Μαγειρική συνταγή του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη

Κατόπιν παρακλήσεων φίλων της Κατάνυξης, δημοσιεύουμε μία σειρά αναρτήσεων με άλαδες συνταγές κατάλληλες για την περίοδο της αυστηρής νηστείας.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Μια πολύ ευεργετική παρέμβαση στην ταχινόσουπα με κριθαράκι που είχα αναρτήσει εδώ
Αφαίρεσα το πράσο και τη γαρνιτούρα (σέλινο, βασιλικό) και πρόσθεσα 100γρ. κατεψυγμένο αρακά και 10 κλωναράκια άνηθο (χώρισα το μίσκο από τα φυλλαράκια και τα ψιλόκοψα όλα). Έγινε μια νέα συνταγή…

Μόλις έριξα το ζωμό λαχανικών πρόσθεσα τον αρακά και το ψιλοκομμένο μίσκο που είναι σκληρότερος για να μαραθεί και αυτός (μην πετάτε το μίσκο που κρύβει όλη τη νοστιμιά). Πέντε λεπτά πριν σβήσω το φαγητό πρόσθεσα και τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια άνηθου. Κατά τα υπόλοιπα ακολουθήστε ακριβώς τη συνταγή.

Υ.Γ. Για να πλύνετε τον Άνηθο βάλτε νερό σε ένα μπολ και ρίξτε τον μέσα. Αφήστε τον για λίγη ώρα, βγάλτε τον, αδειάστε το νερό με τα σκουπιδάκια που βρίσκονται στον πάτο, ξανακάντε τη διαδικασία άλλη μια φορά…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ταχινόσουπα κριθαράκι με λαχανικά (άλαδη)