Μαγειρική συνταγή του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη
Κατόπιν παρακλήσεων φίλων της Κατάνυξης, δημοσιεύουμε μία σειρά αναρτήσεων με άλαδες συνταγές κατάλληλες για την περίοδο της αυστηρής νηστείας.
Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

ΥΛΙΚΑ (για 2-4 μερίδες)

  • Πράσα 3 κομμένα σε ροδέλες
  • Πατάτες 4 κομμένες σε καρέ
  • Μαρούλι 1 χοντροκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Βεγκέτα μείγμα μπαχαρικών 1.κ.γ
  • Πιπέρι καγιέν λίγο
  • Νερό να τα σκεπάζει
  • χυμό από ½ λεμόνι για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το λεμόνι το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι. Σερβίρεται ζεστή η σούπα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra