Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία στην επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας είναι πέρα για πέρα προκλητική…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως αμαρτωλή χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Μόσχας, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του επί της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας μας. “Παρακάλεσε την Υπεραγία Θεοτόκο να στείλει την θαυματουργική της Χάρη, ώστε να διατηρηθεί η ενότητα των Ορθοδόξων», η οποία βάλλεται ανηλεώς από δαιμονικές δυνάμεις”.

Μάλιστα προσδιόρισε πως αυτές οι δαιμονικές δυνάμεις έχουν ως σκοπό, να διασπάσουν την Εκκλησία του Χριστού μας στην Ουκρανική γη εκμεταλλευόμενες τις δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή. Οι κινήσεις και οι αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχουν άμεση σχέση με αυτήν την ύπαρξη και δράση των δυνάμεων του σκότους.

Από τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας γνωρίζουμε ότι ο διάβολος είναι συμφυής με την διάσπαση, τη διχόνοια, την αναταραχή και αυτή τη στιγμή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την αντικανονική του κίνηση να παραχωρήσει Αυτοκέφαλο έχει προκαλέσει όλα τα παραπάνω, ανάμεσα στους Ορθοδόξους πιστούς και μέσα στην Εκκλησία μας.

Η καταλλαγή και η ενότητα που επικαλείται στα Οικουμενιστικά του ανοίγματα ο Οικουμενικός Πατριάρχης το μόνο που προκαλούν, είναι ο λεγόμενος αχταρμάς των θρησκειών, όπως συχνά έλεγε στις ομιλίες του ο μακαριστός πνευματικός πατέρας μας π. Νικόλαος Μανώλης.

Αυτήν την ενότητα που νομιμοποίησε η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου δεν την έχει ανάγκη η Εκκλησία μας, γιατί αυτή η ενότητα είναι γέννημα του δαίμονος της πλάνης. Στις Ορθόδοξες Εκκλησίες υπάρχει ενότητα εγγενής, εκ σπαργάνων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που λέγεται ενότητα Πίστεως και που εκφράζεται δια των Ιερών Μυστηρίων και με την ανάγνωση των Διπτύχων κατά την αρχιερατική τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Είναι αυτή η ενότητα δια του Αγίου Πνεύματος το οποίο «όλον συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας».

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία στην επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας, είναι πέρα για πέρα προκλητική και δαιμονιώδης, καθώς είναι το πρόσωπο που οδήγησε χιλιάδες πιστών σε αντιμαχόμενες παρατάξεις, ένα είδος εμφυλίου όπου η μία πλευρά υπερασπίζεται το Πατροπαράδοτο σέβας, και η άλλη την σχισματική εκκλησία των αχειροτόνητων. Αυτή η επίσκεψη είναι σα να επιστρέφει ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος.

Και φυσικά δεν τόλμησε ο πρωτεργάτης του σχίσματος, Βαρθολομαίος να συναντηθεί με τον πιστό λαό που το ζητούσε. Αντρίκια πράγματα ας μην περιμένουμε από αυτούς που βλασφημούν την πίστη μας και που κομματιάζουν το Σώμα της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτούς υπάρχει η κρυφή πόρτα διαφυγής, όπως αυτήν που επέλεξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προκειμένου να αποφύγει το οργισμένο ποίμνιο. Αλλοίμονο όμως, γιατί δεν θα μπορούν να διαφύγουν από την δίκαιη κρίση του Θεού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Πατριαρχικό συλλείτουργο με Βαρθολομαίο και ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο Ουκρανίας στην Ίμβρο
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει τους σχισματικούς για να αθωώσει τις προδοτικές ενέργειές του
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]