Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Αν δε νιώσουμε από τώρα μέσα στην Εκκλησία κάποια χαρά, αν δεν νιώσουμε τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, δεν πρόκειται να νιώσουμε στην άλλη ζωή τον Παράδεισο”..

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς ομιλιών για τον Παράδεισο και την Κόλαση, με θέματα που έχει αναπτύξει ο π. Θεόδωρος, και τα οποία συγκεντρώνει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο θάνατος και τα μετά θάνατον», που ετοιμάζεται και θα εκδοθεί πολύ σύντομα.

Σε αυτή την πρώτη ομιλία, μας λέγει για την στάση του ανθρώπου απέναντι στον θάνατο, η οποία έχει άμεση σχέση με τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία. Μας ομιλεί για την εξορία των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο, μας περιγράφει την κατάσταση στον Παράδεισο και τι απολάμβανε ο άνθρωπος εκεί.

Ο πρώτος Αδάμ έκλεισε τις πόρτες του Παραδείσου. Ο νέος Αδάμ, ο Αναμάρτητος, άνοιξε πάλι τις πύλες του Παραδείσου με τον Σταυρό Του και τον θάνατό Του και πολύ γρήγορα έβαλε μέσα σε αυτόν κάποιο μεγάλο αμαρτωλό, τον Ληστή.

Μας λέγει ποιος είναι ο νέος αισθητός Παράδεισος, και πως μπορούμε να τον απολαύσουμε από εδώ, πριν τον θάνατό μας. Αν δε νιώσουμε από τώρα μέσα στην Εκκλησία κάποια χαρά, αν δεν νιώσουμε τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, δεν πρόκειται να νιώσουμε στην άλλη ζωή τον Παράδεισο. Μαθαίνουμε τέλος τί ξεχωριστό υπάρχει στον Παράδεισο μετά θάνατο μέσα από την μαρτυρία του Αποστόλου Παύλου και άλλων Αγίων μας.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Παράδεισος και Κόλαση (Μέρος Α’) [ΒΙΝΤΕΟ 2015].wmv

Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Κυριακή 26 Απριλίου 2015 (5/5/2015)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra