Επικαιρότητα

Συνηθίζεται η μάσκα;

εικόνα άρθρου: Συνηθίζεται η μάσκα;

Η προστασία της υγείας έγινε νόμος και απ’ τη γειτονιά μας δε λείπει ο αστυνόμος.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις μέρες μας τις απλές τις καθημερινές, περπατάμε και μονολογούμε, τι παράδοξο θέαμα αυτό των μασκοφόρων… Και δε μιλάμε για τις ημέρες των αποκριών και των ειδωλολατρικών μεταμφιέσεων… Για τις λίγο παλαιότερες εποχές μιλούμε, τουλάχιστον τις πιο φυσιολογικές από τις σημερινές και τις πιο ανθρώπινες!

Παραδόξως όμως, οι μέρες μας λογίζονται ως απόλυτα ανθρώπινες, αφού εφαρμόζουμε το “η υγεία πάνω απ’ όλα”. Η προστασία της υγείας έγινε νόμος και απ’ τη γειτονιά μας δε λείπει ο αστυνόμος. Αρκετοί από τους πολίτες έγιναν οι καλύτεροι βοηθοί του αστυνόμου κρατώντας στα χέρια τους όλα τα “προνόμια” του ανθρώπου που ενδιαφέρεται κυρίως για το καλό της υγείας του συνόλου. Έτσι παρεμβαίνουν αυτόβουλα με πολλούς “τρόπους” για την εξασφάλιση της υγείας πάντα από απόσταση όμως και για το καλό όλων μας. Αλήθεια τόσο ζωηρό και πηγαίο ενδιαφέρον υπάρχει που αναπάντεχα ξυπνήσαμε σαν από όνειρο και αναζητούμε να βρούμε το χαμένο προσανατολισμό μας!

Θα είναι σωτήριο να βρούμε πραγματικά τον προσανατολισμό μας, γιατί διαφορετικά θα ζούμε αρκετά χρόνια με τις μάσκες και τα αντισηπτικά. Ασφαλώς θα τηρηθούν με ευλάβεια τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί. Και με την εγκύκλιο του Εισαγγελέα από τις 21-09-20 έχουμε λάβει γνώση για την αυτόφωρη διαδικασία της μη χρήσης της μάσκας και της μη συμμόρφωσης στο νόμο. Θα αντιμετωπίσουμε τον φονικό ιό και όλα θα πάνε καλά. Υπάρχει όμως ένα καινούργιο θέμα. Ίσως να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μόνο τον κορωνοϊό αλλά και κάτι άλλο ανάλογο με αυτόν και δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο…

Προκύπτει λοιπόν μια νέα παρέμβαση κάποιου καθηγητή που είναι μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών. Όλοι οι καθηγητές μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ειδικότητά τους, πάντοτε έχουν με την παρέμβασή τους και την ανάλογη απήχηση προς το κοινό. Έτσι με τη σειρά του και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ. Άλκης Βατόπουλος ήρθε για να προειδοποιήσει: «Και ο Covid-19 να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο σε δύο τρία χρόνια! Πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας τρόπος υγιεινής, που περιλαμβάνει και τη μάσκα». 

Καθώς μας περιμένει ο χειμώνας κι έχουμε πάρει στα σοβαρά τι θα προσέξουμε για την υγεία μας και έχουμε στο νου μας και όλα τα ενδεχόμενα να αρρωστήσουμε από την εποχική γρίπη και τις ιώσεις, έρχεται αυτή η είδηση. Ο καθηγητής ενημερώνει για την υγιεινή και την αντιμετώπιση του ιού από τη μία και από την άλλη κάνει έκκληση για τις ευπαθείς ομάδες να φορούν διαρκώς τη μάσκα τους ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους. Μας λέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη ζωή μας, αφού περάσει αυτός ο κορωνοϊός κάποιος άλλος ιός θα ακολουθήσει. Η ζωή μας θα παραμείνει σε καθεστώς μέτρων με τη μάσκα και η κατάσταση θα είναι υπό την επιτήρηση των ειδικών για να αποφύγουμε στο μέλλον ενδεχομένως ένα ή ακόμη και πολλά τοπικά νέα «lockdown».

Η πειθαρχία των πολιτών στα μέτρα και η χρήση της μάσκας είναι τα σωτήρια όπλα μας και χάρη σε αυτά τα μέτρα έχουμε την επιτυχία να έχουμε λίγα κρούσματα, μας λέει ο καθηγητής. Πόσο ωραία ακούγεται στα αυτιά μας αυτό που αφορά την επιτυχία των μέτρων. Όμως το να είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για δύο με τρία χρόνια είναι ουσιαστικά αδιανόητο. Να μην είναι τίποτα σταθερό στη ζωή μας. Να ανοιγοκλείνουν τα σχολεία και οι περισσότερες εργασίες να αλλάξουν ριζικά πρόσωπο με την τηλεργασία και η μάσκα να παραμείνει στο δικό μας πρόσωπο. 

Ας θέσουμε κι εμείς ένα κύριο ερώτημα: “Συνηθίζεται η μάσκα;” Η πανδημία θα συνεχιστεί επ’ αορίστου χρόνου; Πώς θα παραμείνει η μάσκα, η οποία εμποδίζει την ελεύθερη αναπνοή; Ας ρωτήσουμε κάθε χειρουργό και το ανάλογο προσωπικό στα χειρουργεία, οι οποίοι χρόνια δουλεύουν στις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και καθαριότητας. Αυτό είναι σοβαρό και σημαντικό ερώτημα: “Συνηθίζεται η μάσκα;”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το παγκόσμιο σοκ του lockdown και ο διωγμός των χριστιανών
Μασκομάχοι εναντίον μασκόφιλων
Ελάτε να συνδυάσουμε την ιατρική επιστήμη με το θαύμα της Ορθοδοξίας
Η υποχρεωτική μασκοφορία, προσβάλλει την προσωπική ελευθερία
Το ήθος των “εμβολιαστών”, συνάδει με την Ιατρική επιστήμη;
Βιάζεται ο Κικίλιας
Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.