Επικαιρότητα

Συνομιλίες Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγγλικανικής Κοινωνίας

εικόνα άρθρου: Συνομιλίες Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγγλικανικής Κοινωνίας

Στην Καντουαρία (Canterbury), την κυριότερη πόλη της κομητείας του Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία, πραγματοποιήθηκαν οι άτυπες συνομιλίες μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.

Την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Επιτροπής του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και Αγγλικανικής Κοινωνίας, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος και Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστάκης, Ορθόδοξος συν-γραμματέας της εν λόγω επιτροπής.

Η Αγγλική Κοινωνία εκπροσωπείται από τον Αγγλικανό συμπρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο κ. Richard Clarke, προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, τους Επισκόπους Tim Thornton και Ghraham Usher, τους Αιδεσιμολογιωτάτους ΔρWill Adam και Neil Vigers.

Οι άτυπες συνομιλίες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, στο κτηριακό συγκρότημα του Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού του Χριστού, στην μεσαιωνική πόλη της Καντουαρίας, όπου και η ιστορική έδρα του επικεφαλής της Αγγλικανικής Κοινωνίας, από όπου προέρχεται και ο τίτλος του, και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος Richard και τα λοιπά μέλη της Αγγλικανικής αποστολής καλωσόρισαν την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στην συνέχεια αναφέρθηκαν σε διάφορα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την Αγγλικανική Κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ευχαρίστησε εξ ονόματος όλης της αντιπροσωπείας την Αγγλικανική Κοινωνία για την υποδοχή και την διοργάνωση της συνάντησης, και στην συνέχεια ενημέρωσε τους Αγγλικανούς συνομιλητές για τα τρέχοντα ζητήματα και τις διάφορες δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μη παραλείποντας την αναφορά στο φλέγον και Πανορθόδοξου ενδιαφέροντος θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Τις αναφορές των δύο αντιπροσωπειών ακολούθησε εκτενής συζήτηση, κατά την οποία οι δύο πλευρές είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να θίξουν θέματα κοινού θεολογικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.