Μαγειρική συνταγή του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Κατόπιν παρακλήσεων φίλων της Κατάνυξης, δημοσιεύουμε μία σειρά αναρτήσεων με άλαδες συνταγές κατάλληλες για την περίοδο της αυστηρής νηστείας.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


ΥΛΙΚΑ
Κρεμμύδια ξερά μεγάλα, 6-8, χοντροκομμένα
Νερό όσο να τα σκεπάζει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το νερό και ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις αρχίζουν να βράζουν, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο πιο κάτω από τη μεσαία θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Κατεβάζουμε από το μάτι και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.
Αφού κρυώσει το κρεμμυδόζουμο το μεταφέρουμε σε βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Χρησιμοποιούμε το κρεμμυδόζουμο σε άπειρες συνταγές νηστίσιμες αλλά και αρτίσιμες.
Βοηθά πολύ στο δέσιμο της σάλτσας (άσπρης, κόκκινης κτλ.) αλλά μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί σε όλα τα μαγειρευτά φαγητά (κρεατικά, ψάρια, λαδερά, άλαδα).
Μία κουτάλα κρεμμυδόζουμο αντιστοιχεί σε τρεις μερίδες φαγητό.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra