Μαγειρική συνταγή του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Κατόπιν παρακλήσεων φίλων της Κατάνυξης, δημοσιεύουμε μία σειρά αναρτήσεων με άλαδες συνταγές κατάλληλες για την περίοδο της αυστηρής νηστείας.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

5 πατάτες ολόκληρες (με τη φλούδα)
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
2-3 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμό μισό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά τις πατάτες.
Παίρνουμε ένα πιρούνι και τρυπάμε τις πατάτες γύρω γύρω.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και τοποθετούμε πάνω στο αλάτι τις πατάτες. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά. Με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε αν τρυπιούνται εύκολα και σε βάθος οι πατάτες, πράγμα που δείχνει ότι είναι έτοιμες.
Κόβουμε στη μέση τις πατάτες για να κρυώσουν γρηγορότερα. Όσο είναι ακόμα ζεστές, με ένα κουτάλι σούπας, αδειάζουμε τις πατάτες από τις σάρκες τους σε μια γαβάθα, και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την νηστίσιμη πατατοσαλάτα μας.


Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra