Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Με πονηρές τακτικές προσπαθεί να πείσει λέγοντας στους πιστούς «Να κάνουν το Σταυρό τους και να κάνουν το εμβόλιο»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πάντα με το ρεύμα της εποχής, εσαεί ταυτισμένος με την εκκοσμίκευση της Εκκλησίας, με πλήθος νεωτερισμών και κακοδοξιών, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, υποστηρίζει όπως ήταν αναμενόμενο, τον εμβολιασμό.

Κάνει μάλιστα λόγο και για την υποχρεωτικότητα «Έχω ακούσει πολλούς, να ομιλούν για την υποχρεωτικότητα…δεν υπάρχει άλλη λύση , είναι μονόδρομος. Πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσουμε προσπαθώντας να πείσουμε, αλλά στο τέλος θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε και υποχρεωτικότητα στην τήρηση των εμβολίων».

Δεν απέκλεισε ως εκ τούτου την πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολίου σε όλους τους ιερείς, συμφωνώντας έτσι με τον ομόφρονο του Επίσκοπο Μεσσηνίας. Εξάλλου αυτοί οι δύο Επίσκοποι είναι μπροστάρηδες στην αποδόμηση της εκκλησιαστικής και λειτουργικής παράδοσης χρόνια τώρα.

Δεν είναι σπάνιο πράγμα οι διατυπωμένες αστοχίες, οι νεωτερίζουσες απόψεις και οι δικές του ερμηνείες περί των εκκλησιαστικών και άλλων θεμάτων. Έτσι λέει χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία επαγγέλεται τη ζωή, δεν μπορεί τώρα να αδιαφορήσει μπροστά στο θάνατο που έρχεται να θερίσει και νέους ανθρώπους…».

Αν και Επίσκοπος δεν έχει καταλάβει, αγνοεί(;) ή εσκεμμένα παραβλέπει το γεγονός ότι η Εκκλησία του Χριστού μας δεν επαγγέλλεται αυτή τη φθαρτή ζωή, αλλά ο στόχος είναι η αιωνιότητα. Ο Κύριός μας δεν μακάρισε την υγεία και την αφθονία σε αυτήν τη ζωή. Εξάλλου τι σημασία έχει η σωματική υγεία αν σε οδηγεί στην κόλαση!

Ενδυόμενος έναν άλλο ρόλο από αυτόν που είναι, δηλαδή ρόλο υγειονομικού ή επιστήμονα γιατρού μιλά και εκθειάζει τα επισφαλή εμβόλια με το πλήθος των άγνωστων και θανατηφόρων παρενεργειών. Παρασύροντας τους ανυποψίαστους ή τους αφελείς συνανθρώπους μας, τους επιρρεπείς στον φόβο και στο άγχος, με πονηρές τακτικές προσπαθεί να πείσει, λέγοντας τους «Να κάνουν το Σταυρό τους και να κάνουν το εμβόλιο και ο Χριστός μας προστατεύει όταν η προσπάθεια γίνεται για το γενικότερο καλό».

Φυσικά δεν παραλείπει να κάνει επίκληση στην αυθεντία που δεν είναι άλλη από τη Σύνοδο. Οι γκεσταπίτικου τρόπου αποφάσεις της Συνόδου των σύγχρονων Ιεραρχών έχουν μετατραπεί σε τσουνάμι και προσπαθούν να πνίξουν το ποίμνιο.

Όμως ο πιστός λαός που αναπαύεται στην Αλήθεια του Ευαγγελίου αναγνωρίζει την πλάνη σε αυτούς τους λόγους, καθώς είναι λόγοι χωρίς πνεύμα Θεού, χωρίς παράκληση εξ ουρανού, χωρίς την εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Κυρίου. Είναι λόγοι χοϊκοί, πεπερασμένοι, που ελάχιστα ή καθόλου διαφέρουν από τους μύδρους που εξαπολύουν άθεοι και άπιστοι δημοσιογραφίσκοι και τηλεπερσόνες υγιειονομικοί.

Και όπως η κοσμική αντιμετώπιση της τηλεοπτικής παράνοιας έχει τη λύση της στο πάτημα του κόκκινου κουμπιού της τηλεόρασης, έτσι και η πνευματική αντιμετώπιση είναι η διακοπή της κοινωνίας με όσους αντιστρατεύονται τη Χάρη του Θεού μας και τα μυστήρια Του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Νέες ανίερες εκκλησιολογικές εκτροπές με καθιέρωση νυχτερινών Θείων Λειτουργιών στις 8 μμ
– Μάθημα ταπείνωσης από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως! Καλά έκαναν και έκλεισαν τις Εκκλησιές!
– Τότε που οι θάνατοι μόνο στο Αγρίνιο έφταναν τους 40 με 50 ημερησίως. Απάντηση…
– Απάντηση στην προβληματική θέση του μητρ. Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου περί του ότι «δεν είναι μαγική…