Μαγειρική συνταγή του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη

Κατόπιν παρακλήσεων φίλων της Κατάνυξης, δημοσιεύουμε μία σειρά αναρτήσεων με άλαδες συνταγές κατάλληλες για την περίοδο της αυστηρής νηστείας.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Υλικά:
1 κουπάκι μανιτάρια μέτρια λευκά (περίπου 28)
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. φύλλα δενδρολίβανου
2 σκ. σκόρδου λιωμένες
1 κ.γ. ρίγανη

Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια
στο γουδί χτυπάμε τα στερεά και μετά ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε
Περνάμε τα σουβλάκια σε ξυλάκια που μουσκέψαμε καλά προηγουμένως για να μη καίγονται
Αλείφουμε καλά τα μανιτάρια με ένα πινέλο με το περιεχόμενο στο γουδί
Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές και αλείφοντας και πάλι με το πινέλο από τη σάλτσα.
Πρόκειται για εξαιρετικό μεζέ. Το συνόδεψα με το ντοματόρυζο. Κάποια άλλη στιγμή θα γράψω τη συνταγή…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra