Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Και αν ο κ. Βαρθολομαίος γιορτάζει τα 60 έτη, από όταν χειροτονήθηκε διάκονος και η ομήγυρη του συναγάλλεται με αυτόν, το Ορθόδοξο ποίμνιο απεναντίας θρηνεί…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Λαμπρό» πατριαρχικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ίμβρο, προς τιμήν των 60 χρόνων από την εις διάκονον χειροτονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Κιτίου Νεκτάριος και Μαρωνείας Παντελεήμων αλλά και ο σχισματικός Μητροπολίτης Επιφάνιος της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.

Ως είθισται, ακολούθησαν οι μεταξύ τους προσφωνήσεις και η ανταλλαγή δώρων μέσα στο πνεύμα της οικουμενιστικής ψευτοαγάπης. Μιας αγάπης αλλότριας της όντως αγάπης, που είναι ο ίδιος ο Χριστός της Ορθόδοξης Πίστης.

Βαρθολομαίος και Επιφάνιος αγαθοποιούν τους αγαθοποιούντας αυτούς καθώς η σχέση των δύο ανδρών έχει πλέον έναν διεστραμμένο εκκλησιολογικό χαρακτήρα αμοιβαίου οφέλους. Ο Βαρθολομαίος εφάρμοσε στην Ουκρανία το νέο εκκλησιολογικό αιρετικό του δόγμα περί απόλυτου πρωτείου του Οικουμενικού Θρόνου και ο Επιφάνιος υπήρξε ο πρώτος που κατά παράβαση όλων των ιερών κανόνων επωφελήθηκε από την εφαρμογή της αιρετικής εκκλησιολογίας. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στις εισηγήσεις του π. Θεοδώρου Ζήση και του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου στην ημερίδα “Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου” για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Σε αυτό το αρρωστημένο και αιρετικό εκκλησιολογικό πλαίσιο το συλλείτουργο όντως είναι “λαμπρό” αλλά καμία κατά Θεόν λαμπρότητα δεν υπάρχει στα συλλείτουργα με καθαιρεμένους ψευδοεπισκόπους, καθώς αυτοί δεν έχουν Θεία Χάρη και συνεπώς δεν τελούν έγκυρα μυστήρια. Είναι δε απαγορευτικό από τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας η τέλεση τέτοιων μυστηρίων.

Και αν ο κ. Βαρθολομαίος γιορτάζει τα 60 έτη, από όταν χειροτονήθηκε διάκονος και η ομήγυρη του συναγάλλεται με αυτόν, το Ορθόδοξο ποίμνιο απεναντίας θρηνεί για όλα τα δεινά που έχει επιφέρει στο Σώμα της Εκκλησίας μας ως Προκαθήμενος του Οικουμενικού θρόνου. Μια μακραίωνη πορεία συνδιαλλαγής και αποδοχής της αίρεσης σε κάθε της μορφή, εγκαθίδρυσης και υποστήριξης της εκκοσμικευμένης μοντέρνας εκκλησίας αντί της παραδεδομένης Εκκλησίας των Πατέρων μας, αλλοίωσης των δογμάτων της πίστης μας επέφερε και το ουκρανικό σχίσμα μέσα στην Ορθοδοξία μας. Σχίσμα βαθύ και δυσεπίλυτο που μόνο ένας όντως άγιος διάδοχός του θα μπορέσει να διορθώσει.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει τους σχισματικούς για να αθωώσει τις προδοτικές ενέργειές του
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]
Ο σχισματικός Μητροπολίτης Κίεβου Επιφάνιος βεβαιώνει για την αναγνώρισή του από πολλές Εκκλησίες. Η…
Διάγγελμα Πατρ. Θεόδωρου: Το βίντεο με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της “Εκκλησίας της Ουκρανίας”…