Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Να καυχόμαστε για τον Σταυρό του Χριστού, να σηκώνουμε ευχαρίστως το φορτίο του. Να προσπαθούμε να είμαστε αρεστοί στον Θεό, να μη μας συγκινούν τα κοσμικά αγαθά και να νεκρώνουμε τα πάθη μας”…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Ἀναδημοσιεύουμε ἀπό τό Ἰστολόγιο Κατάνυξη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κήρυγμα στην Κυριακή προς της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ακούμε στο ακόλουθο ηχητικό απόσπασμα, όπου η  Εκκλησία μας προσαρμόζει τους ύμνους και τα αγιογραφικά αναγνώσματα προς τον Τίμιο Σταυρό.

Η αποστολική περικοπή της Κυριακής προ της Υψώσεως, έχει σχέση με τον Σταυρό του Κυρίου. Ο π. Θεόδωρος, μας ομιλεί αρχικά σχετικά με την προς Γαλάτας επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο επίλογος της οποίας αποτελεί την αποστολική περικοπή της ημέρας, και μας αναφέρει τους λόγους για τους οποίους την έγραψε ο Απόστολος.

Ας δώσουμε την προσοχή μας στο περιεχόμενο της αποστολικής περικοπής, στους λόγους του Αγίου Αποστόλου Παύλου, γιατί είναι πολύ σχετικό το θέμα της επιστολής ειδικά στις ημέρες μας, που ψευδοδιδάσκαλοι κηρύσσουν «έτερον ευαγγέλιον», ότι σώζεται ο άνθρωπος και στον ιουδαϊσμό και στο Ισλάμ. Το κατεστημένο της εποχής εκείνης έχει πολλά κοινά με το σημερινό κατεστημένο.

Η αποστολική αυτή περικοπή απευθύνεται στον καθένα μας: Να καυχόμαστε για τον Σταυρό του Χριστού, να σηκώνουμε ευχαρίστως το φορτίο του. Να προσπαθούμε να είμαστε αρεστοί στον Θεό, να μη μας συγκινούν τα κοσμικά αγαθά και να νεκρώνουμε τα πάθη μας. Να έχουμε μέσα μας τον Χριστό μας και να μη μας αγγίζουν οι ψευτοδιδασκαλίες.

π.Θεόδωρος Ζήσης, Κυριακή Προ της Υψώσεως – Ερμηνεία της αποστολικής περικοπής [mp3-2015].wmv

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Εκφ. 13/9/2015

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra