Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η χώρα της Ουγγαρίας μέσω του αντιπροσώπου της δήλωσε την άρνησή της στο πακέτο κυρώσεων, κατά το οποίο πλήττεται το πρόσωπο του Ρώσου Πατριάρχη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στα τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε η πολυσυζητημένη απόφαση της “πολιτισμένης” Ευρώπης εναντίον της “κακιάς” Ρωσίας για την τιμωρία που της επιβάλλει, η οποία περιλαμβάνεται στο 6ο πακέτο κυρώσεων.

Οι κυρώσεις αυτές στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην απαγόρευση των εξαγωγών του Ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αποσύνδεση τριών ρωσικών τραπεζών από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα Swift και μεταξύ άλλων και στο πρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας, ο οποίος θεωρείται ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Προέδρου Πούτιν.

Πολύ σύντομα όμως, μόλις δύο μέρες μετά, ήρθε η ανατροπή και η Ε.Ε. απάλλαξε από τις κυρώσεις τον Πατριάρχη Κύριλλο. Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 6ο πακέτο κυρώσεων προβλέπει κυρώσεις κατά μελών της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής που συνδέονται με τις “σφαγές” στη Μπούτσα… κατά ολιγαρχών και παραγόντων της ρωσικής προπαγάνδας και μελών των οικογενειών τους.

Όμως από αυτήν τη μαύρη λίστα των κυρώσεων απουσιάζει ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, αφού η χώρα της Ουγγαρίας μέσω του αντιπροσώπου της δήλωσε την άρνησή της στο πακέτο κυρώσεων, κατά το οποίο πλήττεται το πρόσωπο του Ρώσου Πατριάρχη.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης στις 2 του μηνός, η Ουγγαρία μπλόκαρε την υιοθέτηση των μέτρων για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου και άλλων τιμωρητικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, με το πρόσχημα των κυρώσεων στο πρόσωπο του Ρώσου Πατριάρχη. Αυτό φυσικά δημιούργησε αναστάτωση στα αφεντικά της Δύσης που τα είχαν όλα συμφωνημένα και θα έκαναν την τελική ανακοίνωση.

Τι τους έπιασε ξαφνικά τους Ούγγρους και τα βάζουν με ολόκληρη ΕΕ προκειμένου να μείνει εκτός των κυρώσεων ο Πατριάρχης Κύριλλος; Δεν είναι καν ομόδοξος λαός, καθώς το 70% είναι παπικοί και επιπλέον Ουνίτες! Παράξενα πράγματα…

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Όρμπαν μέχρι πριν την Τετάρτη, δεν έδειξε αντίθεση με αυτό το νέο πακέτο κυρώσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στην τελευταία συνάντηση των πρεσβευτών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη στις 1 Ιουνίου, όπου και θα γινόταν και η οριστικοποίηση και η επίσημη ανακοίνωση, η Ουγγαρία δήλωσε την αντίθεσή της σε ένα οξύ κλίμα. Τελικά, πέτυχε την απαλλαγή του Κύριλλου Μόσχας από τις επιβαλλόμενες κυρώσεις, την αμέσως επόμενη ημέρα, την Πέμπτη στις 2 Ιουνίου.

Γεγονός πάντως αποτελεί η επίσκεψη του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, στην Ουγγαρία από τις 1-3 Ιουνίου, μετά από σχετική ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΕΣ, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συναντήθηκε με τον παπικό αρχιεπίσκοπο Εστεργκόμης και Βουδαπέστης καρδινάλιο Peter Erdo και σύμφωνα με την οικουμενιστική ατζέντα ανέπτυξαν αμφότεροι θέματα αλληλεπίδρασης μεταξύ Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και Παπικών. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την ανταλλαγή δώρων…

Την ίδια μέρα ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, το δεξί χέρι του Ρώσου Πατριάρχη, είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ουγγαρίας Ζ. Σεμιέν, τον οποίο και ευχαρίστησε εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας για τη σταθερή θέση σχετικά με το απαράδεκτο της ένταξης του Πατριάρχη Μόσχας στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ.

Δύσμοιροι Ρώσοι, αξιολύπητοι Ιεράρχες της Ρωσίας που προσκυνάτε την αίρεση και παρακαλάτε τους παπικούς να σας προστατεύσουν… Έσπευσαν να φιλήσουν την παπική παντόφλα, προκειμένου να ελευθερωθεί από τις κυρώσεις ο Πατριάρχης Μόσχας!

Και η πανούργα Δύση, το φίδι ο Πάπας επιχειρεί διπλό χτύπημα στην Ορθόδοξη Ρωσία. Το πρώτο με έναν πόλεμο, το δεύτερο πολύ πιο δυνατό και σοβαρό: Η πτώση η πνευματική, η προδοσία της Πίστης, η προσκύνηση του Πάπα.

Για άλλη μια φορά οι Σταυροφόροι της Δύσης κερδαίνουν στον αγώνα. Από τη μία ο αποκλεισμός που προκαλούν, ο φόβος των κυρώσεων, ο κρυφός ρόλος του Πάπα, το θανατερό πνεύμα της Δύσης μέσα από τα όργανα της ΕΕ. Και από την άλλη οι φανερές και απροκάλυπτες μηχανεύσεις του Πάπα, ο οποίος με τους καρδινάλιους υπόσχεται προστασία… στο σώμα, γιατί στην πραγματικότητα μόνο την απώλεια της ψυχής μπορεί να εγγυηθεί.

Τον Οικουμενισμό τους να προσέχουν… Από αυτόν θα την πατήσουν οι Ρώσοι!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το νέο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει και τον Πατριάρχη Ρωσίας
– Η Ευρώπη κατά της Ορθοδοξίας;