Επικαιρότητα

Σύνοδος για το περιβάλλον με Πάπα, Βαρθολομαίο και Σία και στο βάθος ο Παγκόσμιος Ηγέτης

εικόνα άρθρου: Σύνοδος για το περιβάλλον με Πάπα, Βαρθολομαίο και Σία και στο βάθος ο Παγκόσμιος Ηγέτης

Η «προστασία του περιβάλλοντος» αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων, της Νέας Εποχής και των οργάνων τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ακόμα ένα βήμα του συγκρητιστικού, διαχριστιανικού Οικουμενισμού επιχειρεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με όχημα αυτή τη φορά, την «κλιματική αλλαγή» και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά την παραμονή του στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στη Ρώμη και το Βατικανό, όπου θα συμμετέχει σε επίσημες εκδηλώσεις μετά «τῆς Α. Ἁγιότητος» Πάπα Φραγκίσκου και «τῆς Α.Χάριτος» Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας, Τζάστιν Ουέλμπι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου (27 Σεπτεμβρίου):

«Ἐκεῖθεν Οὗτος θά μεταβῇ εἰς Ρώμην, καί, φιλοξενούμενος ἐν τῷ Βατικανῷ, θά ἔχῃ συναντήσεις μετά τῆς Α.Ἁγιότητος τοῦ Πάπα καί τῆς Α.Χάριτος τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Καντουαρίας, μετά τῶν ὁποίων συνυπέγραψε καί ἐξαπέλυσε προσφάτως Κοινήν Δήλωσιν διά τό φυσικόν περιβάλλον καί ἄλλα ἐπίκαιρα προβλήματα τῆς ἀνθρωπότητος, καί θά συμμετάσχῃ εἰς διαφόρους ἄλλας ἐπισήμους ἐκδηλώσεις».

Σύνοδος για το περιβάλλον στο Βατικανό με τη συμμετοχή σαράντα θρησκευτικών ηγετών

Η μετάβαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Βατικανό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και η συμμετοχή του σε επισήμους εκδηλώσεις μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον «Αρχιεπίσκοπο» Καντουαρίας, φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Σήμερα (4 Οκτωβρίου), το Βατικανό φιλοξενεί τη σύνοδο «Πίστη και Επιστήμη: προς την COP26» στην οποία θα συμμετέχουν σαράντα θρησκευτικοί ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο και δέκα επιστήμονες. Η σύνοδος οργανώνεται από τη Βρετανία και την Ιταλία και έχει ως σκοπό την υιοθέτηση μίας κοινής στάσης ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), η οποία θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη.

Κοινό μήνυμα για το περιβάλλον από τους επικεφαλής των χριστιανικών «Εκκλησιών»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε ξανά σε πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον «Αρχιεπίσκοπο» Καντουαρίας Τζάστιν Ουέλμπι, συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με τίτλο “Κοινό Μήνυμα για την Προστασία της Δημιουργίας” (A joint message for the protection of the creation). Οι επικεφαλής των «Εκκλησιών», όπως χαρακτηριστικά αναγράφονται στο μήνυμα, ζήτησαν από τους χριστιανούς να προσευχηθούν για τους ηγέτες όλου του κόσμου, οι οποίοι θα συναντηθούν τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Επιπρόσθετα, στο κοινό, συγκρητιστικό Μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, χρησιμοποιείται επανειλημμένα ο όρος «Εκκλησίες» (Churches), εξομοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Ορθόδοξη Εκκλησία με τις αιρέσεις:

  • «Ως επικεφαλής των Εκκλησιών μας, καλούμε τον καθένα, ανεξάρτητα από την πεποίθησή του ή την κοσμοθεωρία του, να προσπαθήσει να ακούσει την κραυγή της γης και των ανθρώπων που είναι φτωχοί».

(Αs leaders of our Churches, we call on everyone, whatever their belief or worldview, to endeavour to listen to the cry of the earth and of people who are poor).

  • «Αυτός ο δρόμος απαιτεί μια όλο και πιο στενή συνεργασία μεταξύ όλων των εκκλησιών στη δέσμευσή τους να φροντίζουν τη δημιουργία. Μαζί, ως κοινότητες, εκκλησίες, πόλεις και έθνη, πρέπει να αλλάξουμε πορεία».

(This path requires an ever-closer collaboration among all churches in their commitment to care for creation. Together, as communities, churches, cities and nations, we must change route).

Η «προστασία του περιβάλλοντος» και η «κλιματική αλλαγή» όχημα προς τη διαθρησκειακή ένωση

Με τη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης, το Ουκρανικό ψευδοαυτοκέφαλο και τη λοίμωξη του κορωνοϊού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πρωτοστατήσει στη διάλυση της Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας, Πίστης και Παράδοσης. Επιπλέον, ο κ. Βαρθολομαίος επιφέρει ένα ακόμα χτύπημα στα θεμέλια της Ορθοδοξίας, με την προσέγγιση των αιρέσεων/«Εκκλησιών» υπό το πρόσχημα της «προστασίας του περιβάλλοντος» και της «κλιματικής αλλαγής».

Την ίδια στιγμή, Παγκόσμιοι οικονομικοπολιτικοί Οργανισμοί και ο ΟΗΕ προβάλλουν μεθοδικά και στοχευμένα μέσω ελεγχόμενων και καθοδηγούμενων ΜΜΕ, «παγκόσμιους στόχους» και μια νέα «παγκόσμια ατζέντα» για την ανθρωπότητα. Η «προστασία του περιβάλλοντος» αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων, της Νέας Εποχής και των οργάνων τους. Και φυσικά παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες πολιτικές που μόνο ένας παγκόσμιος ηγέτης μπορεί να εφαρμόσει. Ο νοών νοείτω.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας μαζί σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.