Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς μέχρι τώρα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κατευθύνθηκαν στο Άγιο Όρος και η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέφθηκε προσφάτως την Αθωνική Πολιτεία και από εκεί έστειλε το μήνυμά του «Η Ορθοδοξία είναι αγάπη και η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον πόλεμο». Υποστήριξε ότι το Άγιο Όρος είναι ο καταλληλότερος τόπος για να μιλήσουμε για αξίες και ειρηνική συνύπαρξη…

Στιχάκια εντυπωσιασμού, ρητορικά τεχνάσματα που προδιαθέτουν το ακροατήριο, ώστε να κινούνται μετά ελεύθερα και ανενόχλητα, όσοι κρατούν τα ηνία αυτού του κόσμου…

Η ουσία της παρουσίας του αποκαλύπτεται παρακάτω «η προαιώνια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά στο Περιβόλι της Παναγίας είναι ένας πλούτος για την Ενωμένη Ευρώπη και ως τέτοιος θα έχει την απόλυτη στήριξη και προστασία μας όπως έγινε μέχρι τώρα και στο μέλλον».

Μάλιστα! Ας χαίρουν οι Αγιορείτες διότι έμειναν ικανοποιημένα τα αφεντικά της Ευρώπης και όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς μέχρι τώρα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κατευθύνθηκαν στο Άγιο Όρος και η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Να σημειώσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν ήρθε μόνος του στο Άγιο Όρος, αλλά συνοδευόταν από τους γραμματείς των Υπουργείων αλλά και τους συνεργάτες του από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι εμπλέκονται με την αναστήλωση των Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Η επίσκεψη του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα με επιθεωρήσεις των έργων αναστήλωσης, αποκατάστασης και συντήρησης στις ΙΜ Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου, Σίμωνος Πέτρα. Αποχαιρετώντας, ευχαρίστησε για την υποδοχή και την προσευχή και διαβεβαίωσε για την στήριξη της Ευρώπης.

Έκαναν δουλειά τα 500 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και φυσικά όταν το λέμε αυτό δεν αναφερόμαστε στις επιδιορθώσεις και τις επισκευές των μοναστηριών.

Έκαναν δουλειά τα 500 εκατομμύρια ευρώ και έκλεισαν πολλά στόματα και σφάλισαν πολλά μάτια και έθαψαν πολλές συνειδήσεις, μέσα… στο Περιβόλι της Παναγίας μας!

Δια αυτής της οδού, του μαμωνά δηλαδή, εισήλθε θριαμβευτής στο Άγιο Όρος η δαιμονοκρατούμενη, παπίζουσα και προτεσταντίζουσα Δύση. Και οι Αγιορείτες που ήλθαν στο Άγιο Όρος για να πολεμήσουν τα πάθη, για να αποτάξουν το Σατανά, βρέθηκαν να είναι οι καλύτεροι υποτακτικοί του. Δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτά που λέμε, αν σκεφτούμε ότι ειδικά τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια που πολεμείται από παντού η Ορθοδοξία μας, οι Αγιορείτες Πατέρες καθεύδουν και σιωπούν. Δεν αντιδρούν σε τίποτα! Τόσες αλλοιώσεις επέφεραν οι του Οικουμενικού Θρόνου οικήτορες, τόσα βλάσφημα  μέτρα έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις… και αυτοί μένουν άπραγοι.

Ακόμα πιο σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση, όταν δεν αντέδρασαν και δεν καταδίκασαν τη θεομίσητη Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου που καταπατά τα Ορθά δόγματα και νομιμοποιεί την αίρεση. Όμως δεν είναι μόνο αυτά, αλλά αρκετοί Αγιορείτες έχουν γίνει τα τσιράκια των αντίχριστων κυβερνήσεων και του αιρετικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η Ιστοσελίδα της Κατάνυξης έχει δημοσιεύσει μία εξαιρετική σειρά αναρτήσεων με τίτλο «Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεω». Εκεί, θα λάβει ο πιστός χριστιανός πολλές απαντήσεις περί του θέματος.

Μέσα σε αυτήν τη σκοτεινιά και κατρακύλα, ένας Άγιος Γέροντας Ηγούμενος κράτησε την Πίστη πάνω από όλα! Είδε με τα μάτια της αγιασμένης του ψυχής, αυτό που οι άλλοι Ηγούμενοι δεν μπορούσαν να δουν. Είδε τον κίνδυνο και τον διάβολο να μπαίνει στο Περιβόλι της Παναγίας μας με αυτά τα κονδύλια. Ο μακαριστός Όσιος Γέροντας Αγάθωνας έμεινε μακριά από τα “λουκούμια” του διαβόλου. Με τη βαθιά του Πίστη και την αρχοντική καρδιά του αρνήθηκε αυτές τις δήθεν βοήθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έλεγε χαρακτηριστικά «Αυτός που πληρώνει είναι το αφεντικό! Να μην τα δεχτούμε αυτά τα χρήματα γιατί θα έχουν λόγο μέσα στο Άγιο Όρος οι χρηματοδότες… να δείτε που και γυναίκες θα απαιτήσουν να βάλουν μέσα…». Έμεινε ως Φάρος να στέκει φωτίζοντας το δρόμο με το Φως του Χριστού! Προτίμησε να περπατήσει στο στενό και τεθλιμμένο δρόμο, παρά στη φωταγωγημένη λεωφόρο των Ευρωπαίων. Κράτησε Κυρίους και Οικοδεσπότες στο Μοναστήρι του τον Χριστό μας και την Υπεραγία Θεοτόκο! Έτσι, φύλαξε το Μοναστήρι και τα καλογέρια του από το μολυσμό της Πίστης, γιατί τα κονδύλια για τις αναστηλώσεις ήταν φυσικά ο Δούρειος Ίππος.

Αυτή η μεταστροφή των Αγιορειτών, από κυνηγούς της Χάριτος του Θεού σε κυνηγούς των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που είχε άμεσο αντίκτυπο στην Ορθοδοξία μας, πίκρανε την καρδιά του μακαριστού μας πατέρα π. Νικολάου Μανώλη. Σε πολλές ομιλίες του αναφέρθηκε με πόνο για αυτήν την προδοσία των Αθωνιτών και τη στάση των Ηγουμένων του Αγίου Όρους. Η ομιλία του με τίτλο «Το Άγιο Όρος έπεσε- Νανουριστές Πατέρες», το έτος 2017, ταιριάζει και κουμπώνει απόλυτα με την επίσκεψη των αντιπροσώπων της Κομισιόν και τη βαριά χρηματοδότηση του Αγίου Όρους, η οποία ως βαριά άλυσος έχει περιπτύξει τον αυχένα των καλόγερων οδηγώντας τους σε βέβαιο πνευματικό θάνατο. 

Ξυπνάτε Πατέρες, που αφήσατε τον κόσμο και ντυθήκατε το καλογερικό ράσο και τώρα μετατρέπεστε σε γκαρσόνια των Ευρωπαίων τουριστών, των χρηματοδοτών σας! Ξυπνάτε προτού να είναι αργά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Με Ευρωπαϊκά κονδύλια φωτοβολταϊκά στο Άγιον Όρος
– Θ. Καράογλου: Επιθεώρησε εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης στο Άγιο Όρος (Φωτ.)
– Παράνομα γυρίσματα στο Άγιον Όρος-Αναστάτωση στους αγιορείτες μοναχούς