Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αν είναι όμως άσχετος με την Ορθοδοξία ο κ. Μπακογιάννης έχει χρέος να γνωρίζει Ιστορία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε τον Πάπα Φραγκίσκο με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας.

Εξέφρασε το βαθύ σεβασμό του και ευχαρίστησε τον Πάπα για την προσφορά του στον άνθρωπο: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αθήνα η παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου. Η βαθιά του ευαισθησία, η συμπόνια που επιδεικνύει, η πνευματική του ακτινοβολία και το πολύπλευρο έργο του είναι παγκοσμίως γνωστά.

Του απονέμουμε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην τεράστια προσφορά του στον κατατρεγμένο άνθρωπο, στη συμβολή του στο διάλογο του χριστιανικού κόσμου, στη στήριξή του ώστε να παραμείνει η Αγια-Σοφιά σύμβολο θρησκευτικής λατρείας και οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς».

Ο Δήμαρχος της Αθήνας τιμά το πρόσωπο που προκάλεσε ένα βαθύ χάσμα μέσα στη χριστιανοσύνη λόγω του εωσφορικού παπικού εγωισμού. Φυσικά δεν περιμένουμε από τον πολιτικό αξιωματούχο να αντιληφθεί την πνευματική ζημία και τον πνευματικό θάνατο που φέρει ο Πάπας ως υποστηρικτής των χριστιανικών διαλόγων και του Οικουμενισμού. Εδώ οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες παρέβλεψαν τι εστί Πάπας προδίδοντας την Αγία Πίστη μας!

Αν είναι όμως άσχετος με την Ορθοδοξία ο κ. Μπακογιάννης έχει χρέος να γνωρίζει Ιστορία. Υποδέχεται και απονέμει βραβείο σε αυτόν που έπληξε βαριά τον ελληνισμό, αρχής γενομένης των Σταυροφοριών εναντίον του Βυζαντίου. Όπως επίσης και στα μετέπειτα χρόνια της Ενετοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς και κατά τη δράση των φραγκοπαπάδων στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα ο κ. Μπακογιάννης, ως δήμαρχος Αθηναίων να αισθάνεται απόγονος του Βονιφάτιου του Μομφερατικού που την επαύριο της πρώτης άλωσης της πόλης έγινε κύριός της και τη λεηλάτησε. Πιθανόν να τον συγκινούν τα κατακάθια της καταλανικής Εταιρείας που εξουσίασε την πόλη για 70 χρόνια. Ή, το πιθανότερο, να αισθάνεται πνευματική συγγένεια με τον οίκο των φλωρεντίνων Αντζαγιόλι, τελευταίων κυρίων της Αθήνας πριν την Τουρκοκρατία.

Διαχρονικά, πόλεμοι και διαμάχες είχαν και έχουν αιτία το πρόσωπο του Πάπα. Είδαμε για μια ακόμα φορά στην Ορθόδοξη χώρα της Ουκρανίας ποιος ήταν ο ρόλος του Πάπα στο να χωριστεί ο λαός της Ουκρανίας στα δύο και να συντελεστούν πλήθος βιαιοπραγιών. Ενώ δεν είναι μακριά και ο ρόλος του Πάπα και του Καρδιναλίου Στέπινατς κατά τις σφαγές 900.000 Σέρβων Ορθοδόξων υπό τους καθολικούς Κροάτες Ούστασε κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Για ποιον ειρηνοποιό άραγε μιλά ο Δήμαρχος Αθηναίων;

Μήπως η εξήγηση της πρόσκλησης και των τιμών του οικήτορα του Βατικανού από την Ελληνική Πολιτεία, ταυτίζεται με το πνεύμα της υποταγής που έδειξαν οι προκάτοχοί τους αξιωματούχοι προσβλέποντας στη ψεύτικη και πανούργα δήθεν στήριξη του Πάπα;

Το σίγουρο είναι ότι το σχέδιο του τρισκατάρατου Πάπα (“τον Πάπα να καταράσθε” κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τις εξουσίες παγκοσμίως, βαίνει καλώς για τον ίδιο, προς βαθιά θλίψη ημών των Ορθοδόξων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
– Ιστορική αναδρομή στα δεινά που επέφεραν οι προηγούμενες επισκέψεις του Πάπα στην Ελλάδα
– Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας…