Επικαιρότητα

Η Δ΄ Οικ. Σύνοδος και η Ψευδοσύνοδος

εικόνα άρθρου: Η Δ΄ Οικ. Σύνοδος και η Ψευδοσύνοδος
Ομιλία του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη

Ομιλία του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη με θέμα: Η Δ΄ Οικ. Σύνοδος & η Ψευδοσύνοδος

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης μας μιλάει για αυτό που συμβαίνει σήμερα από τους σημερινούς Ιεράρχες, οι οποίοι αθετώντας τις αποφάσεις της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που καταδίκασε τους Μονοφυσίτες, αυτοί τους δέχονται και συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν μαζί τους χωρίς οι αιρετικοί μονοφυσίτες να έχουν προηγουμένως αποκηρύξει την αίρεση τους και να έχουν μετανοήσει.

π.Νικόλαος Μανώλης, Η Δ΄ Οικ. Σύνοδος & η Ψευδοσύνοδος [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ἡ ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου “Άγιος Ιωσήφ ὁ Ησυχαστής” στις 16-7-2017.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2

Σχετικά άρθρα

Η θεραπεία του Τυφλού μας ελέγχει… [mp3 2021]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. «Παρόλο πού τόν ἀπαγόρευαν νά μιλᾶ, περισσότερο φώναζε. Διότι τέτοιο πρᾶγμα εἶναι ἡ καρτερική ψυχή· ἀπό αὐτά τά ἴδια τά ἐμπόδια ὑψώνεται» (Ἱερός Χρυσόστομος)

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.