Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τώρα η μαγεία και τα ξόρκια διαφημίζονται και τα μαγικά και τα μαντζούνια δεν πουλιούνται στα κρυφά, αλλά μέσα στο σπίτι μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το κακό και οι δαίμονες που κατευθύνουν τον κόσμο μας, κρύβονται στο σκοτάδι. Γιατί, όπως έχει πει ο Κύριος κατά το βράδυ της σύλληψής του στην Γεσθημανή, «καθ᾿ ἡμέραν ὄντος μου μεθ᾿ ὑμῶν ἐν τῷ ἱερῷ οὐκ ἐξετείνατε τάς χεῖρας ἐπ᾿ ἐμέ. ἀλλ᾿ αὕτη ἐστίν ὑμῶν ἡ ὥρα καί ἡ ἐξουσία τοῦ σκότους (Λουκ. 22, 53). Επειδή το σκότος το πραγματικό συνταιριάζει απόλυτα με το πνευματικό, γι’ αυτό η μαγεία και εωσφορική λατρεία, τη νύχτα πραγματοποιούνται. Αλλά τώρα η μαγεία και τα ξόρκια βγήκαν στο φως. Οι “πωλητές» των δαιμόνων εισβάλλουν στον προσωπικό μας χώρο και πουλάνε θάνατο αιώνιο… με χρυσό περιτύλιγμα και ωραία ονόματα. Η τελευταία μόδα τα τυχερα βραχιόλια.

Αφορμή για το παρόν άρθρο πήραμε από μία διαφήμιση στην οποία περιγράφεται η οδυνηρή και τρικυμιώδη ζωή μιας γυναίκας, ο πόνος, οι δυσκολίες και η απόγνωσή της. Μαέστρος της πανουργίας ο διάβολος επικαλείται κατ’ αρχήν το συναίσθημα, αγγίζει τις ευαίσθητες καρδιές αναγνωρίζοντας τον πόνο τους, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Και έπειτα, αφού έχει κάμψει την πρώτη αντίσταση της ψυχής με την συμπόνια, σερβίρει το δηλητήριο δίνοντας τάχα τη λύση σε όλα τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά και την απαλλαγή από τη δυστυχία με ένα βραχιολάκι feng shui. Ένα αντικείμενο δαιμονικό που μάλιστα απροκάλυπτα φανερώνει την ουσία της επίδρασης που ασκεί.

Σε κάθε πλάνο που περνάει από μπροστά μας αποτυπώνεται το δαιμονικό του πράγματος

· Κάθε τυχερό βραχιόλι είναι προσεκτικά χειροποίητο, και έχει περάσει από τελετές που το ευλογούν με καλές ενέργειες

· Περιλαμβάνει ως πέτρα το τυχερό ασιατικό θηρίο

· Έχει τη ροή της θετικής ενέργειας

· Να βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή του θηρίου είναι προς τα έξω, ώστε να αντλεί ενέργεια από όλες τις κατευθύνσεις

· Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το φορέσετε το τυχερό βραχιόλι και να αφήσετε να κάνει τη μαγεία του

· Αυτό το βραχιόλι ήταν η σωτηρία τόσων πολλών ανθρώπων

· Οι στόχοι σου μπορούν να επιτευχθούν φορώντας ένα βραχιόλι feng shui

Τώρα πια ο διάβολος δεν χρειάζεται να κρυφτεί, αλλά φανερώνεται με όλο το δαιμονικό του θράσος. Και όλοι γνωρίζουμε γιατί. Γιατί απλά οι χριστιανοί σήμερα έχουν δώσει στον διάβολο άπλετο χώρο να επεμβαίνει στη ζωή τους. Γιατί χριστιανοί όντες, λησμόνησαν ποια είναι η προστασία η αληθινή, ποια είναι η καταφυγή. Ξέχασαν και αρνήθηκαν την προστασία των θαυματουργών Αγίων μας και της Παναγίας μας, και έμειναν απροστάτευτοι έναντι των δαιμονικών επιρροών, απέχοντας από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Κυρίως αρνήθηκαν τον Ίδιο τον Παντοδύναμο Κύριο, τον Σωτήρα της ψυχής μας.

Βλέπουμε βαπτισμένους χριστιανούς να φοράνε γούρια, ματάκια για να μην ματιάζονται δήθεν, τυχερά βραχιόλια και να καταφεύγουν σε χαρτορίχτρες και σε μαντείες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, την αποχριστιανοποίηση του κόσμου και την αύξηση της αθεΐας και ασέβειας, εργάστηκαν πυρετωδώς οι εμπνευστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ώστε να εγκαθιδρύσουν μια νεοπαγανιστική εποχή. Κατάφεραν να χαλαρώσουν ή και να σπάσουν ακόμα τις αντιστάσεις των πιστών Ορθοδόξων, ώστε με μεγάλη ευκολία να αποδέχονται καθετί δαιμονικό ως κάτι το φυσιολογικό. Προβάλλονται ως κάτι αθώο και απλό. Έτσι εξηγείται και η αμεσότητα και η “ειλικρίνεια” με την οποία πλασάρονται πια όλα τα δαιμονικά φυλαχτά και οι διαβολικές τεχνικές της χαρτομαντείας κ.α.

Πολύ αναλυτικά και εμπεριστατωμένα έχει μιλήσει ο μακαριστός πνευματικός πατέρας μας π. Νικόλαος Μανώλης συνδυάζοντας πάντα την ποιμαντική και τη θεολογική του γνώση αλλά και την εμπειρία ως πνευματικός. Λέει χαρακτηριστικά «Το λέω αυτό να το ακούσουν και στο διαδίκτυο που επηρεάζονται πάρα πολύ οι άνθρωποι και υπάρχουν άνθρωποι που πείθουν και τα πειθήνια όργανα που γίνονται οι άνθρωποι ακούν τους αστρολόγους τα μέντιουμ για το πώς πρέπει να πορευτούν στη ζωή τους και ο διάβολος που αντιλαμβάνεται ποιος άνθρωπος πορεύεται βάσει συνταγών, ενεργεί πάνω τους μετά ο διάβολος, παίρνει δικαιώματα πάνω τους και στον πανσεξουαλισμό και στα ναρκωτικά και στη βία πέφτουν μετά πιο εύκολα, γι’ αυτό έχουμε ταραγμένους ανθρώπους, της πλάνης ανθρώπους που δεν έχουν την ειρήνη του Χριστού μέσα τους γιατί ασχολούνται με αυτά.

Έλεγα και στα κορίτσια που έρχονταν στο κατηχητικό μη διαβάζετε τα ωροσκόπια, αυτά όλα δίνουν δικαιώματα στο διάβολο και μπορεί να μην δαιμονιστείς, αλλά είσαι δαιμονόπληκτος και σε πλήττει ο διάβολος ανά πάσα στιγμή. Πολύ εύκολα σε μπερδεύει και φτάνεις σε ψυχολογικές άσχημες στιγμές και μπλέκεις και μπορώ να πω ακόμα περισσότερο και αν μπλέξεις με την αίρεση. Ακόμα πιο ψυχασθενής είσαι και όταν βρεθείς μπροστά σε δυσκολία τότε βγαίνει το πρόβλημα και καταλαβαίνεις πόσο άδειος είσαι μπροστά το πρόβλημα αυτό. Αυτά τα λίγα που σας είπα από την εμπειρία που έχω με τον κόσμο που συναναστρέφομαι… Μου λέει η άλλη “μου λέει τον καφέ η γειτόνισσα”. Παίρνει δικαίωμα ο διάβολος, αλλά δεν το καταλαβαίνει αυτή. Δεν θα πάθεις τίποτα εκείνη τη στιγμή ενδεχομένως αλλά στο βάθος του χρόνου θα σου δημιουργηθούν προβλήματα ψυχολογικά που δεν θα είσαι ευτυχισμένος…»

Άμεση και κυρίαρχη ανάγκη είναι να αρνηθεί ο άνθρωπος κάθε σχέση και εμπειρία δαιμονική, διότι έτσι αυτομάτως χάνει τη Χάρη του Θεού και οδηγείται με βέβαια βήματα στην απώλεια του Παραδείσου. Μη γένοιτο!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
π.Νικόλαος Μανώλης, Πώς αντιμετωπίζουμε το μάτι και τη μαγεία [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
π. Νικόλαος Μανώλης, Ο Άγ. Κυπριανός – η μαγεία – η αστρολογία και η τέχνη της Κολάσεως [ΒΙΝΤΕΟ 2013]