Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ζήτησε απαρέγκλιτη τήρηση και υπακοή στο περιεχόμενο της εγκυκλίου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την περασμένη Πέμπτη στις 13 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος απέστειλε εγκύκλιο προς τους ιερείς της Μητροπόλεως του, σύμφωνα με την οποία, επισήμανε σε αυτούς τα σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας. Υποστήριξε ότι αυτή η κίνησή του είναι αναγκαστική καθώς έγινε αποδέκτης καταγγελιών από μερίδα πιστών.

«Αναγκάζομαι να σας αποστείλω αυτήν την εγκύκλιο διότι έγιναν καταγγελίες…σχετικά με τις δημοσίως διατυπωθείσες θέσεις κάποιων ελαχίστων εξ’ ημών, οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα στην τοπική Εκκλησία…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εγκύκλιος ως πέλεκυς στους ιερείς που αποκλίνουν, τους απέτρεψε να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις “από άμβωνος”, γιατί κατά τα λεγόμενά του, αυτό «δημιουργεί ρήγμα στους ανθρώπους».

Δίνει ακολούθως ο κ. Νεκτάριος συγκεκριμένες οδηγίες, όπως:

· Την υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των ιερών ναών

· Επειδή το ζήτημα του εμβολιασμού δεν είναι θέμα πνευματικό, οι ιερείς δεν πρέπει να τρομοκρατούν τους πιστούς διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες…

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας καθόρισε ακριβώς το περιεχόμενο που πρέπει να έχει το κήρυγμα των ιερέων της Μητροπόλεως του, «Το κήρυγμα μας πρέπει να έχει περιεχόμενο Χριστοκεντρικό… δεν μπορεί να είναι κήρυγμα συνωμοσιολογικό ούτε καταστροφολογικό». Μάλιστα τόνισε «Παρακαλώ το περιεχόμενο της εγκυκλίου να τηρηθεί απαρέγκλιτα και εν υπακοή… βοηθώντας να ξεπεραστεί η πανδημία».

Δυστυχώς ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αντιεκκλησιαστική γραμμή της ΔΙΣ. Προτάσσει και αυτός τη δημόσια υγεία σαν να είναι ο ίδιος κοσμικός άρχοντας. Υποχωρεί στις πιέσεις κάποιων εκ του ποιμνίου, οι οποίοι βρίσκονται σε μια θολούρα και σε ένα μπέρδεμα, αλλά κυρίως αδυνατεί να ξεφύγει από τον θανατηφόρο «ιό» της δεσποτοκρατίας, μην αφήνοντας κανένα δικαίωμα στους ιερείς του να φερθούν κατά την ιερατική τους συνείδηση.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Αχρείαστος σκανδαλισμός από τη Μητρόπολη Κέρκύρας
– Θα στηρίξει η Ιεραρχία τη γενναία στάση του Μητροπολίτη Κερκύρας να κηρύξει την εκκλησία…
– Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο
– Πού οφείλεται η νέα ελευθεροστομία και η παρρησία του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου;
– Προσθέτουμε στους προβληματισμούς και τα ερωτήματα του μητροπολίτου Κερκύρας τη δική μας αγωνία
– Η εισαγγελική παρέμβαση και η στάση του μητροπολίτη Κερκύρας
 Πρόσκληση των πιστών να κοινωνήσουν στην Εκκλησία, από τον μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριο