Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι φωτογραφίες που είδαμε μας συγκλονίζουν, καθώς θυμίζουν εικόνες Αποκάλυψης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Κρήτη, η ταλαίπωρη Κρήτη… Η πάλαι ποτέ λεβεντογέννα μετράει τις πληγές της, στην μετά Κολυμπαρίου εποχή και είναι δυστυχώς πολλές. Και αυτό γιατί εξέλιπαν πια οι λεβέντες και οι ανδρείοι στο φρόνημα, και γέμισε η φωλιά της κλωσσόπουλα ξεπουπουλιασμένα και αδύναμα που σέρνονται προκειμένου να λάβουν… ένα ξερό σπυρί καλαμπόκι!

Η πιο πρόσφατη “πληγή” της αφορά τον Ναό του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας, ο οποίος υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή μετά από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Οι φωτογραφίες που είδαμε μας συγκλονίζουν, καθώς θυμίζουν εικόνες Αποκάλυψης. Μέσα σε λίγα λεπτά, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ο ναός εξαφανίστηκε από τα μάτια τους. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου μετατράπηκε ολοσχερώς σε συντρίμμια τη στιγμή που σε κανένα άλλο κτίσμα δεν επέδρασε τόσο καταστροφικά ο Εγκέλαδος.

Γιατί να είναι όμως τόσο επιλεκτικά καταστροφικός ο σεισμός; Πώς εξηγείται σε όλα τα γύρω κτίρια να παρατηρούνται μικρές ρωγμές και μερικές πτώσεις και από την άλλη ο Ναός του Αγίου Νικολάου να καταστρέφεται εκ θεμελίων; Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν έμεινε! Μόνο το καμπαναριό στάθηκε ορθό, για να σημάνει την εγρήγορση την πνευματική και την προσοχή που πρέπει να έχουν οι ψυχές των χριστιανών και ιδιαίτερα των ιερωμένων, αυτή που χάσανε ίσως ολοσχερώς…

Γι’ αυτό τίποτα δεν είναι τυχαίο! Και πάντα υπάρχει η εξήγηση.

Αρκεί μόνο να έχουμε τους πνευματικούς οφθαλμούς ανοιχτούς, και τις πνευματικές κεραίες όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος, για να πιάνουν τα σήματα και τα μηνύματα από τον Ουρανό.

Πρώτος ο Κύριος μας μίλησε «Ὁψίας γενομένης λέγετε, εὐδία, πυρράζει γάρ ὁ οὐρανός, καί πρωΐ, σήμερον χειμών, πυρράζει γάρ στυγνάζων ὁ οὐρανός. Ὑποκριταί, τό μέν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν, τά δέ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι;» (Ματθ. 16, 2-3). Ομοίως και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει, ότι οι Ιουδαίοι «το μέγιστον σφάλμα εσφάλησαν» και απέρριψαν τον Ιησού Χριστό, επειδή δεν εξέταζαν τα σημεία των καιρών.

Αυτή τη φορά η έπαρση και αλαζονεία, η εγκατεστημένη στις ψυχές των νεωτεριστών Επισκόπων και ιερέων που αδιάκριτα και άσοφα εγκολπώνονται κάθε εκκοσμικευμένη ιδέα, ήταν η αιτία για την ολοσχερή καταστροφή του Αη Νικόλα στον Ξηρόκαμπο.

Εκεί, σε αυτό το άγιο εκκλησάκι κατέφθαναν πολλοί χριστιανοί, όχι για να παραβρεθούν σε κάποιο μυστήριο γάμου ή βαπτίσεως και να προσευχηθούν για το νεοφώτιστο ή τους νεόνυμφους, αλλά για να παραβρεθούν σε ένα ακόμα event, καθώς ο ιερός ναός είχε μετατραπεί με τις ευλογίες του επιχώριου Επισκόπου και του ιερέα του ναού, σε τουριστική attraction.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Εβραία Καμπαλίστρια χολιγουντιανή σταρ Ντέμι Μουρ, συμμετείχε σε βάπτιση μέσα στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και μάλιστα ήταν η μία από τις τρεις αναδόχους. Τι φρίκη! Μία μυημένη στον σατανικό καμπαλισμό να μετέχει ενεργά στο Μυστήριο της Εκκλησίας μας! Και όμως, ο Επίσκοπος έδωσε την άδειά του γι’ αυτόν τον μολυσμό. Και ο Ορθόδοξος παπάς καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στην διάσημη ηθοποιό, ενώ μόλις πριν λίγο είχε ξεπουλήσει την πίστη του…

Ως δείχνουν τα γεγονότα, αυτήν την προδοσία δεν την ανέχτηκε άλλο ο Ουρανός και ο πάνω από εκατό χρόνια ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού σε ένα σωρό από συντρίμμια. Συντρίμμια που φέρουν πάνω τους την απεχθή σφραγίδα της δαιμονικής εκκοσμίκευσης και της εωσφορικής αλαζονείας κλήρου και λαού.

Ευχής έργον να αναγνωρίσουν οι Ιεράρχες την πτώση την πνευματική στην οποία υπέπεσαν, παρασύροντας ιερείς και ποίμνιο και να μετανοήσουν αποκηρύσσοντας το συρφετό της Κόλασης που έφερε μαζί του το Κολυμπάρι, πριν να είναι αργά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Αγία Παρασκευή που θάφτηκε στο χώμα και ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι
Εμμονικά τυφλοί μπροστά στα σημεία των Καιρών…
Έως πότε αμετανόητοι;
Οι πληγές όχι του Φαραώ, αλλά του Κολυμπαρίου μετά Ψευδοσυνόδου