Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τόνισε μεταξύ άλλων: «Μην ακούτε ψευδοπροφήτες Αρχιερείς, Ιερείς και λαϊκούς που δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ότι θα είχαμε Ιεράρχες, ως υγειονομικούς υπεύθυνους και ως επιθεωρητές της Δημόσιας Υγείας, ούτε που το είχαμε φανταστεί. Και όμως ζούμε σε αυτόν τον αιώνα, όπου τα κηρύγματα απ’ άμβωνος δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα ανεκδιήγητα αφηγήματα του κάθε δημοσιογραφίσκου που νομίζει ότι ασκεί δημοσιογραφία.

Όμοια και οι μητροπολιτικές επιστολές μοιάζουν σαν να βγήκαν από υπαλλήλους κυβερνητικών γραφείων. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο, αφού οι Ιεράρχες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μόνο αυτό!

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος απέστειλε επιστολή προκειμένου να προπαγανδίσει υπέρ του επισφαλούς εμβολίου και όχι μόνο. Πλέον ανερυθρίαστα, ελεύθερα και χωρίς ίχνος ποιμαντικής ευαισθησίας και χριστιανικού φρονήματος, αναφέρει ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικά ολοκληρωμένο και αξιόπιστο μέσο αντιμετώπισης της θανατηφόρου πανδημίας.

Αυτό έστειλε ο ποιμένας στους ιερείς, στους μοναχούς και στους πιστούς της μητρόπολής του, χωρίς να έχει ούτε τη σχετική ιδιότητα ούτε τις γνώσεις. Βρίσκεται έτσι έκθετος και παίρνει την ευθύνη των ψυχών που βάζει σε κίνδυνο καθώς τους ωθεί να εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο του οποίου η αξιολόγηση τελειώνει το 2023. Άρα, ο εμβολισμός βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και η αξιολόγηση της δραστικής ουσίας θα γίνει το Δεκέμβριο του 2021.

Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης Ιεράπετρας να διαστρέφει τους όρους, οδηγείται σταδιακά και σταθερά στη διαστρέβλωση της πίστης μας, διότι λέει το γνωστό ποιηματάκι. «Ο εμβολιασμός… είναι πράξη υπευθυνότητας αλλά κυρίως πράξη χριστιανικής αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης… ως συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η άρνηση του εμβολίου κατά του covid-19 δεν έχει καμία σχέση με ομολογία πίστης ούτε με την υπεράσπιση της ορθόδοξης διδασκαλίας και την εφαρμογή του Ευαγγελικού Λόγου..»

Εισάγοντας καινά δαιμόνια ο εν λόγω Ιεράρχης προσπαθεί να μας πείσει ότι τα εμβόλια που δημιουργήθηκαν από τις σύγχρονες «σφαγές των νηπίων», τις εκτρώσεις των εμβρύων δηλαδή, δείχνουν χριστιανικό ήθος και αγάπη στον πλησίον! Τι ακούμε Θεέ μου!

Στην προτροπή του να «πάψει ο πιστός λαός να ακούει ψευδοπροφήτες Αρχιερείς, Ιερείς και λαϊκούς του διαδικτύου που εκφράζουν μόνο προσωπικές απόψεις και όχι την επίσημη θέση της Εκκλησίας», έχουμε να του πούμε ότι το μόνο σίγουρο είναι πως το ποίμνιο που θέλει να διαφυλάξει ανόθευτη την Ορθόδοξη πίστη του, έχει σφραγίσει τα αυτιά του και δεν ακούει, ούτε πρόκειται να ακούσει, αυτούς, δηλαδή τους Μητροπολίτες, που σκέφτονται, αποφασίζουν και δρουν ανταποδοτικά και συνεργικά με την αντίθεη κυβέρνηση.

Από τη στιγμή που η επίσημη θέση της Εκκλησίας, ταυτίζεται με αυτούς που πολεμούν ασύστολα και μανιωδώς τον Χριστό μας, η αληθινή, η σώζουσα Εκκλησία του Χριστού μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις κατακόμβες, περιτειχισμένη και προφυλαγμένη από το τείχος της ιεροκανονικής Αποτείχισης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σοκάρει ο Μητροπολίτης Πειραιώς με τις δηλώσεις του για τα συλλαλητήρια κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων
Διαβολική “Ποιμαντική”
Μητρ Κηφισίας: Θα δεχόμουν μόνο εμβολιασμένους στην Εκκλησία αν το αποφάσιζε η κυβέρνηση
Ωμή παρέμβαση της πολιτείας στα της Εκκλησίας