Επικαιρότητα

Συνταρακτικό ρεπορτάζ αποδεικνύει την εμπλοκή των Παπικών στo Μαύρο Μαϊντάν και στα ουκρανικά μαϊντάν

εικόνα άρθρου: Συνταρακτικό ρεπορτάζ αποδεικνύει την εμπλοκή των Παπικών στo Μαύρο Μαϊντάν και στα ουκρανικά μαϊντάν

Η Παπική “Εκκλησία” χρηματοδοτεί αρκετούς οργανισμούς που συμμετέχουν ενεργά σε διαδηλώσεις αυτή τη στιγμή στην Αμερική, πράγμα που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι η ΡΚΕ στις Η.Π.Α. συμμετέχει άμεσα ή κρυφά στην διοργάνωση μαζικών ταραχών στη χώρα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Με ενθουσιασμό και εκτίμηση θέλουμε σαν Κατάνυξη να παρουσιάσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό δύο άρθρα από την Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων γύρω από το κίνημα του Black lives matter ή αλλιώς Μαύρο Μαϊντάν, όπως το αποκαλούν οι συντάκτες των δύο άρθρων και δεν έχουν καθόλου άδικο. Μάλιστα αυτό επιχειρούν να αποδείξουν, και το επιτυγχάνουν.

Βλέπουμε, δηλαδή, πώς το εν λόγω κίνημα της Αμερικής συνδέεται με την ΡΚΕ (ρωμαιοκαθολική Εκκλησία): Παρόμοιες δηλώσεις από τους ιεράρχες της ΡΚΕ θα μπορούσαν να είχαν δικαιολογηθεί κατά κάποιο τρόπο, εάν το κίνημα Black Lives Matter θα είχε μη βίαιο και ειρηνικό χαρακτήρα. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, οι διαμαρτυρίες ενάντια στο ρατσισμό μετατράπηκαν πολύ γρήγορα σε πογκρόμ, ληστείες, λεηλασίες και καταστροφή πολιτιστικών μνημείων των ΗΠΑ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ταραχών καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις επιθέσεων κατά των αστυνομικών και απλών λευκών πολιτών της χώρας. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις κατέληξαν σε θάνατο.

Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, δύο αξιωματικοί πυροβολήθηκαν και ένας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Τέσσερις άλλοι αξιωματικοί πυροβολήθηκαν στο Σεντ Λούις. Δύο αξιωματικοί πυροβολήθηκαν από έναν αντάρτη στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Στο Ώκλαντ της Καλιφόρνια δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης. Άλλοι έχουν χτυπηθεί με ρόπαλα του μπέιζμπολ, πέτρες και πατήματα αυτοκινήτων. Είναι απίθανο αυτά τα γεγονότα να μπορούσαν να αγνοηθούν από τους Καθολικούς ιεράρχες των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε η έκκλησή τους για ενεργό συμμετοχή στις διαδηλώσεις φαίνεται πολύ ασυνήθιστη.

Εξίσου ασυνήθιστη είναι η θέση του επίσημου ιστότοπου του Βατικανού, του Vatican News, το οποίο θεωρεί ότι το Black Lives Matter (BLM) είναι «ένα κίνημα αφιερωμένο στη μη βίαιη πολιτική ανυπακοή μέσω διαμαρτυριών ενάντια στην αστυνομική βία κατά των μαύρων και όλων των μορφών ρατσισμού». Κατά πόσο είναι «μη βίαιη» το έχουμε δει παραπάνω.

Από ό, τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η υποστήριξη του BLM από την ανώτερη ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας είναι η επίσημη θέση του Βατικανού. Επιπλέον, όλοι όσοι διαφωνούν με αυτό απορρίπτονται από εκκλησιαστικές θέσεις ή εμποδίζονται.

Όπως μπορείτε να δείτε, αντί καλέσματος στη μετάνοια, η Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες καλεί τους πιστούς σε εντελώς διαφορετικά πράγματα, σε μαζικές διαμαρτυρίες. Και όχι μόνο καλεί, αλλά και συμμετέχει ενεργά σε αυτές και, ενδεχομένως, ακόμη και τις χρηματοδοτεί.

Το ρεπορτάζ αποδεικνύει ότι η Καθολική Εκκλησία χρηματοδοτεί αρκετούς οργανισμούς που συμμετέχουν ενεργά σε διαδηλώσεις αυτή τη στιγμή στην Αμερική, πράγμα που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι η ΡΚΕ στις Η.Π.Α. συμμετέχει άμεσα ή κρυφά στην διοργάνωση μαζικών ταραχών στη χώρα.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ με συντριπτικά στοιχεία αποδεικνύει την πολιτική δράση των Καθολικών στην Ουκρανία, μέσω της UGCC ( Ουκρανοί Ουνίτες). Μάλιστα η UGCC ήταν πίσω από την οργάνωση του πρώτου ( 2004)  και δεύτερου Μαϊντάν ( 2013-2014)  στην Ουκρανία. Και μάλιστα, ενεργός συμμετέχων στο δεύτερο Μαϊντάν του 2013-14, επίσκοπος της UGCC, ο Μπορίς Γκουντζιάκ,  τώρα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά υποστηρίζει διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού. Είναι ενδιαφέρον ότι, όπως και στην περίπτωση με τον Τζορτζ Φλόιντ, οι Ουκρανοί που σκοτώθηκαν στο Μαϊντάν, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις, κηρύχθηκαν σχεδόν άγιοι. Και εδώ έρχεται το δεύτερο ρεπορτάζ των ορδόδοξων δημοσιογράφων να απαντήσει στο ερώτημα “Θα έπλενε ο Χριστός τα πόδια των Αφροαμερικανών στο Μαύρο Μαϊντάν;”

Καλή ανάγνωση! 


Δείτε σχετικά:
– Η απειλή της πανδημίας έγκειται μόνον εντός των Ιερών Ναών για τον κ. Ελπιδοφόρο Αμερικής…
Φάκελος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο Μιθριδατισμός στην Ορθοδοξία και η εκπόρνευση των συνειδήσεων

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.