Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Ξεχασμένες οι αρχές της πρόληψης και του “ωφελέειν ή μη βλάπτειν” στην χώρα μας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Έχουμε όλοι πληροφορηθεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα εμβόλια της Astra Zenecca. Ήδη από τις 7/3 η Κυβέρνηση της Αυστρίας δήλωσε ότι σταματούν οι εμβολιασμοί με συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίου της Astra Zenecca, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το θάνατο μίας γυναίκας και την ασθένεια ενός άλλου πολίτη. Συγκεκριμένα, η γυναίκα 49 ετών πέθανε από επιπλοκές στην πήξη του αίματος, ενώ μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται. Και οι δύο έλαβαν τη δόση του εμβολίου, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή σχέση των περιστατικών με τον εμβολιασμό. Στην ίδια χώρα αναφέρθηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων, μετά από εμβολιασμούς με δόσεις από την ίδια παρτίδα.

Ωστόσο η παρτίδα ανακαλείται έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Ελβετικά μέσα αναφέρουν ότι και οι δύο γυναίκες ήταν νοσοκόμες και εργάζονταν σε κλινική. Πρόκειται για εμβόλια από την παρτίδα ABV5300 που έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Αυστρία και η Λιθουανία πάγωσαν τη χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ. 

Είναι όντως έτσι για την Ελλάδα; Η απάντηση είναι όχι. Στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβάζουμε τα εξής: Η παρτίδα ABV5300 παραδόθηκε σε 17 χώρες[1] της ΕΕ (Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία ) και περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου. Ορισμένες χώρες[2]της ΕΕ ( Από τις 9 Μαρτίου 2021: Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, όχι η Ελλάδα) ανέστειλαν στη συνέχεια αυτή την παρτίδα ως προληπτικό μέτρο, ενώ διεξάγεται πλήρης έρευνα. Στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ αναστολή χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Επομένως από τις 9 Μαρτίου ανέστειλαν προληπτικά τους εμβολιασμούς με την συγκεκριμένη παρτίδα η Αυστρία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία. Ακολούθησαν Ισλανδία, Δανία (η 60χρονη Δανή που πέθανε από θρόμβωση, μετά τη χορήγηση του εμβολίου, εμφάνισε ιδιαίτερα ασυνήθιστα συμπτώματα, χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θρόμβους σε μικρά και μεγάλα αγγεία, καθώς και αιμορραγία και τελευταία έχουν αναφερθεί αλλά δύο περιστατικά ), Νορβηγία ( 3 περιστατικά θρόμβωσης σε υγειονομικούς και ένας θάνατος από εγκεφαλική αιμορραγία μίας υγειονομικού, ηλικίας κάτω των 50 ετών, που νοσηλεύτηκε, αφότου εμβολιάστηκε με το εν λόγω εμβόλιο. Είναι μάλιστα το δεύτερο περιστατικό θανάτου που γνωστοποιείται τις τελευταίες μέρες στη χώρα), Ιταλία και Ταϊλάνδη. Στη Δανία μία 60χρονη γυναίκα εμφάνισε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θρόμβους σε μικρά και μεγάλα αγγεία, καθώς και αιμορραγία. Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως, ενώ δεν άργησε να επέλθει ο θάνατός της. Η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο ήταν από τους πρώτους που ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με δόσεις που προέρχονταν απ’ αυτή την παρτίδα. Ακολούθησε η Βουλγαρία την Παρασκευή. Η Ισπανία σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου, χωρίς να έχει καν περιστατικά σχηματισμού θρόμβων που να σχετίζονται με το εμβόλιο. 

Η Ιταλία είχε απαγορεύσει την Πέμπτη για προληπτικούς λόγους τη χρήση μιας άλλης παρτίδας, της ABV2856, καθώς υπήρχαν φόβοι για τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Η Ρουμανία επίσης σταμάτησε τη χορήγηση των εμβολίων της παρτίδας αυτής. Η ιταλική επαρχία Πιεμόντε σταμάτησε την Κυριακή να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά το θάνατο ενός υγειονομικού, όμως στη συνέχεια επανέλαβε τους εμβολιασμούς, αποκλείοντας ωστόσο για προληπτικούς λόγους την παρτίδα ABV5811. Άρα μιλάμε για δύο ύποπτες παρτίδες του εμβολίου της Astra Zenecca.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο θάνατος δύο ανδρών στη Σικελία. Ένας 43χρονος αξιωματικός του Ναυτικού πέθανε από καρδιακή προσβολή, δώδεκα ώρες μετά τον εμβολιασμό του. Υπό παρόμοιες συνθήκες έχασε τη ζωή του και ένας αστυνομικός. Υπέκυψε δεκαοκτώ ημέρες μετά το εμβόλιο. Είχε όμως ήδη αρχίσει να νιώθει ήπια συμπτώματα μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του.

Στις 15 Μαρτίου ανάλογη απόφαση πήραν άλλες πέντε χώρες, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα. Σε αναστολή χρήσης προχώρησε και η Γερμανία ως προληπτικό μέτρο (επτά περιστατικά επί 1,7 εκατομμυρίων εμβολίων της συγκεκριμένης εταιρείας), κατόπιν συμβουλής της γερμανικής Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών.

Ακολούθησε η Γαλλία, όπου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι και η Γαλλία αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Παράλληλα, η πυροσβεστική υπηρεσία του Μπους ντι Ρόν (νότια Γαλλία) ανέστειλε τον εμβολιασμό του προσωπικού της κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την εκδήλωση παρενεργειών σε έναν πυροσβέστη.

Αμέσως μετά, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν η Ιταλία, η Ισπανία, όπως είπαμε, αλλά και η Κύπρος ανεβάζοντας τον αριθμό των ευρωπαϊκών χωρών που έχει αναστείλει τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου για προληπτικούς λόγους στις 14. Ανάλογη απόφαση πήρε το πρωί η Ολλανδία ( 10 περιστατικά προμβώσεων και εμβολών) και το Σαββατοκύριακο η Ιρλανδία. 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 

Το ζήτημα είναι, γιατί δεν έκανε το ίδιο και η Ελλάδα, παρόλο που είχαμε περιστατικό θρόμβωσης λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου; Το συμβάν έχει δηλωθεί στον ΕΟΦ και διερευνάται, ανέφερε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. “Στη χώρα μας,είπε, έχουν χορηγηθεί συνολικά 170.000 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας και αυτό ήταν το μοναδικό συμβάν”. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, στην Ευρώπη έχουν επίσης καταγραφεί 300 παρόμοια περιστατικά, έπειτα από τη χορήγηση 15 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Σημείωσε πάντως πως δεν έχει επιβεβαιωθεί η σχέση των συμβάντων με τον εμβολιασμό. 

Στη χώρα μας οι εμβολιασμοί συνεχίζονται για την ηλικιακή ομάδα 60- 64 ετών κανονικά, αναμένοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» την Πέμπτη 18/3, μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος, και πρόσθεσε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

Και ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες εκτάκτως, την Τρίτη 16 Μαρτίου, έγιναν κανονικά όλα τα ραντεβού για εμβολιασμό και της Τρίτης.Την ίδια μέρα συνεδρίασε και ο Π.Ο.Υ. Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου συστήνει μόνο ψυχραιμία, ψυχραιμία και ψυχραιμία. Ψυχραιμία έχουμε με τη χάρη του Θεού, για να βλέπουμε με καθαρή ματιά με ποιούς έχουμε να κάνουμε! 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκε, λοιπόν, ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες, συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Μόνο που ο ΕΜΑ επρόκειτο να συνεδριάσει την επόμενη μέρα, κ. Κικίλια! Προφανώς θεωρείται δεδομένο ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ τη στρατηγική του για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την αυριανή συνεδρίαση.

Πρόκειται για εγκληματική αδιαφορία και αναλγησία της εν λόγω κυρίας και όλης την επιτροπής ειδικών της χώρας μας και του Υπουργού προσωπικά πλέον! Πρόκειται για τρομακτική αναλγησία και απονιά του Κράτους πρός έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό λαό! Τίποτα δεν τους αγγίζει πια; Είναι πραγματικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Μείναμε μόνοι μας, πιστοί μέχρι θανάτου στο εμβόλιο μαζί με την Αυστραλία και την Αγγλία! Γιατί; 

Έχουμε μείνει έρμαια σε μια απολυταρχική νεοταξική κυβέρνηση, υπήκοοι εμείς μιας ζοφερής δυστοπίας, πρώην πολίτες της γαλανής μας πατρίδας. Η ανάλγητη Κυβέρνηση, που έστησε το μύθο της πάνω στο success story της δήθεν επιτυχημένης αντιμετώπισης του πρώτου κύματος, ανίκανη να κατανοήσει ότι τη διασπορά μόνο η αποθησαυρισμένη ευλογία του Θεού στην χώρα μας εμπόδιζε, την ψώνισε κανονικά και η έπαρση την κάνει να απομακρύνεται ολοένα από την ψυχή του λαού που υποτίθεται υπηρετεί, κάτι που έχει συμβεί βέβαια με όλους τους τυρράνους στην ιστορία. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΕΜΑ στο πολυαναμενόμενο πόρισμά του της 18ης Μαρτίου αποφάνθηκε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και δε δείχνει να συνδέεται με τα 30 περιστατικά θρόμβωσης που οδήγησαν στο πάγωμα της χρήσης του σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. “Το ενδεχόμενο να προκλήθηκαν οι θρόμβοι από το εμβόλιο δείχνει απίθανο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί, γι’ αυτό και ο ΕΜΑ θα παραμείνει σε επαγρύπνιση”, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού Έμερ Κουκ. Και τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερσταθμίζουν τους κινδύνους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Π.Ο.Υ. “Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ κατά τη διάρκεια της έκτασης συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στο γενικό πληθυσμό”, διαβάζουμε εδώ. 

Οι χώρες που είχαν αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca αρχίζουν, όπως πληροφορούμαστε, η μία μετά την άλλη να το χορηγούν και πάλι από σήμερα, αφού οι ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων. Μάλιστα, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και Γαλλίας, θέλοντας να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών τους εμβολιάστηκαν κιόλας οι ίδιοι στις 20/3, αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΜΑ έδωσε το πράσινο φως, χωρίς όμως να διαφωτίσει εάν τα λίγα περιστατικά θρομβώσεων στον εγκέφαλο σχετίζονται με το εμβόλιο.

Κι όμως, προς καταισχύνη και του ΕΜΑ και του ΠΟΥ και των εγκληματικών κυβερνήσεων, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν την αιτιώδη συνάφεια των εγκεφαλικών θρομβώσεων με τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Εντόπισαν ένα συγκεκριμένο μηχανισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία θρομβώσεων στα αγγεία του εγκεφάλου. «Γνωρίζουμε τώρα περί τίνος πρόκειται» είπε ο Αντρέας Γκραϊνάχερ, επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Greιsfwfald (UMG) σε βιντεοσυνέντευξη με δημοσιογράφους. Όπως τόνισε, για τη δημιουργία θρομβώσεων ευθύνονται ορισμένα μόρια του ανοσοποιητικού συστήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόμοιες υποθέσεις διατύπωσαν χθες και Νορβηγοί ερευνητές. Μα πρόκειται έτσι κι αλλιώς για εμβόλια που από την πρώτη στιγμή των δοκιμών τους εμφάνισαν πολύ σοβαρές νευρολογικές παρενέργειες. 

Μα τί μας ζητούν, τυφλή εμπιστοσύνη στις μεγαλύτερες μπίζνες του κόσμου, τις φαρμακοβιομηχανίες; Σημειωτέον δε ότι το εμβόλιο αυτό δεν έχει λάβει άδεια ακόμη στις Η.Π.Α, καθώς εκατομμύρια δόσεις του βρίσκονται εκεί εν αναμονή της άδειας για επείγουσα χρήση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η οποία θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής που διεξάγει η φαρμακοβιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

 Το συγκλονιστικό είναι ότι το βρεττανοσουηδικό αυτό εμβόλιο το αμφισβητούν και το έχουν αναστείλει, όπως οφείλουμε όλοι, και οι ίδιοι οι Σουηδοί! Η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, ενώ η Φινλανδία ενώθηκε μαζί τους θέτοντας τη χρήση των εμβολίων σε αναστολή, παρ΄όλο που η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως τα οφέλη υπερτερούν ενδεχόμενων κινδύνων, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να επαναλάβουν τη χρήση του, διαβάζουμε εδώ. Ενώ σχεδόν δώδεκα από τις χώρες που είχαν κάνει αναστολή της χρήσης των εμβολίων επανέλαβαν τους εμβολιασμούς, μετά τη σύσταση του EMA, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία επικαλούνται την αρχή της πρόληψης, για να εξακολουθήσουν την αναστολή μέχρι να καταλάβουν καλύτερα τι γίνεται. Η αρχή της πρόληψης, όπως και η αρχή του ωφελέειν ή μη βλάπτειν, είναι λησμονημένες πραγματικά αρχές στη δική μας χώρα, στο όνομα πάντα της υγείας! Φαίνονται οι χώρες που αγαπούν τους πολίτες του και δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές. Η Ελλάδα πραγματικά και δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μία φορά ότι τρώει τα παιδιά της. 

Στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση που έχτισε το προφίλ της πάνω στην αποτελεσματικότητα παρωχημένων μέτρων που της βγήκαν την πρώτη φορά, στην πρώτη καραντίνα, είναι καταδικασμένη να τζογάρει συνεχώς πάνω σε έναν απολυταρχισμό, χωρίς να μπορεί να σηκώσει καμία υγιή αμφισβήτηση για καμία από τις αποφάσεις που λαμβάνει. Αποδεικνύει περίτρανα τα αυταρχικά δόντια της δικτατορίας της Νέας Εποχής που προοιωνίζεται και υπηρετεί μασωνοκρατούμενη. 

Κοιτάζοντας κατάματα την αλήθεια αναστοχαζόμαστε: 

“Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευτεριά

 σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι 

της νύχτας, το ξημέρωμα θα φέρει”. 

(Ιωάννης Πολέμης) 

Εμείς οφείλουμε να βλέπουμε καθαρά και για εκείνους που “πλανώμενοι” επιλέγουν να μην το κάνουν. Θα είμαστε οι οδοδείκτες τους στην πορεία του γυρισμού! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Παράνομες οι ρήτρες του συμβολαίου της AstraZeneca
– Απαγορεύονται οι παρενέργειες
– Πρώην αντιπρόεδρος της Φάϊzεr: Δεν χρειάζεται em_βολ_io για την Κό.vid dekaεννιά
– κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης (καθηγητής της Νομικής), Επιχείρηση σκλαβιά… [ΒΙΝΤΕΟ]
– Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
– Το τέλος της επιστήμης
– Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το “Πιστοποιητικό (δεν αναφέρει ψηφιακό) Εμβολιασμού”
– Γιατρέ, τελικά ποιον διακονείς;
– Ακούστε τον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου να καταρρίπτει τη θεωρία περί ασφαλούς “μπολιάσματος”