Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Η διδασκαλία «όλες οι θρησκείες σώζουν» είναι των μασόνων εφεύρημα”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο Κήρυγμα που ακούμε στη συνέχεια, ο σεβαστός π. Θεόδωρος, μας λέει σύντομα δυο λόγια για την ευαγγελική περικοπή συγκρίνοντας την στάση των Γαδαρηνών, απέναντι στο θαυμαστό γεγονός της θεραπείας του δαιμονιζομένου και τη στάση τη δική μας απέναντι στην καλοσύνη και την αγιότητα.

Όπως μας λέγει χαρακτηριστικά, δεν φοβόμαστε από τα δαιμόνια που έχουν καταλάβει πολλές πλευρές της κοινωνικής και πνευματικής ζωής αλλά όταν βλέπουμε κάποιον να υπάρχουν άγιοι άνθρωποι ξεσηκωνόμαστε εναντίον του. Φέρνει ως παράδειγμα του υπουργείου παιδείας που οι υπεύθυνοι αντί να ενδιαφερθούν να διώξουν τα δαιμόνια, θέλουν να διώξουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία.

Για την αποστολική περικοπή της ημέρας, μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι όλες οι θρησκείες καλές, δεν σωζόμαστε σε όλες τις θρησκείες. Ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από αυτό τον συγκρητισμό γιατί είναι βλασφημία. Όπως λέγει ο Άγιος Απόστολος Παύλος, για τον ιουδαϊσμό, αν δικαιωνόμαστε και μέσα από άλλες θρησκείες τότε γιατί ήρθε ο Χριστός στον κόσμο να μας δείξει τον δρόμο της Σωτηρίας;

Η διδασκαλία «όλες οι θρησκείες σώζουν» είναι των μασόνων εφεύρημα. Αυτό διδάσκεται από μασόνους Πατριάρχες, Επισκόπους και θεολόγους. Ενώ όσοι προσπαθούν να διατηρήσουν την μοναδικότητα της διά του Χριστού σωτηρίας, κατηγορούνται ως ακραίοι, συκοφαντούνται.

Σχετικά με αυτό, κάνει στη συνέχεια μερικές θεολογικές επισημάνσεις για να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι εγωισμός το να λέμε μόνο στην Ορθοδοξία σώζεται κανείς και εξηγεί τι σημαίνει ότι ο Θεός θέλει να σωθεί κάθε άνθρωπος.

Μας μεταφέρει τέλος τις απαντήσεις του μακαριστού γέροντος Δανιήλ Κατουνακιώτη, σε ερωτήσεις που του έκανε ο ίδιος ο π. Θεόδωρος, επί του θέματος.

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Εκφ. 25/10/2015

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra