Κυριακής, “η υπερέχουσα πάντα νούν” ειρήνη του Χριστού, η φύση του αναστημένου σώματος, η καλή απιστία του μαθητή, ο εγκαινισμός του ευθέως πνεύματος.

Εμείς, σεβαστοί Πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε με αφορμή την ζοφώδη επικαιρότητα, ποιες είναι σήμερα οι άλυτες σφραγίδες της κακής απιστίας, ποιες είναι οι κεκλεισμένες θύρες για τους σύγχρονους μαθητές του Χριστού και πως διακρίνουμε το πνεύμα το ευθές από το πνεύμα της πλάνης, που εγκαινιάζει ήδη το παγκόσμιο σφράγισμα των ανθρώπων σύμφωνα με την Νέα Εποχή του Αντιχρίστου.

Α. ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ.

Στο σημερινό απολυτίκιο της Εορτής, όπως και σε πολλά άλλα αναστάσιμα τροπάρια, γίνεται λόγος για την έγερση του Χριστού από τον τάφο “εσφραγισμένου του μνήματος”, δίχως δηλ. να πειραχθούν οι σφραγίδες των στρατιωτών. Αυτό το γεγονός μάλιστα ομοιάζει με την γέννηση του Σωτήρος, κατά την οποία δεν παραβίασε ο Κύριος τη σφραγίδα της παρθενίας της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Όπως οι Άγγελοι δεν κατάλαβαν πώς σαρκώθηκε ο Χριστός και οι στρατιώτες δεν αντιλήφθηκαν πότε αναστήθηκε, έτσι ακριβώς ξαφνικά και θαυματουργικά εμφανίστηκε ο Κύριος στο μέσον του υπερώου με τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες, εκεί όπου κρύβονταν οι Απόστολοι, δωρίζοντάς τους την ειρήνη του, την χαρά του και πνεύμα ευθές! Να ορισμένα τροπάρια που μας μιλούν για τις τότε άλυτες σφραγίδες, που έμειναν έτσι προς ενίσχυση της πίστης στα θαύματα της θεότητας του Κυρίου:

“Εσφραγισμένου του μνήματος, η ζωή έκ τάφου ανέτειλας Χριστέ ό Θεος• καί των θυρών κεκλεισμένων τοις μαθηταίς επέστης η πάντων ανάστασις, πνεύμα ευθές δι’ αυτών εγκαινίζων ημίν, κατά τό μέγα σου έλεος”

“Κύριε, εσφραγισμένου τού τάφου υπό των παρανόμων, προήλθες εκ του μνήματος, καθώς ετέχθης εκ της Θεοτόκου…” (Αναστάσιμο τροπάριο των Αίνων του πλ.α’ ήχου).

“Μετά την εκ τάφου σου φρικτήν, Ζωοδότα έγερσιν, ώσπερ σφραγίδας ούκ έλυσας Χριστέ τού μνήματος, ούτω κεκλεισμένων θυρών εισελήλυθας, πρός τούς πανευκλεείς Αποστόλους σου, χαροποιών αυτοίς, και ευθές σου παρεχόμενος, τούτοις πνεύμα, δι’ άμετρον έλεος” (Τροπάριο των Αίνων της Εορτής)

Ο Απόστολος Θωμάς, επειδή είχε στερηθεί της θέας του Κυρίου, που είχαν απολαύσει οι δέκα μαθητές, έδειξε μια καλή και επαινετή δυσπιστία, είχε δηλ. την αγνή πρόθεση να δει κι αυτός, και να ακουμπήσει μόνος του το αναστημένο σώμα του Κυρίου!

Αυτός του ο θερμός ζήλος, επαινείται από όλους τους Αγίους Πατέρες, σαν πρόξενος της βεβαίας πίστεως πολλών και της μυσταγωγικής του ομολογίας κατά την ογδόη ημέρα, όταν συντετριμμένος βροντοφώναξε:

“Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!”.

Σήμερα, καλοί μας αδελφοί, ευρισκόμενοι όχι τυχαία στις παραμονές της παρουσίας του τελικού Αντιχρίστου και της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, στα όρια του ογδόου αιώνος, βλέπουμε κάποιες περίεργες σφραγίδες να ενεργούνται δωρεάν από τα όργανα του Σιωνισμού στα σώματα και τις ψυχές των πολύ χλιαρών και παγωμένων από αγάπη Χριστιανών.

Ενώ θα έπρεπε, μετά από εμπειρία 2020 ετών της Αναστάσεως, εκατομμυρίων Μαρτύρων και απείρων θαυμάτων, η Πίστη των Ορθοδόξων να ανθεί, παρατηρούμε ότι κλονίστηκε συθέμελα! Η Αποστασία, ειδικά του κλήρου, έγινε καθολική και παρά τις προειδοποιήσεις όλων των Αγίων και της Αποκαλύψεως γι’ αυτά τα χρόνια, οι “πιστοί” ακολουθούν τυφλά τυφλούς οδηγούς, καθοδηγούμενους όχι από τις φωτεινές θείες Γραφές, αλλά από τις σκοτεινές και αντίχριστες Στοές! Και οι εκλεκτοί δυστυχώς επλανήθησαν οικτρώς!!!

Ένα δωρεάν υποχρεωτικό σφράγισμα συντελείται παγκοσμίως, μέσω των νέων ανήθικων εμβολιασμών, για τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων και για την σταδιακή εξολόθρευση του πληθυσμού της γης! Μη ξεχνάμε ότι ο διάβολος είναι ανθρωποκτόνος απ’ αρχής, παραβιάζει κάθε ελευθερία και οδηγεί τις ψυχές στον αιώνιο θάνατο!

Ας προσέξουμε πολύ αγαπητοί αυτήν την εκούσια αποδοχή της σφραγίδας του σατανά, την οποία από θανάσιμη αδιαφορία και τύφλωση τρέχουν όλοι οι Χριστιανοί να την πάρουν ως δήθεν δώρο της επιστήμης!

Είναι σφράγισμα αιώνιου θανάτου!

Κάθε καλοπροαίρετη καρδιά, που τυχόν σφραγίζεται ακουσίως από πάθη, μπορεί κάποτε να την αναστήσει ο Χριστός!

Όταν όμως εκουσίως έχει σφραγιστεί από τον πονηρό, είναι σχεδόν αδύνατο εκεί να μπορέσει να κατοικήσει η θεία Χάρις, η χαρά και η ειρήνη του Αναστάντος Κυρίου!

Εμείς άραγε, μήπως θεωρούμε το γεγονός αυτό συνωμοσιολογία και αδιαφορούμε;

Μήπως πιστεύουμε μόνο με τις αισθήσεις μας και όχι με την καρδιά; Μήπως ακολουθούμε τις εντολές των Αιρετικών λυκοποιμένων και όχι τις αιώνιες διδαχές της Εκκλησίας των Αγίων Πατέρων μας; Αλλοίμονο τότε, είμαστε οι δυστυχέστεροι των Χριστιανών όλων των εποχών!

Ο Άγιος Παΐσιος μας τα έγραψε ιδιόχειρα, τα φώναζε και προειδοποιούσε για το υποχρεωτικό εμβόλιο, με το οποίο θα μας σφραγίζουν και για την άρνηση της Πίστεως, που θα γενικευτεί. Πολλοί, που δήθεν τον εμπιστεύονται και τον τιμούν σαν μεγάλο Άγιο, γιατί δεν ακολουθούν τις νουθεσίες του; Γιατί δεν τον ακούνε και ακολουθούν τους αρνητές της Πίστεως Αρχιερείς και τους κακούς διαδόχους του, οι οποίοι δεν τους ελέγχουν ούτε αποχωρίζονται από την Αίρεσή τους;

Το πέρασμα από την απιστία στην πίστη, σεβαστοί μας φίλοι, δεν είναι θέμα αποδείξεων, αλλά απόφαση οριστικής μετανοίας! Η μετάνοια όμως δεν ενεργεί χωρίς την βάση της Ορθόδοξης Πίστεως! Όταν αυτή αλλοιωθεί, η Χάρις του Θεού απενεργοποιείται! Άλυτες θα παραμένουν οι εμβολιαστικές αυτές σφραγίδες του Αντιχρίστου στα σώματα και τις ψυχές όσων τις πάρουν εκουσίως, όχι βέβαια προς σωτηρίαν, αλλά προς κόλασιν αιωνίαν!

Πρόκειται για αδιάλυτες σατανικές σφραγίδες του παγωμένου δεσποτικού μνημείου της καρδιάς και του σώματός μας!

Ας σημαίνουμε διαρκώς τον πολεμικό πνευματικά συναγερμό, καλοί μας ακροατές!!! Ας κρατήσουμε και ας παραδώσουμε στη νέα γενιά ανόθευτη την Πίστη των Πατέρων μας! Μη δεχθούμε να ψηλαφήσουμε τα είδωλα του διαβόλου και της Πανθρησκείας! Ας μείνουμε ενωμένοι στο μυστικό σώμα της Αλήθειας του Χριστού, όχι υποταγμένοι στη βλάσφημη κρατική Ιεραρχία, ας αποκτήσουμε ευχαρίστως πείρα των πληγών του Κυρίου, των διωγμών του, των Παθημάτων του, όχι πείρα της πειραματικής και ψυχοσωματικής αυτοκτονίας, που μας πλασάρει δολίως ο αντίδικος και προαιώνιος εχθρός μας!

Β. ΤΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΥΠΕΡΩΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ.

Κεκλεισμένων των θυρών συναθροίζονται οι Απόστολοι μετά την Ανάσταση “δια τον φόβον των Ιουδαίων”. Εκεί, δύο συνεχόμενες Κυριακές τους επισκέπτεται αθόρυβα και θαυματουργικά ο Χριστός! Τους χορηγεί την διπλή του ειρήνη, σώματος και ψυχής, εσωτερική και εξωτερική, τους εμφυσεί Άγιο Πνεύμα, πνεύμα ευθές, πνεύμα το οποίο μέσω των Αποστόλων εγκαινίζεται αργότερα και σε κάθε ψυχή που θα πιστέψει στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Ας έρθουμε στο σήμερα.

Πού άραγε εμφανίζεται κυρίως ο Αναστημένος Κύριος; Μήπως στους χρυσοποίκιλτους καθεδρικούς ναούς του Οικουμενισμού, στις εκκλησίες με τα βλάσφημα υγειονομικά μέτρα, στον κατεχόμενο από την Αίρεση Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, στα μεγάλα, αλλά δυστυχώς προσκυνημένα στη βλασφημία Προσκυνήματα;

Όχι αδελφοί, σίγουρα όχι και αλλοίμονο! Αυτά τα μέρη έχουν εκδιώξει τον Χριστό, έχουν αποταχθεί κάθε σχέση τους με την Αλήθεια της Πίστεως!

Τότε, πού άραγε εμφανίζεται ο Αναστάς Σωτήρ; Σε ποιες συνάξεις; Σε ποιες ψυχές;

Ασφαλώς στις κεκλεισμένων των θυρών συναθροίσεις των αγνών ομολογητών, εκεί όπου έχουν διακόψει την πνευματική κοινωνία με την Αίρεση και λειτουργούν κρυφά, διακριτικά, ταπεινά και με θυσίες σε νέες κατακόμβες! Εκεί εμφανίζεται ο Κύριος στο μέσον και πλημμυρίζει με χαρά, ειρήνη και φως τις καρδιές των νέων του μαθητών και Αποστόλων των εσχάτων! Και όχι μόνον εκεί! Επισκέπτεται και κάθε ψυχή που τον λαχταρά και προσεύχεται στο δωμάτιο του σπιτιού της, μη θέλοντας να συμμετάσχει στις μασονικές και σιωνιστικές εορτές των συγχρόνων Φαρισαίων της Συνόδου! Εισέρχεται ναι, εκεί, όπου κάθε αγνή ψυχή κλειδαμπαρώνεται επίσης εν προσευχή, για να γλυτώσει από τις κοσμικές μέριμνες, από τη συναναστροφή με την πονηρία και την απάτη, με την αμφιβολία και τη σύγχυση!!!

Εμείς καλοί μας φίλοι, πού αλήθεια συναθροιζόμαστε; Πού καταφεύγουμε για να συναντήσουμε τον Κύριο; Σε ναούς ακάθαρτους από τα μικρόβια της Αίρεσης, ή στις κεκλεισμένων των θυρών ομολογιακές συνάξεις των συγχρόνων μαρτύρων; Κλειδαμπαρώνουμε ασφαλώς την καρδιά μας από κάθε αμαρτωλό πάθος και αιρετική συσχέτιση; Αγαπάμε την ταπεινή προσευχή, την δοξολογητική υπομονή και την ελεημοσύνη;

Τότε, είμαστε μακάριοι, πιο μακάριοι και από τους Αποστόλους! Αυτό μας το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Χριστός: “Μακάριοι οί μή ιδόντες και πιστεύσαντες”.

Γ. ΠΝΕΥΜΑ ΕΥΘΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΛΑΝΗΣ.

“Πνεύμα ευθές δι’ αυτών εγκαινίζων ημίν…” ψάλλαμε στο απολυτίκιο της σημερινής Εορτής.

Ποιο άραγε είναι το ευθές πνεύμα;

Είναι εκείνο της ειλικρινούς τήρησης των θείων εντολών, χωρίς παρεκκλίσεις υποκρισίας!

Όταν δηλ. δεν ειρηνεύουμε μόνο εξωτερικά, εργαζόμενοι με ανθρωπαρέσκεια, αλλά όταν αγωνιζόμαστε με αγνό ζήλο θείας αγάπης, με φρόνημα ταπεινό εσωτερικής πραότητας και με μαχητικότητα δημόσιας ομολογίας!

“Καρδίαν καθαράν κτίσον έν εμοί, ο Θεός, και πνεύμα ευθές εγκαίνισον έν τοίς εγκάτοις μου” (Ψαλμ.50)

“Ευφράνθητε επί Κύριον και αγαλλιάσθε δίκαιοι και καυχάσθε πάντες οι ευθείς τή καρδία”. (Ψαλμ.31,11)

Το πνεύμα της πλάνης, αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι πολυσχιδές. Ας το παρουσιάσουμε συνοπτικά σε λίγες γραμμές: Οικουμενισμός, μασκοφορία στους ναούς και γενικότερα, βλάσφημα μέτρα και δοκιμές στο σώμα μας, ανήθικοι εμβολιασμοί προσχεδιασμένης γενοκτονίας, ένοχη σιωπή, ανοχή της βλασφημίας και κακή υπακοή στους Αιρετικούς Επισκόπους, είναι ακόμη η αντορθόδοξη ρήση: “ας κοιτάξουμε την ψυχούλα μας”, είναι η μανία του κακού ζήλου, ότι έρχεται όπου να ‘ναι ο Αντίχριστος δίχως την εκπλήρωση των απ’ αιώνος προφητειών, η περιφρόνηση δηλ. και των νέων Αγίων μας ως ψευδοπροφητών, είναι επίσης η προφητολογική καπηλεία των συγχρόνων Αγίων δίχως καθαρές ομολογιακές πράξεις, που συνδυάζει αυτοπροβολή, βόλεμα, υποκρισία και δήθεν ελεύθερο πνεύμα αγάπης, είναι η σκληροκαρδία των άκρων απ’ όπου κι αν προέρχονται, η επικάλυψη πάλι της κρυμμένης ασέβειας με συνοδεία ωραίων ψαλμωδιών και ακολουθιών, η εκμετάλλευση αληθινών θαυμάτων, είτε του Αγίου Φωτός, είτε του Τιμίου Σταυρού και άλλων πολλών Αγίων, είναι η ασεβής θέση, ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε με αγώνα μέσα στην δήθεν Εκκλησία, που την ταυτίζουν με την εκάστοτε Σύνοδο, με τη συγκοινωνία και μνημόνευση των Αιρετιζόντων, είναι επιπλέον το αγωνιστικό προσωπείο κάποιων, οι οποίοι όμως συνδέονται με ανίερη υπακοή στους Επισκόπους της αισχύνης, η μισόλογη τέλος ομολογία και η μονομερής ευσεβιστική εθνικοφροσύνη.

Αγαπητοί αδελφοί, έχουμε στ’ αλήθεια απαθείς, ευθείες και καθαρές προθέσεις στην καρδιά μας, ή μήπως πάσχουμε από σκλήρυνση και διαστρέβλωση της απλής μας ψυχής; Ψηλαφούμε τα μεγαλεία του Αναστάντος Κυρίου, βιώνουμε συνεχώς τα αληθινά θαύματα της Πίστεως εν ευσεβεία, εγκαινιζόμαστε με ευθύτητα καρδίας, ή μήπως μένουμε αμφοτεροδέξιοι πλάνης και αληθείας;

“Ιδού, νύν καιρός ευπρόσδεκτος…” Ας ακολουθούμε ταπεινά και ακριβέστατα την ευσέβεια τουλάχιστον του πλήθους των Αγίων Πατέρων μας, των Μαρτύρων και Ομολογητών, όχι των νυν ανταρτών του Θεού σχισματοαιρετικών και Οικουμενιστών Ιεραρχών, ας κηρύττουμε έως θανάτου αυτά που έχουμε βιώσει και έχουμε ψηλαφήσει, τις ακραιφνείς εμπειρίες της θείας Χάριτος!

“Όπως και τον Απόστολο Θωμά της Εκκλησίας,
με λόγχες τον ετρύπησαν άγριοι της Ινδίας,
ας μας λογχεύουνε και μας οι λειτουργοί του ψεύδους,
με λάσπη, περιφρόνηση,
και με διώξεις αίσχους.
Εμείς θα ειρηνεύουμε με του Σταυρού το όπλο,
μαχόμενοι ενάντια στης Αίρεσης τον όχλο,
ώσπου ν’ αστράψει το σπαθί του θείου Αρχιστρατήγου
και να διαλύσει τις ορδές του αρχαίου αντιδίκου!
Μακάριοι οι δυνατοί,
οι σώφρονες, οι λίγοι,
οι ταπεινοί,
οι έχοντες ανδρεία ούκ ολίγη,
οι χωρισμένοι εντελώς
από τους παρανόμους, τους πονηρούς, τους βλάσφημους Αρχιερείς και νόμους,
οι τον Χριστόν υπέρτερον πάντων ηγαπηκότες,την Πίστιν οι φυλάξαντες ορθήν,
και μη ιδόντες!
Αυτοί θα απολαύσουνε
της μακαρίας θέας,
της αιωνίου βιοτής,
της όντως πανωραίας!
Τότε θε να κραυγάζουνε
μέ ύμνους άλλου κόσμου,
“Σύ είσαι Ιησού Χριστέ, ο Κύριος και Θεός μου!”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra