Άρθρο της Χριστίνας Τράντζα
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αυτό που έχει μείζονα σημασία είναι η προάσπιση της υγείας του προσωπικού του Νοσοκομείου και των νοσηλευόμενων και αυτή θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη πάνω από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Σιγή ιχθύος για το πραγματικό ποσοστό μπολιασθέντων υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

της Χριστίνας Τράντζα

Στις 20-01-21 ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί για τους υγειονομικούς με την πρώτη δόση του εμβολίου mRNA των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα φόβου, σύγχυσης και αβεβαιότητας για τη συμμετοχή τους στον μαζικό εμβολιασμό, διότι δεν είχε προηγηθεί καμία επιστημονική καμπάνια. Όλα αυτά που συνθέτουν το σκηνικό κυρίως εντός των δημόσιων Νοσοκομείων, φαντάζουν ότι θα είναι η αρχή πολλών εξελίξεων στο μέλλον. Είναι γνωστό ότι έχει δοθεί ταχύτατα η οδηγία του εμβολιασμού, όμως θα πρέπει η απόφαση συμμετοχής των υγειονομικών να είναι αυστηρά προσωπική επιλογή και να μείνει ανεπηρέαστη από διάφορα εξωτερικά συμφέροντα. Θεωρείται σημαντική η παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και για τον ευρύτερο χώρο της υγείας, η οποία παρακολουθεί το γενικότερο κλίμα που επικρατεί σε σχέση με την πανδημία. Εκτός από το μεμονωμένο περιστατικό το οποίο συνέβη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και το οποίο κατήγγειλε δημόσια η ΠΟΕΔΗΝ, κανένα παρόμοιο περιστατικό δεν είδε το φως της δημοσιότητας. 

Από την έναρξη των εμβολιασμών μοιράστηκε έγγραφο στους υγειονομικούς με το οποίο έπρεπε να δηλώσουν αν συναινούν ή όχι στον εμβολιασμό τους με την υπογραφή τους και με την υπογραφή ενός μάρτυρα ακόμα. Αναφέρθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ ότι το έντυπο για τον εμβολιασμό που μοιράστηκε και ήταν εις γνώση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ζητούσε την έγγραφη συναίνεση του εμβολιασμού των υγειονομικών με τη δυνατότητα δύο επιλογών: 

  • «Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες (!!!)».
  • «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου (!!!)».

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε σαφή λόγο για την τρομοκράτηση του υγειονομικού προσωπικού και τη χαρακτήρισε ως μία ενέργεια που δε συμβάλλει στην ομαλή εμβολιαστική προσπάθεια. Έτσι, διεκδικεί επίσημη επιστημονική ενημέρωση από την ιατρική κοινότητα και ζητάει επίσης και τον αξιόπιστο κυβερνητικό σχεδιασμό που θα ενημερώσει τους πολίτες ώστε να μπορούν να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο. Μετά από την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της διακίνησης του εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό που προέκυψε από την Επιστημονική Επιτροπή του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και να αποδοθούν και οι ανάλογες ευθύνες. Ασφαλώς, ο υπουργός Υγείας ζήτησε και έλαβε άμεσα την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Θα περιμένουμε να δοθεί μία πειστική απάντηση για το ζήτημα, παρόλο που είναι ανησυχητική η προσπάθεια της πειθούς για τον εμβολιασμό όλων των υγειονομικών, χωρίς να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι άγνωστες μακροχρόνιες παρενέργειες του νέου εμβολίου.

Σύμφωνα με το μοναδικό ρεπορτάζ που είχε γίνει από τον ΑΝΤ1, το οποίο αναδείξαμε στην katanixi.gr και αφορούσε το μεγάλο ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων Νοσοκομείων που δε θα έκανε το εμβόλιο, το Νοσοκομείο Καρδίτσας είχε ξεπεράσει το πενήντα τοις εκατό αρνητικής συμμετοχής. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για το Νοσοκομείο Καρδίτσας, ήταν τα εξής: Ναι 41,59%, Όχι 58,41%. Από τότε δεν προέκυψε απολύτως καμία ενημέρωση σχετικά με αυτό το ζήτημα για το επαρχιακό Νοσοκομείο. Γενικότερα, σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία όσοι από τους υγειονομικούς επέλεξαν τον εμβολιασμό τους, ήδη ακολουθούν τις οδηγίες εμβολιασμού και λαμβάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Υπάρχουν όμως πολλοί υγειονομικοί που είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν να αξιολογήσουν την επιτυχία του εμβολίου στην πράξη και πόσο αυτό θα συμβάλλει πραγματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτό το ποσοστό των υγειονομικών αποσιωπήθηκε ή δεν έφτασε ακόμη η ώρα να δει το φως της δημοσιότητας; Γιατί άραγε, οι υγειονομικοί δεν μπορούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο και να επιλέξουν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια εντύπων και χωρίς τον φόβο, τον τρόμο και την αγωνία για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού; Γιατί ως επιστήμονες δεν μπορούν να αποφασίσουν συνετά, νηφάλια και απολύτως προσωπικά; Ποιος μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, αν εκείνοι από μόνοι τους δεν το απωλέσουν υπακούοντας στη «λογική» της διευρυμένης ατομικής ευθύνης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας;Αυτό που έχει μείζονα σημασία είναι η προάσπιση της υγείας του προσωπικού του Νοσοκομείου και των νοσηλευόμενων και αυτή θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη πάνω από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον. Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για όσους αποφασίσουν να το κάνουν, να δώσουν μεγάλη προσοχή στη λήψη του ιστορικού, διότι σε πολλές περιπτώσεις αντενδείκνυται ο εμβολιασμός. Και δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις των οξειών αλλεργικών αντιδράσεων, αλλά πολλές ακόμη περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων με χρόνια φαρμακευτική αγωγή. Στη Βρετανία που είναι η πρώτη χώρα που ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί στις 4 Δεκεμβρίου με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, αν και δόθηκαν σαφείς οδηγίες να μην προσέλθουν για τον εμβολιασμό όσες ομάδες αντενδείκνυνται, η θνησιμότητα από τον Covid-19, παρουσίασε αύξηση της τάξης περίπου του 300%. Στο Ισραήλ οι μαζικοί εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 20 Δεκέμβρη και θεωρήθηκε πρωταθλήτρια χώρα του εμβολιασμού, αφού μέσα σε ένα 24ωρο εμβολιάστηκαν 2.000.000 άτομα, δηλαδή πάνω από 20% των Ισραηλινών. Ακριβώς μετά από την ημερομηνία έναρξης των μαζικών εμβολιασμών, τα καθημερινά νούμερα των μολύνσεων και των νεκρών που αποδόθηκαν στον Covid-19, οκταπλασιάστηκαν! Μετά την εκτεταμένη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, ο αριθμός των μολύνσεων και των ημερήσιων θανάτων αυξήθηκε απότομα στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στη Γαλλία, επειδή ο γενικός πληθυσμός δεν εμβολιάστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιδημία υποχώρησε αργά.

Εξάγεται, λοιπόν, αβίαστα το συμπέρασμα ότι αυτές οι σημαντικές και ταυτόχρονες αυξήσεις των καθημερινών κρουσμάτων μόλυνσης και θανάτου μετά τον εμβολιασμό, είναι πολύ ανησυχητικές και επιβεβαιώνουν ότι οι προαγορές των εμβολίων από τις χώρες, ήταν μάλλον πρόωρες. Επομένως, κάθε χώρα για να προφυλάξει σωστά τον πληθυσμό της, θα πρέπει να αξιολογήσει την παρούσα κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία να προβεί σε επαναξιολόγηση για την αποτελεσματικότητα αλλά και τον έλεγχο απουσίας της τοξικότητας των νέων εμβολίων. Ευχόμαστε οι περισσότεροι υγειονομικοί αλλά και οι απλοί πολίτες να αξιολογήσουν σωστά τα δεδομένα επιλέγοντας τη σωστή και επαρκή ενημέρωση, ώστε με την προσωπική τους υπευθυνότητα να προφυλάξουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Χωρίς τις απαιτούμενες συνταγογραφούμενες πληροφορίες το εμβόλιο του covid-19 στη Βρετανία και τη Γερμανία
– Η θεία φώτιση του κ. Σύψα
– Σε γερμανικό νοσοκομείο έγινε ευθανασία, από γιατρό, σε δύο ασθενείς που έπασχαν από λοίμωξη κορωνοϊού
– Πειραματισμός σε ανθρώπους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
– Εμβόλιο της σωτηρίας ή της αποστασίας;
– Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;
– Έρευνα: Η Απόφαση του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών και οι προεκτάσεις της
– Η κυβέρνηση με δύο νόμους μόνο, έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19
– Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
– Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
– Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19