Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο διάβολος διαστρέφει την ψυχή καθώς την παραδέρνει στο παρά φύσιν πάθος, δηλαδή αυτό της ομοφυλοφιλίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Στο βαθύ πνευματικό σκοτάδι που έχει απλωθεί στον κόσμο μας, στην απέραντη πλάνη και θολούρα, βρίσκει ευκαιρία ο διάβολος να πλήξει όσο μπορεί περισσότερο τους ανθρώπους. Άλλωστε, ποιος έχει αντίρρηση ότι τα τελευταία χρόνια σαν να έχουν ανοίξει οι πύλες της κόλασης και να έχουν εξαπλωθεί τα ταγκαλάκια -όπως συνήθιζε να λέει τους δαίμονες ο Άγιος Παΐσιος- επάνω στη γη μαζί με όλο τον συρφετό τους. Από τα κυρίαρχα δαιμόνια που αλωνίζουν στις μέρες μας, είναι αυτό της ομοφυλοφιλίας και ασέλγειας. Φοβερό δαιμόνιο και από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή του, επειδή αιχμαλωτίζει την ψυχή γενόμενη δεύτερη φύση του ανθρώπου.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος διασαφηνίζει ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί τη μεγαλύτερη εκτροπή-ατιμία, όσον αφορά τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπου, διότι παραβιάζει κατάφωρα το νόμο του Θεού. (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ομιλία “Πάντα μέν ούν άτιμα τα πάθη, μάλιστα δε η κατά των αρρένων μανία”)

Ο διάβολος διαστρέφει την ψυχή, καθώς την παραδέρνει στο παρά φύσιν πάθος. Η ψυχή επιτελώντας κατ’ ουσίαν βλασφημία κατά του Δημιουργού Θεού, γίνεται έρμαιο των δαιμόνων. Οι δαίμονες ασύστολα εξευτελίζουν τότε τον άνθρωπο μέσω της μανιώδους προκλητικότητας και ξετσιπωσιάς. Αυτό επισφραγίζει με τον λόγο του ο Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος, λέγοντας ότι «ολόκληρος ο άνθρωπος μολύνεται και αιχμαλωτίζεται από τον πονηρό ψυχοσωματικά και έτσι μετατρέπεται σε ένα βδελυρό, ακάθαρτο και θεομάχο πλάσμα, το οποίο όχι μόνο δεν υποτάσσεται στο θέλημα του Θεού, αλλά και ακούει μόνο κατά τρόπο πονηρό, κινείται συνεχώς προς το πονηρό με μία ψυχή που σκέφτεται μόνο τα πονηρά». (Αγ. Μακαρίου Αιγυπτίου, Β΄ PG 34,464)

Η σύγχυση που φέρνει αυτό το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας στην ταλαίπωρη ψυχή είναι τεράστια, και γι’ αυτό πλεονάζουν οι ασύδοτες και ασύστολες εκτροπές. Τότε όλα παραδίδονται στις αχαλίνωτες επιθυμίες και σκέψεις τους, προσβάλλοντας και αμαυρώνοντας καθετί που δεν τους μοιάζει.

Σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα κινήθηκαν οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδος. Έτσι σε ανάρτησή τους στο facebook θεώρησαν σωστό να αντικαταστήσουν την ελληνική σημαία στο ζωγραφικό πίνακα του Βρυζάκη «Όρκος των αγωνιστών» με τη χρωματιστή δική τους σημαία. Στο κείμενο της ανάρτησής τους γράφουν «Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση».

Προσέβαλαν με αυτόν τον τρόπο, κατάφωρα το Ιερό Σύμβολο της Επανάστασης των Ελλήνων, την Ελληνική Σημαία, αντικαθιστώντας τη με τα χρώματα της διαφημιζόμενης ιδιαιτερότητάς τους. Διέπραξαν ιεροσυλία καθώς η σκηνή που αποτυπώνεται στον ζωγραφικό πίνακα εντοπίζεται ακριβώς στο εσωτερικό της Εκκλησίας κατά τη στιγμή της ευλογίας από τον Επίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό. Η παραποιημένη σημαία θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά αυτό ούτε που τους νοιάζει και ας απαιτούν κάθε στιγμή να γίνει σεβαστή η ιδιαιτερότητά τους, δηλαδή κατ’ αλήθεια η διαστροφή και αμαρτωλή κατάσταση. Και όχι μόνο προσέβαλλαν την Ελληνική Σημαία, αλλά παραλλήλισαν την Ελληνική Επανάσταση και το ελληνορθόδοξο πνεύμα με τις απαιτήσεις τους και τις προσπάθειές τους να εγκατασταθεί επί γης αυτό που εκπροσωπούν και το οποίο αντίκειται στην Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία και ζωή.

Για το ότι αντιμάχονται το λόγο του Θεού αποδεχόμενοι αυτήν την αμαρτία, μας μιλάει ξεκάθαρα ο Απόστολος Παύλος: «Μη πλανάσθε ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ούτε κλέπται, ούτε πλεονέκται, ούτε μέθυσοι, ουχ άρπαγες βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι»(Α’ Κορινθ. ΣΤ΄.9.) καί αλλού: «Φάσκοντες είναι σοφοί, εμωράνθησαν… Δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ό Θεός έν ταίς επιθυμίαις τών καρδιών αυτών είς ακαθαρσίαν τού ατιμάζεσθαι τά σώματα αυτών εν αυτοίς,… Δια τούτο παρέδωκεν ο Θεός εις πάθη ατιμίας. Αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξευκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες» ( προς Ρωμαίους επιστολή Αποστ. Παύλου Α΄ 22 -27)

Από την άλλη η Πολιτεία έχοντας συντάξει νόμους, προστατεύει από τέτοιες πράξεις ασέβειας, όπως το Άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα «Προσβολή συμβόλων του ελληνικού Κράτους» Σε αυτό το Άρθρο διατυπώνεται ότι «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών». Δυστυχώς σε αυτήν την οζώδη κατάσταση που ζούμε δεν ελπίζουμε ότι θα κινηθεί κάποια διαδικασία εκ μέρους της κυβέρνησης. Λίγοι βουλευτές μόνο τοποθετήθηκαν απλά περί του θέματος, ενώ αντίδραση από την επίσημη Εκκλησία ακόμη την αναζητούμε…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Υπ. Δικαιοσύνης: Έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…
– Για πρώτη φορά στο «Μικρό μου Πόνυ» θα εμφανιστούν λεσβιακοί χαρακτήρες
– Το παρδαλό δαιμόνιο
– Ουδεμία (ευχάριστη) έκπληξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
– O υποτακτικός του Θεού ακυρώνει το Gay Pride!
– Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΘΕΟΦΟΒΙΑ
– Ο ΣΥΡΙΖΑ το χαβά του! Ασχολείται με το συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών τη στιγμή του…