Άρθρο της Χριστίνας Τράντζα
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όσοι άξια υπηρετούν την ιατρική επιστήμη, αιώνες τώρα έχουν αποδείξει ότι δεν εργάζονται με βάση τον συναισθηματισμό και την διαφημιστική καμπάνια, αλλά με βάση την αλήθεια της επιστήμης.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι υγειονομικοί που τιμούν την επιστήμη δεν εμβολιάζονται βεβιασμένα και χωρίς αξιόπιστες μελέτες

της Χριστίνας Τράντζα

Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών (επιχείρηση «ελευθερία» κατά του κορωνοϊού) πριν ακόμη λάβει έγκριση από την ΕΕ το πρώτο εμβόλιο mRNA των εταιρειών Pfizer/BioNTech, ενεργοποιήθηκαν τα πρώτα 480 από τα 1018 συνολικά εμβολιαστικά κέντρα. Σε αυτά τα κέντρα πρόκειται να διανεμηθούν οι δόσεις των εμβολίων που θα παραδίδονται από τις εταιρείες σταδιακά στη χώρα μας. Ήδη, από τις 27-12-20 έγιναν οι πρώτοι συμβολικοί εμβολιασμοί στα πέντε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, ξεκινώντας από τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και αρκετών ακόμη σημαινόντων προσώπων. Στη συνέχεια κατά σειρά προτεραιότητας εμβολιάστηκε το υγειονομικό προσωπικό των ΜΕΘ και των Κλινικών νοσηλείας covid-19 αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των εννέα Νοσοκομείων αναφοράς. Την πρώτη ημέρα εμβολιάστηκαν 260 συνολικά άτομα, τα οποία θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε ένα μήνα. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία έχουν ήδη δηλώσει τη θετική ή αρνητική στάση τους μέσω του προγράμματος για τον εμβολιασμό του προσωπικού από τα μέσα του Δεκεμβρίου. Με μία ενδεικτική έρευνα που έγινε από διάφορα ΜΜΕ λίγες μέρες αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό εργαζομένων στα Νοσοκομεία είχε δηλώσει υπέρ του εμβολιασμού του για τη λοίμωξη κορωνοϊού. Αυτό το γεγονός θορύβησε τους υπεύθυνους και σκόρπισε αβεβαιότητα στο επιτελείο ενημέρωσης για την επιτυχία του εγχειρήματος του μαζικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έγινε γνωστό ότι το ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού που δε θέλει να κάνει το εμβόλιο, είχε ξεπεράσει κατά πολύ το πενήντα τοις εκατό. Μετά από έρευνα που έγινε σε 12 Νοσοκομεία της χώρας, αποδείχτηκε ότι η «άσκηση» στην επιχείρηση «ελευθερία» δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, διότι η πλειοψηφία του υγειονομικού προσωπικού αρνήθηκε προς το παρόν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Με αυτή την αρνητική εικόνα μιας αποτυχημένης γενικευμένης συμμετοχής των υγειονομικών -χρεώθηκε ο τομέας της εμβολιαστικής ενημέρωσης του κυβερνητικού μηχανισμού για το νοσοκομειακό προσωπικό- λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του συμβολικού τηλεοπτικού εμβολιασμού των διαφόρων σημαινόντων προσώπων. Ενδεικτικά στοιχεία:

  • Δημόσιο Νοσοκομείο Άμφισσας: Ναι 100%.
  • Δημόσιο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς: Ναι 36,42%, Όχι 61,85%. 
  • Δημόσιο Νοσοκομείο Καρδίτσας: Ναι 41,59%, Όχι 58,41%. 
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Ναι 22,93%, Όχι 77,07%.

Στην προσπάθεια ανατροπής του αρνητικού κλίματος έναντι της προώθησης του εμβολιασμού, ορίστηκε από τις 21-12-20 να αναλάβουν κάθε Δευτέρα την τηλεοπτική ενημέρωση της κοινής γνώμης που θα αφορά όλα τα στάδια του εθνικού εμβολιασμού, η επικεφαλής της Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου και ο project manager στο επιχειρησιακό επίπεδο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Σύμφωνα πάντα με το κυβερνητικό ενημερωτικό πλαίσιο στις 04-01-21 προστέθηκαν 42 νέα Νοσοκομεία στα ήδη 9 Νοσοκομεία που διενεργούν τους εμβολιασμούς. Από τις 08-01-21 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12-01-21 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νησιωτικά Νοσοκομεία. Σταδιακά στο εμβολιαστικό σύστημα θα προστίθενται τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα ιδιωτικά Νοσοκομεία, ενώ οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό στους οίκους ευγηρίας έως τις 20-01-21. Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής από την εκκίνηση του εμβολιασμού, εκτιμάται ότι έως τις 20-01-21 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα συνολικά. Βασικός στόχος, όμως, παραμένει ότι, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70%, ώστε να εξασφαλιστεί η ανοσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι: «Μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού(!!!) θα μπορούμε να μιλάμε ότι αφήσαμε πίσω την πανδημία. Η προφύλαξη και η θωράκιση δεν είναι ξεχωριστές φάσεις, είναι δύο παράλληλες διαδικασίες και τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούν να αρθούν μόνο όταν παγιωθεί πια η πτωτική τάση της πανδημίας και θα χρειαστεί να κρατήσουμε ακόμα για καιρό(!!!) περιορισμένες τις κοινωνικές μας επαφές, η κοινωνία θα τείνει με το ένα της χέρι στο εμβόλιο(!!!) και με το άλλο (χέρι) θα συνεχίσει να σηκώνει τη μάσκα στο πρόσωπο(!!!)».

Η ιατρική επιστημονική κοινότητα δε μιλάει πλέον για πανδημία, αλλά κάνει λόγο για μία επιδημία με το δείκτη θνησιμότητας της μόλυνσης να είναι στο 0,23% για τον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή κ. Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής Στάνφορντ της Καλιφόρνια, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Bulletin of the WHO» επίσημο επιστημονικό περιοδικό του ΠΟΥ, με τη συνεκτίμηση δεδομένων από 82 μελέτες σχετικά με τη θνητότητα του ιού, επιβεβαιώθηκε ότι η διάμεση θνητότητα είναι 0,23% στον γενικό πληθυσμό και 0,05% στα άτομα κάτω των 70 ετών. Με βάση τη μελέτη των στοιχείων, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η πραγματική μέση θνητότητα του Covid-19 στις περισσότερες χώρες πιθανότατα είναι κάτω του 0,20%. Σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρεί ότι είναι ίσως 0,15% συνολικά (ανεξαρτήτως ηλικίας) και 0,03% έως 0,04% στα άτομα κάτω των 70 ετών. Παρά το γεγονός του μικρού ποσοστού της θνητότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ετοιμάστηκαν εμβόλια ταχύτατα από όλες τις χώρες για την αντιμετώπιση του ιού με βάση τη γνώριμη τεχνογνωσία αλλά και την πρωτοπορία των mRNA εμβολίων. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech χωρίς τις απαραίτητες μελέτες και δοκιμές δεκαετιών και χωρίς να έχει ολοκληρωμένη την έντυπη συνταγή των ασφαλών οδηγιών αλλά και των παρενεργειών. Όμως, το εμβόλιο mRNA προωθήθηκε σε όλες τις χώρες και μπήκε στο εθνικό σχέδιο μαζικών εμβολιασμών των πληθυσμών, όπως πρόσφατα έγινε και στη χώρα μας. Αναμένεται ακόμη και αυτό της αμερικανικής εταιρείας Moderna, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των mRNA εμβολίων με βάση τον αγγελιοφόρο RNA που λειτουργεί ως φορέας δεδομένων και μεταφέρει στον οργανισμό οδηγίες για να συνθέσει πρωτεΐνες που προκαλούν ανοσία στη νόσο Covid-19. Στην πραγματικότητα η μελέτη και οι παρενέργειες των εμβολίων θα καταγραφούν από το σύστημα μέσα από τις κάρτες εμβολιασμού όσων εμβολιαστούν και θα αποτελέσουν σε βάθος χρόνου τις επίσημες συνοδευτικές ασφαλείς (;) οδηγίες.

Εάν στην πράξη εξελιχθούν όλα υπέρ της καταπολέμησης της ασθένειας χωρίς σοβαρές παρενέργειες, τότε θα μπορούν οι επιστήμονες να μιλήσουν για νίκη της επιστήμης. Τα οφέλη αυτού του εμβολιασμού θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν τουλάχιστον σε μία δεκαετία με βάση τα αποτελέσματα από τον μαζικό εμβολιασμό του πλανήτη! Αυτή είναι η απάντηση των υγειονομικών που προβληματίζονται και αναζητούν τη σοβαρή επιστημονική ενημέρωση και δεν επηρεάζονται από τον ενθουσιασμό των συναδέλφων τους με μόνο κριτήριο τη θέα του «θεού» εμβολίου και την προληπτική ικανότητα την οποία υπόσχεται. Όσοι άξια υπηρετούν την ιατρική επιστήμη, αιώνες τώρα έχουν αποδείξει ότι δεν εργάζονται με βάση τον συναισθηματισμό και τη διαφημιστική καμπάνια, αλλά με βάση την αλήθεια της επιστήμης. Με αυτά τα λόγια, απαντούν στην Ελληνίδα γιατρό κ. Παναγιώτα Ανδρεοπούλου, ενδοκρινολόγο και επίκουρη καθηγήτρια στο Cornell της Νέας Υόρκης, η οποία πρόσφατα εμβολιάστηκε και αντικρούει τις αιτιάσεις για σοβαρές παρενέργειες, με τα εξής: «Όταν είδα να φτάνουν τα φορτηγά με τα πρώτα εμβόλια δάκρυσα. Όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές εδώ νιώθουμε μεγάλη ανακούφιση και δηλώσαμε συμμετοχή στον εμβολιασμό σε ποσοστό 100% . Κανείς δεν αρνήθηκε. Παρακολουθώ με απορία την απροθυμία συναδέλφων στην Ελλάδα. Είναι λυπηρό γιατροί να αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Το χρωστάμε στις οικογένειές μας, στους ασθενείς μας, στους ανθρώπους που χάσαμε όλο αυτό το διάστημα. Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις ανοσολογίας είναι απαράδεκτο να αρνείται το εμβόλιο. Το ανθρώπινο DNA δεν μπορεί να μεταλλαχθεί τόσο εύκολα. Αν ήταν έτσι, με τόσες ιώσεις που έχουμε περάσει θα ήμασταν όλοι μεταλλαγμένοι… Εμβολιάστηκα γιατί θέλω να ξαναδώ την πόλη μου ζωντανή, να ξαναδώ τα χαμόγελα των ανθρώπων αντί να βλέπω τις μάσκες τους(!!!)».

Είναι πολύ αξιόλογη η γνώμη του Καθηγητή Luc Montagnier που είχε τιμηθεί με το βραβείο Nobel της Ιατρικής το 2008 γιατί είχε ανακαλύψει τον ιό του AIDS για τα εμβόλια τύπου mRNA. Σε συνέντευξή του στις 17-12-20 λέει ότι δεν ξέρουμε τις παρενέργειες, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτό που θα συμβεί μετά από 1 έως 5 γενιές από τον εμβολιασμό και αναφέρει με σαφήνεια τα εξής: «Θα επιχειρήσω να μετριάσω τον ενθουσιασμό γι’ αυτό το σχέδιο εμβολίου, που ως εμβόλιο είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο σε βάθος χρόνου κι εδώ ζητάμε από τα άτομα να βγουν και να πάνε αμέσως να εμβολιαστούν κι αν το δεχθούν θα είναι ένα λάθος, γιατί κινδυνεύουμε να έχουμε αποτελέσματα απολύτως απρόβλεπτα για παράδειγμα καρκίνους… και άλλα, όταν μάλιστα ξέρουμε ότι παίζεται ολοκληρωτικά το έργο ενός μαθητευόμενου μάγου… Είναι μαθητευόμενοι μάγοι απολύτως. Είναι πολύ νωρίς, βέβαια έγιναν πολλές μελέτες με ζώα κλπ., αλλά πιστεύω ότι δεν επαρκούν για να προβλέψουμε αν το ίδιο γίνει στον άνθρωπο. Δεν πρέπει ο άνθρωπος να χρησιμοποιείται ως ινδικό χοιρίδιο δεν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως ινδικά χοιρίδια. Είναι απολύτως ανήθικο γιατί υπήρξαν νεκροί εξαιτίας εμβολίων».

Το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό με βάση τη δεοντολογία γνωρίζει πολύ καλά ότι, όπως σε κάθε ιατρική πράξη υπάρχει εκ μέρους του η ενημέρωση και η ιατρική σύσταση αλλά και η συναίνεση του ασθενούς, ακριβώς το ίδιο ισχύει για το θέμα του εμβολιασμού του. Δεν μπορεί να απαιτηθεί συμμετοχή με βάση την υποχρεωτικότητα. Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και ως εκ τούτου δεοντολογικά δε θα έπρεπε να παρουσιάζεται τηλεοπτικά και να επιδεικνύεται καμία ιατρική ή νοσηλευτική πράξη. Οι εικόνες που δείχνουν καθημερινά τα ΜΜΕ με τη σύριγγα στο χέρι να εμβολιάζονται οι άνθρωποι, είναι λανθασμένες και αποσκοπούν μόνο στην εξοικείωσή μας με τον τακτικό εμβολιασμό. Επίσης, παρουσιάζεται λανθασμένα ως μία απολύτως ασφαλής διαδικασία, ενώ πρέπει να δοθεί πολλή προσοχή στο ιστορικό, καθώς μπορεί να υπάρχει αντένδειξη εμβολιασμού. Να δοθεί ακόμη πολλή προσοχή στις οδηγίες, διότι δυστυχώς κάθε παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα σπανίως είναι άμοιρη ποικίλων παρενεργειών.

Το υγειονομικό προσωπικό είναι πολύ ευαισθητοποιημένο στο θέμα των παρενεργειών και γνωρίζει ότι αν συμβεί μία επιπλοκή, ο εμβολιαζόμενος είναι εκείνος που θα αναλάβει το διπλό βάρος της συνέπειας αυτής της επιλογής του.

Η επιλογή των υγειονομικών να μην εμβολιαστούν δε θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, εφόσον γνωρίζουν και τηρούν τους κανόνες προστασίας. Οι ίδιοι οι υγειονομικοί σέβονται την ελευθερία επιλογής για τις ιατρικές πράξεις, γι’ αυτό ούτε απαιτούν αλλά ούτε επιθυμούν να καταργηθεί το δικαίωμα των ασθενών, των συναδέλφων και των διαφόρων επιστημονικών συνεργατών τους να κάνουν το εμβόλιο. Διαφορετικά, με τη «λογική» της διευρυμένης ατομικής ευθύνης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα έπρεπε να εμβολιαστούν πραγματικά όλοι, ακόμη και οι ομάδες ασθενών για τις οποίες αντενδείκνυται το εμβόλιο.

Ο εμβολιαζόμενος αφού πάρει την απόφασή του με προσωπική ευθύνη θα βάλει την υπογραφή του για τη λήψη του εμβολίου. Όμως, σε μία περίπτωση επιπλοκής γνωρίζει ότι εκ των υστέρων δεν υπάρχει αποζημίωση και δεν μπορεί να αποκαταστήσει τυχόν μη αναστρέψιμες βλάβες στη σωματική και ψυχική υγεία του. Επομένως, κατανοούμε ότι ο νόμος περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και η διαφημιστική καμπάνια υπέρ του εμβολίου για τον Covid-19, δεν έχουν επιστημονική αφετηρία και αναφορά, διότι αυτά τα δύο υπονομεύουν το αγαθό της δημόσιας υγείας. Επενδύοντας στο καλλιεργούμενο κλίμα του φόβου που φροντίζουν να συντηρούν με τα ΜΜΕ, εξυπηρετούν κυρίως τα οικονομικά συμφέροντα και τη σκοτεινή ατζέντα των μεγαλοεμβολιαστών, παραλύοντας έτσι την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση. 

Η παραμέληση της ουσιαστικής φροντίδας των ασθενών και η αδυναμία παροχής μιας εξατομικευμένης σωματικής και ψυχικής υγείας, λόγω του παρατεταμένου κοινωνικού αποκλεισμού έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του άγχους και την παρουσίαση κατάθλιψης στον πληθυσμό. Τα Νοσοκομεία έχουν επωμιστεί όλο το βάρος της πανδημίας και λειτουργούν εις βάρος των υπόλοιπων ασθενειών και των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από τις πρώτες βασικές αιτίες θανάτου, όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, τα ατυχήματα, αλλά και από ποικίλα παθολογικά αίτια ή ακόμη ως χειρουργικά περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Θα ήθελαν ασφαλώς οι υγειονομικοί να δουν σε όλους τους τομείς ένα άρτια οργανωμένο και άμεσα εποπτευόμενο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα σαν το εμβολιαστικό, όπως θα ήθελαν να δουν και αξιόπιστες μελέτες από την επιστημονική κοινότητα και ομιλητές από όλο το φάσμα των επιστημών να τοποθετηθούν για την πανδημία. Έως τις 20-01-20 θα πληροφορηθούμε το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής όλων των υγειονομικών, διότι αμέσως μετά αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Θα ευχηθούμε σε όλους καλή φώτιση και ο Θεός βοηθός. Αμήν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πειραματισμός σε ανθρώπους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
Εμβόλιο της σωτηρίας ή της αποστασίας;
Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;
Έρευνα: Η Απόφαση του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών και οι προεκτάσεις της
Η κυβέρνηση με δύο νόμους μόνο, έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
Βιάζεται ο Κικίλιας
Ακραία πρόταση της ειδικής επιτροπής: Υποχρεωτική παντού η μάσκα εκτός σπιτιού
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19