Επικαιρότητα

Συνήλθε η Σύνοδος του Φαναρίου για να αποφασίσει εάν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

εικόνα άρθρου: Συνήλθε η Σύνοδος του Φαναρίου για να αποφασίσει εάν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Μα ποιον κοροϊδεύουν; Δε φοβούνται, πια, καθόλου τον Θεό;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Μετά από δύο χιλιάδες χρόνια ύπαρξης της Εκκλησίας, συνήλθε η Σύνοδος του Φαναρίου υπό του Πάπα της Ανατολής και αρχηγού της αίρεσης του Οικουμενισμού κ. Βαρθολομαίου, για να αποφασίσει εάν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Ο μισάνθρωπος διάβολος άδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύεται στο έπακρον την πανδημία του κορωνοϊού. Έχει αφηνιάσει και σα λυσσασμένος προσπαθεί μέσω των οργάνων του, να διαβάλλει τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Βρήκε, μάλιστα, έφορο έδαφος στους δεσποτάδες και πατριαρχάδες για να βλασφημήσει την αγιαστική Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και να κατακερματίσει τη δισχιλιετή Ιερά μας Παράδοση!

Συνήλθε, λοιπόν, η Σύνοδος του “σβησμένου από Φως Χριστού” Φαναρίου και η απόφασή της αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, τη διπροσωπία των μελών της…

Από τη μία έχουμε το 

“ουδεμίαν ανάγκην ευρίσκει δι’ αλλαγήν του τρόπου τούτου και μάλιστα υπό την πίεσιν εξωγενών παραγόντων.” 

κι από την άλλη το

“Συγχρόνως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μεριμνώντας για τις ιδιαίτερες ανάγκες των τέκνων του στη Διασπορά, προτρέπει «τους εν αυτή διακονούντας Ποιμενάρχας όπως, εν τη ποιμαντική αυτών ευαισθησία, ευθύνη και συνέσει, οικονομούν προσωρινώς τα ανακύψαντα εκ των τοπικών νόμων της Πολιτείας προβλήματα, πάντοτε εν συντονισμώ με το εν Φαναρίω Ιερόν Κέντρον, διά την μείζονα πνευματικήν ωφέλειαν του χριστωνύμου λαού.”

Δηλαδή, για να καταλάβουμε κι εμείς, μένουν μεν πιστοί στην Ιερά μας Παράδοση, προτρέπουν δε τους επισκόπους στη Διασπορά να παρεκκλίνουν από την οδό των Αγίων Πατέρων. Πάντα, ωστόσο, με την έγκριση του φαναριώτη Πατριάρχη… μη χάσει και το πρωτείο! Επίσης, ισχυρίζονται πως δεν υποκύπτουν σε εξωγενείς πιέσεις, όμως υπακούν στους αντίχριστους νόμους των κρατών.

Μα ποιον κοροϊδεύουν; Δε φοβούνται, πια, καθόλου τον Θεό;

Συν τοις άλλοις, έχουμε και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να τρίβει τα περιποιημένα μουστάκια του! Δηλώνει αμετανόητος για τη βλάσφημη απόφασή του να κοινωνάει τους πιστούς με ξεχωριστά “κουταλάκια”… Δε λησμονεί, μάλιστα, να δηλώσει και την ικανοποίησή του για την απόφαση στήριξης της Συνόδου του Φαναρίου στις, όπως λέει, “ιδιαίτερες ανάγκες των πιστών στη Διασπορά”.

Στο σημείο αυτό, ας υπενθυμίσουμε πως αιρετικός δεν είναι αυτός που πέφτει σε πλάνη, αλλά αυτός που επιμένει σε αυτήν ύστερα από υπόδειξη της πλάνης του.

“Καθ΄ όσον το πλανάσθαι είναι ανθρώπινο, αλλά το εμμένειν στην πλάνη και το μη απορρίπτειν αυτήν μετά από υπόδειξη που γίνεται, είναι εφάμαρτο και δαιμονικό, επειδή εμφαίνει υπεροψία και ύβρη κατά του Αγίου Πνεύματος” { ΓΕΩΡΓ. Δ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ, «Αίρεσις (Κανονικόν και Εκκλησιαστικόν Δίκαιον)» εν Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαιδεία 1 (1962) 1089 (μεταγλώττιση)}


Δείτε σχετικά:
– Δεν σας επιτρέπουμε να αγγίξετε το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας με τα ψοφοδεή χέρια σας και τις πορωμένες και αλωμένες σας διάνοιες!
Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις
– Ι.Μ. Γερμανίας- Η απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας, η μεθόδευση τρόπου μεταδόσεως της, η νέα Εικονομαχία [ΒΙΝΤΕΟ]
Απαρηγόρητοι και οι πιστοί του Λουξεμβούργου. Αχ! Αυτός ο μπαγάσας ο κορωνοϊός
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Η δολιότητα και πλάνη της εγκυκλίου του Μητροπολίτη Αυστρίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.