Ἄρθρο τοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Εκφωνήθηκε κατά την Ενθρόνισή του ως ηγουμένου της Μονής, την 20η Οκτωβρίου 1979, εορτή του αγ. μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη.


Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Ενθρονιστήριος Λόγος (Ι.Μ. Κωνσταμονίτου, 20-10-1979) [mp3 – 2013]

Γράφει ὁ π.Νικόλαος Μανώλης

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο.
Πρόκειται για τον Ενθρονιστήριο Λόγο του πνευματικού μου πατρός, πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτου, προκαθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους, μακαριστού γέροντος Αγάθωνος.
Εκφωνήθηκε κατά την Ενθρόνισή του ως ηγουμένου της Μονής, την 20η Οκτωβρίου 1979, εορτή του αγ. μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Η Χάρις του αγίου γέροντός μου, πατρός Αγάθωνος, να σκεπάζει όλους τους ευλογημένους αδελφούς.
Η ευχή του γέροντος να ακολουθεί το κάθε μας βήμα, να προστατεύει τις οικογένειές μας, να αγιάζει τις σκέψεις, τους λόγους και τις πράξεις μας. Οι προσευχές του να είναι στήριγμα στις ανάγκες μας και οδηγός στο δρόμο προς τον Χριστό.
Τέλος, να πω με παρρησία απευθυνόμενος στην αγάπη όλων σας. Ένα κομμάτι από την Ορθόδοξη καρδιά του γέροντος αρκεί. Αρκεί να μοιραστούμε ως ευλογία μυστική. Ένα κομματάκι απ᾿ την καρδιά του γέροντος αν μεταλάβουμε, Ορθόδοξοι θε να πεθάνουμε, ποτέ δε θ᾿ αρνηθούμε τον Χριστό…
Σας χαιρετώ ασπαζόμενος όλους αδελφικά, με την αγάπη του Χριστού και τον ζήλο του Προφήτου Ηλιού, παπα Νικόλας του γέροντος Αγάθωνος.

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Ενθρονιστήριος Λόγος (Ι.Μ. Κωνσταμονίτου, 20-10-1979)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Εκοιμήθη οσιακά ο γέροντας Αγάθων (προηγούμενος της Ι. Μονής Κωνσταμονίτου)
– Με το καλό στον Παράδεισο παππού μας
Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]