Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι πολλές παρέες με τους παπικούς και προτεστάντες στα αθεολόγητα συνέδρια και σε άλλες συναναστροφές τον έχουν μπερδέψει τον κ. Σωτήριο και άλλα φρονεί και άλλα κηρύττει μακράν απέχοντος του Ορθόδοξου πνεύματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι μεταπατερικοί νεοεπίσκοποι παραθέτουν σε κάθε ευκαιρία τις προσωπικές νεωτερίστικες απόψεις τους περί Εκκλησίας και Ορθοδοξίας. Μνημείο αιρετικής, νεωτερίστικης και μεταπατερικής θεολογίας αποτελεί η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου στη Σύναξη των Αρχιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις αρχές του Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η εξαγγελία του Ευαγγελίου στον 21ο αιώνα».

Το ότι σε αυτά που αναφέρει υπάρχουν και κάποιες λίγες αλήθειες δεν διασφαλίζουν την ορθότητα των λεγομένων. Εξάλλου ο συγκεκριμένος ιεράρχης μας έχει πείσει ότι πολεμά κάθε τι Ορθόδοξο. Το γνωρίζουν καλά οι ποιμενόμενες ψυχές στον Καναδά, και η Κατάνυξη έχει αναδείξει με αρκετές αναρτήσεις της την πολεμική τακτική του.

Προλογικά λοιπόν ο κ. Σωτήριος παραθέτει το τι είναι Ευαγγέλιο και ποιος είναι ο Χριστός μας, μόνο κατ’ επίφαση όμως, καθώς σύντομα περνάει σε άλλα μηνύματα που απέχουν από την Ορθοδοξία. «Όποιος ακούσει το Ευαγγέλιο και το εφαρμόσει στη ζωή του, χωρίς αμφιβολία θα επιστρέψει στον Παράδεισο…εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την εξαγγελία του Ευαγγελίου. Την εκμάθησή του. Την τέλεια εφαρμογή του…».

Ποιός Άγιος μας είπε ποτέ ότι η σωτηρία μας είναι θέμα της κάθε ψυχής αν και κατά πόσο θα επιτελέσει σωστά όσα λέει το Ευαγγέλιο; Τί είναι το Ευαγγέλιο; Φυλλάδιο οδηγιών για χρήση μηχανήματος; Αυτή η εξωτερική συμμόρφωση σε κανόνες και εντολές παραπέμπουν στην πλάνη των προτεσταντών. Δεν δικαιωνόμαστε από τις πράξεις μας. Δεν υπάρχει αυτοδικαίωση στην Ορθοδοξία, ούτε εξασφάλιση της σωτηρίας της ψυχής προκαταβολικά. Το έλεος του Κυρίου είναι που σώζει τον άνθρωπο.

Εντοπίζει ακολούθως την αιτία του προβλήματος της περιφρόνησης του Ευαγγελίου, στην μη ύπαρξη του βιβλίου της Αγίας Γραφής στα ξενοδοχεία για παράδειγμα… Σοβαρότης μηδέν!

Για να αποκαλύψει τις δικές του πεποιθήσεις και όχι το πνεύμα της Εκκλησίας το οποίο νομίζει ότι κατέχει, λέει τα ακόλουθα «Το κήρυγμα πρέπει να είναι χριστοκεντρικό… πολλοί υποστηρίζουν ότι το κήρυγμα πρέπει να είναι αγιοπατερικό…Εάν υπάρχει παρεκτροπή και οι λόγοι των πατέρων επισκιάζουν -κουκουλώνουν – τους λόγους του Χριστού, τότε υπάρχει πρόβλημα…στην εξαγγελία του ευαγγελίου σημασία πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι αποχριστιανίζεται ο χριστιανισμός. Αντί να προβάλλεται ο Χριστός, προβάλλονται οι άγιοι, οι αρχιερείς, οι ηγούμενοι, γεροντάδες…»

Οι πολλές παρέες με τους αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες στα αθεολόγητα συνέδρια και σε άλλες συναναστροφές τον έχουν μπερδέψει τον κ. Σωτήριο και άλλα φρονεί και άλλα κηρύττει μακράν απέχων του Ορθόδοξου πνεύματος.

Το ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο, αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους φαίνεται και από τους λόγους του πανεπιστημιακού καθηγητή πρωτοπρεσβυτέρου Θεόδωρου Ζήση στο άρθρο του με τίτλο «Γένεσις και εξέλιξης της πατρομαχικής μεταπατερικότητας». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα «…Είναι χρήσιμο να εξηγήσω, γιατί ο Προτεσταντισμός ενίσχυε το αντιπατερικό πνεύμα,για να κατανοηθεί καλύτερα ότι ο κυριαρχών σήμερα παναιρετικός Οικουμενισμός που οργανώνει και ενισχύει την μεταπατερικότητα, είναι βασικώς προτεσταντικής προελεύσεως με ρίζες βέβαια παπικές, μόνο που ο ορθολογισμός και ο ανθρωποκεντρισμός του Παπισμού ωθήθηκε στα άκρα και μετέτρεψε τον κάθε Προτεστάντη πιστό σε αυθεντικό εκφραστή και ερμηνευτή της πίστεως. Λέγει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς ‘ Δεν πρέπει να πλανώμεθα: ο δυτικός χριστιανικο-ουμανιστικός μαξιμαλισμός, ο Παπισμός, είναι ακριβώς ο πλέον ριζικός προτεσταντισμός και ατομισμός, διότι μετέθεσε το θεμέλιον του Χριστιανισμού από τον αιώνιον Θεόν είς το άτομο του ανθρώπου. Πράγματι ο Προτεσταντισμός δεν είναι άλλο, παρά εις κατά πάντα εφηρμοσμένος Παπισμός. Κατά το παράδειγμα του αλαθήτου ανθρώπου της Ρώμης, ο κάθε Προτεστάντης γίνεται αλάθητος…’. Γι’ αυτό και η μεταρρύθμιση του Λούθηρου και των άλλων τα εγκρέμισε όλα· στράφηκε μόνο προς την Αγία Γραφή και εμείωσε τους Πατέρες της Εκκλησίας και την Παράδοση γενικώς…».

Ολοκάθαρα δίνεται η εξήγηση της μεταπατερικής μανίας των Οικουμενιστών Ιεραρχών που πολεμούν τους Πατέρες γιατί τους αποκαλύπτουν την πλάνη που βρίσκονται οι Σωτήριοι και οι λοιποί ομόφρονές του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Αδιάλλακτος ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά
– Ο Μητροπολίτης Καναδά ως αρνητής της Ευχής
– Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά δίνει ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!