Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση
Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Διατηρώντας άσβεστη την παιδαγωγική του φλόγα, ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, ξεδίπλωσε με χαρακτηριστική ευαισθησία το μεγαλείο της Ορθόδοξης πατερικής γραμματείας επί του θέματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ενώ η κοινωνία αποθεώνοντας αιώνες τα δυτικά πρότυπα φιλοσοφίας και πολιτισμού έφτασε στο χείλος του γκρεμού, η Αγιοπατερική παιδαγωγική γραμματεία όχι μόνον εξηγεί τα αδιέξοδα και τα πρόσφατα φαινόμενα βαρβαρότητας αλλά προσφέρει και πρακτικές λύσεις.

Μια ομιλία μεστή, πλήρης, περιεκτική, τολμηρή που συνεπήρε το πολυάριθμο διαδικτυακό ακροατήριο. Αξίζει να την παρακολουθήσει όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την Ορθόδοξη παιδαγωγική μέθοδο. Τέτοιες ακαδημαϊκού επιπέδου διαλέξεις που να απευθύνονται στο ευρύ κοινό κατανοητές και τεκμηριωμένες, σπανίζουν. Είναι ευλογία για όλους μας η παρουσία του π. Θεοδώρου στην εποχή μας.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στις 7:00 μμ. ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: “Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας. Η σημερινή απαιδευσία και βαρβαρότητα”

Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι του youtube εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra