Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Υπογράφτηκαν οι Πρέσπες του Αιγαίου;

 Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έχει κυκλοφορήσει η είδηση στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο ότι 2-5 Ιουνίου 2022 ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση της περιβόητης Λέσχης Bilderberg στην Ουάσινγκτον. Η είδηση είναι επιβεβαιωμένη και βασίζεται σε δελτία τύπου που δημοσιεύτηκαν.

Πρόκειται για την 68η Συνάντηση της περίφημης Λέσχης, την συμμετοχή τους είχαν επιβεβαιώσει 120 συμμετέχοντες από 21 χώρες, ενώ από ελληνικής πλευράς στο σκοτεινό αυτό λόμπι συμμετείχαν τέσσερις: 

Παπαλεξόπουλος Δημήτρης (GRC), Πρόεδρος Ομίλου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Πιερρακάκης, Κυριάκος (GRC), Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ( Big brother). Ήταν γνωστό πως βρισκόταν το επίμαχο διάστημα στις ΗΠΑ και πως είχε κάνει επαφές με διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η SpaceX του Έλον Μάσκα, η οποία χρηματοδοτείται και ελέγχεται κατευθείαν από την Άμυνα των ΗΠΑ.  Ωστόσο η συμμετοχή του στην συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ δεν έχει αναφερθεί. 

Βερέμης Μάρκος (GRC), Συνιδρυτής και Πρόεδρος Upstream.

Σχοινάς, Μαργαρίτης (INT), Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι γνωστό πως επίσημα, π.χ. στη wikipedia, “η λέσχη Μπίλντερμπεργκ θεωρείται μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά”. Και πως κάθε υπόνοια συσχετισμού της λέσχης αυτής με τον σχεδιασμό των τυχών του κόσμου ανάγεται στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας.

Για το λόγο αυτό η αναφορά στην φετινή συνεδρίαση στα διάφορα δημοσιεύματα γίνεται ως εξής: “Όπως πάντα, έχουν προσκληθεί άτομα από την πολιτική και οικονομική ελίτ, εκπρόσωποι κρατικών και μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, προσωπικότητες από τη βιομηχανία, τη χρηματοδότηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την εργασία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειωθούν καλεσμένοι όπως, ο Henry Kissinger, ο Albert Bourla ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, ο επικεφαλής της CIA, William J Burns, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, η CEO της GlaxoSmithKline, Emma Walmsley, ο Eric Schmidt ο διαβόητος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, o LeCun Yann, αντιπρόεδρος του facebook και πολλοί επικεφαλής εταιρειών ΜΜΕ, και αρχηγοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαφόρων κρατών”.

Όλοι αυτοί, πρωταγωνιστές στους επιμέρους τομείς-εξωτερική πολιτική, φαρμακευτικές εταιρείες, CIA, ΝΑΤΟ, σόσιαλ μίντια- σκιαγράφησαν το ζοφερό ιστό της αράχνης στον οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σύμφωνα με τα δελτία τύπου ήταν:

1. Γεωπολιτικές ανακατατάξεις
2. Προκλήσεις του ΝΑΤΟ
3. Κίνα
4. Επανευθυγράμμιση στον Ινδο-Ειρηνικό
5. Τεχνολογικός ανταγωνισμός Κίνας-ΗΠΑ
6. Ρωσία
7. Συνέχεια της κυβέρνησης και της οικονομίας
8. Διαταραχή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος
9. Παραπληροφόρηση
10. Ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα
11. Υγεία μετά την πανδημία
12. Κατακερματισμός των δημοκρατικών κοινωνιών
13. Εμπόριο και αποπαγκοσμιοποίηση
14. Ουκρανία

Ωστόσο στον έντυπο τύπο αναπαρήχθη η είδηση πως στη συνεδρίαση αυτή όλα αυτά τα μπουμπούκια υπέγραψαν ουσιαστικά τις Πρέσπες του Αιγαίου, πράγμα διόλου απίθανο. Το αντίθετο μάλιστα, αναμενόμενο και πλήρως συμβατό με την πολιτική που χαράσσει το κυβερνών κόμμα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία από το ρεπορτάζ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Συνεργάζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την Λέσχη Bilderberg; (Α’ ΜΕΡΟΣ)
Με τι ασχολήθηκαν εφέτος οι «συνωμότες» της Λέσχης Bilderberg;
Τι σχεδιάζει η ΝΤΠ; – Στην Ελβετία η διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ – «Βόμβα» με τις ελληνικές συμμετοχές