Ἄρθρο τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Σατανάνθρωποι καταδυναστεύουν τους λαούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Γράφει ο π.Νικόλαος Μανώλης
11/02/2021

Η πτωμαΐνη που αναδύεται από την αποσύνθεση της “ενωμένης” Ευρώπης είναι η κύρια αιτία της συνάξεων των κοράκων στο έδαφός της. Κλέφτες και ληστές αλωνίζουν τη γεραιά Ήπειρο. Αφού αφαίρεσαν τον Χριστό εγκαθίδρυσαν τη βασιλεία του Σατανά. Αυτοί ως σατανάνθρωποι καταδυναστεύουν τους λαούς, προετοιμάζοντας τον ερχομό του Αντίχριστου.

Σχετικά με τις αρχές του Χριστιανισμού, οι οποίες απουσιάζουν από την Ευρώπη, έγραψα κάποτε τα εξής: «Οι αρχές μας είναι οι ανθρωπιστικές, οι θυσιαστικές του Χριστιανισμού. Αν ήμασταν καλοί χριστιανοί, δε θα είχαμε ανάγκη αυτά τα κινήματα (τα άθεα κινήματα της Ευρώπης). Θα θυσιαζόμασταν για τον αδελφό, χωρίς να κοιτάμε το συμφέρον μας.
Δεν έχουμε ανάγκη, γιατί το παράδειγμά μας είναι ο Χριστός και οι Άγιοί μας. Κορυφαίο θα έλεγα παράδειγμα εκ του γεροντικού (δε χρειάζεται καν να κάνουμε λόγο για τη θυσία του Χριστού) είναι ο Όσιος Αγάθων.
Τι έλεγε ο Όσιος Αγάθων; «Πραγματική αγάπη ποιά είναι; Αν δω ένα λεπρό που επαιτεί στο δρόμο, πραγματική αγάπη είναι να κάνω θαύμα. Να πάρω το σώμα του και να του δώσω το δικό μου». Αυτό είναι μία πράξη, δεν είναι θεωρία, είναι μία πράξη που οι Άγιοι την εφάρμοσαν στη ζωή τους.1»

Στο κείμενο που ακολουθεί και που αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη, φανερώνεται με τη γραφίδα αυτού του φωτισμένου Αγίου, η αιτία όσων περιέγραψα.


Γιατί η Ευρώπη (και όχι μόνο) περιέπεσε σε αδιέξοδα; Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς

Γιατί ἡ Εὐρώπη περιέπεσε στις μέρες μας σέ τόσα δεινά, σέ τόσα ἀδιέξοδα; 
Εἶναι ἐπειδή ἀπέρριψε τόν Χριστό, ἀπέρριψε τό ἱερό Του Εὐαγγέλιο.
Ἀπέρριψε τό ἀνίκητο ὅπλο Ἐκείνου: τήν προσευχή και τήν νηστεία. Τά ἀπέρριψε καί ζητᾶ νά λύσει ὅλα της τά προβλήματα χωρίς τόν Χριστό. Καί μάλιστα, ὄχι μονο χωρίς τόν Χριστό μά καί ἀντίθετα ἀπό τόν Χριστό (δηλαδή μέ τόν Διάβολο). Μά ὅποιος μάχεται τόν Χριστό καί Θεό, ἐκεῖνος γίνεται σύντροφος τῶν δαιμόνων.

Καί τί εἶναι αὐτό πού ἀπομένει ἀπό αὐτό τόν ἄνθρωπο μέσα σέ ἕνα τέτοιο πόλεμο;

Πτῶμα! Μονάχα πτῶμα!

Ποιό τό ὄφελος ἀπό τό ὅτι ἡ Εὐρώπη, ἡ Ἀμερική καί ὅλες οἱ ἤπειροι τρέχουν νά κατακτήσουν τόν κόσμο, τό σύμπαν, τήν Σελήνη, τόν Ἄρη καί τ’ ἀστέρια; Τί θά ὠφελήσει τόν ἄνθρωπο ἄν ἀποκτήσει τόν κόσμο ὅλο καί βλάψει τήν ψυχή του, ἄν χάσει τήν ψυχή του; Ἀπό ποιόν θέλετε ὦ ἄνθρωποι νά κατακτήσετε τήν Σελήνη; Ἀπό ποιόν νά πάρετε τά ἄστρα; Ἀπό τόν Κύριο ὁ Ὁποῖος τά ἔχει σπείρει σάν  ἄλλα ἄνθη στήν ἀτέλεωτη ἀπεραντοσύνη; Πόσο ἐλεεινός εἶναι ὁ εὐρωπαῖος ἄνθρωπος ὅταν ἐκστρατεύει κατά τοῦ οὐρανοῦ σάν νά πρόκειται γιά τόν ἐχθρό του!

Ἡμερολόγιο 2012 Ἐκδόσεις “Ὀρθόδοξος Κυψέλη”

  1. π.Νικολάου Μανώλη, Βίωμα Ὀρθοδοξίας, Ὄχι στόν Ἀνθρωπισμό. Ἡ “Φωνή Κυρίου”, φωνή τοῦ Πάπα; Σελ. 112, Θεσσαλονίκη 2019

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra