Επικαιρότητα

Συστάσεις Βαρθολομαίου σε Ηγούμενο Αγιορείτικου μοναστηριού για το ουκρανικό

εικόνα άρθρου: Συστάσεις Βαρθολομαίου σε Ηγούμενο Αγιορείτικου μοναστηριού για το ουκρανικό

Άνω κάτω το Άγιο Όρος για την ουκρανική Αυτοκεφαλία

Το Φανάρι πιέζει προς πάσα κατεύθυνση αν και οι πλειονότητα των Ιερών Μονών αρνείται να αναγνωρίσει την νέα αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ασκεί πιεστική πολιτική ιδιαίτερα προς τους Καθηγουμένους που έκλεισαν τις πύλες τους στην ουκρανική αντιπροσωπεία της νέας αμφισβητούμενης εκκλησίας.

Σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, Αρχιμανδρίτη Ευλόγιο, ζητώντας του εξηγήσεις για την αρνητική στάση του στην ουκρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής Επίσκοπο της νέας Εκκλησίας.

Όπως μας μεταφέρουν πηγές από το Φανάρι, εάν αυτή η αντιμετώπιση συνεχιστεί το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ θα αναγκαστεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της Κανονικότητας και της υπακοής στη Μητέρα Εκκλησία.

Το ζητούμενο όμως είναι η Ιερά Κοινότητα που δεν φαίνεται να αναγνωρίσει την νέα Εκκλησία -που κατά πολλούς αγιορείτες θεωρείται σχισματική – τι θα γίνει!

Τι θα κάνει το Φανάρι; Το Άγιο Όρος γιατί να μην έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως κρίνει εκείνο σε ένα μείζον ζήτημα;

Το κλίμα στην Αθωνική Πολιτεία για το ουκρανικό ζήτημα παραμένει βαρύ και διχασμένο και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει την εξέλιξη του…

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

O Συνεορτασμός του Πάσχα

του Χαράλαμπου Βουρουτζίδη. Τό κέντρο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐφθάρη! Ἄρχοντες παράνομοι κατά τῆς Ὀρθοδοξίας πονηρά βουλεύονται. Βάπτεται κάλαμος ἀποφάσεως παρά κριτῶν ἀδίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.