Επικαιρότητα

Τα 30 αργύρια των κυβερνητικών προς το Άγιον Όρος

εικόνα άρθρου: Τα 30 αργύρια των κυβερνητικών προς το Άγιον Όρος
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Το Άγιον Όρος ανά τετραετία χρωματίζεται κομματικά και προχωρεί σε μία σταδιακή εκποίηση του ορθόδοξου φρονήματος. Το βλέμμα στραμμένο στις φωτεινές εξαιρέσεις…


Μαραθώνιο τρέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να τερματίσουν νικητές στην αρένα των εκλογών του 2023. Επιστράτευσαν μάλιστα και ένα δυνατό τους όπλο, το οποίο ακούει στο όνομα Οικουμενισμός στο Άγιον Όρος. Η γκρίζα αυτή ζώνη του Αγίου Όρους ουκ ολίγες φορές εξυπηρέτησε τα νεοταξικά σχέδια της κοσμικής εξουσίας.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο και εκπροσώπους της ιεράς κοινότητας, οι οποίοι συνόδευαν στην Αθήνα την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» [1]. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Μαρτίνο και τον πρωτεπιστάτη γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη θέματα που απασχολούν τις ιερές μονές.

Παρόμοια τακτική ακολούθησε και ο κ.Αλέξης Τσίπρας [2]. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το Άγιον Όρος αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής, ευρωπαϊκής και οικουμενικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πνευματικής παρακαταθήκης», ενώ ο γέροντας Χριστοφόρος ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το έργο που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιο Όρος, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ιερά Κοινότητα το συντομότερο δυνατόν και αναφέρθηκε στο έργο των μονών και των ζητημάτων που τις απασχολούν.

Υπάρχει μία σειρά άρθρων στην Κατάνυξη η οποία παρουσιάζει αναλυτικά την εκποίηση του ορθόδοξου φρονήματος στο Άγιον Όρος από το 2016 έως και σήμερα. Εκεί γίνεται εκτενής αναφορά στην αποδοχή των αιρετικών αποφάσεων της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου, στη συγκοινωνία με τη σχισματική ομάδα της Ουκρανίας αλλά και τις γενικότερες συμπροσευχές με αλλόθρησκους και αιρετικούς, στη σύμπλευση με τα αντίχριστα μέτρα των κυβερνητικών την περίοδο του κορωνοϊού αλλά και στην παροχή ευρωπαϊκών κονδυλίων και έργων υποδομών που φαίνεται ότι αποτελούν τον «ομφάλιο λώρο» ανάμεσα στις εκάστοτε κυβερνήσεις και στη μοναστική πολιτεία και ο οποίος είναι αδύνατο πλέον να κοπεί. Η έρευνα της κατάνυξης αποκάλυψε ότι το Άγιον Όρος τα τελευταία χρόνια έχει εισπράξει χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η υλοποίηση έργων στο Άγιο Όρος με τη βοήθεια Ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί να αποβεί καταστροφική, τόσο για την ιδιοτυπία του Μοναχικού Πολιτεύματος του Αγίου Όρους όσο και για το Αυτοδιοίκητό του. Παρ’ όλα αυτά, το Άγιον όρος ανά τετραετία χρωματίζεται κομματικά και προχωρεί σε μία σταδιακή αλλά σταθερή εκποίηση του ορθόδοξου φρονήματος. Αλλά, όπως έχουμε όλοι κατανοήσει, πίσω από τα κομματικά χαρτιά περιτυλίγματος κρύβεται η μασονία που προωθεί τη δική της ατζέντα στην Ελλάδα αλλά και στο Άγιο Όρος, κυρίως με την δύναμη του χρήματος.

Εξαίρεση αποτελεί η Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου, η οποία αρνήθηκε να λάβει χρήματα Ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται και να ομολογεί την Ορθόδοξη Πίστη και Πατερική Παράδοση με παρρησία και χωρίς καμία δέσμευση. Ο μακαριστός Καθηγούμενος της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου Γέρων Αγάθων σε ομιλία που έκανε το 2015 (παρουσία του πνευματικού του τέκνου πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, του οποίου η εκδίωξη για λόγους Πίστεως είχε ήδη ξεκινήσει), ερωτηθείς για ποιο λόγο το Άγιο Όρος δεν τοποθετείται για αυτά που συμβαίνουν και γιατί οι Αγιορείτες δεν μπαίνουν μπροστά στον αντιοικουμενιστικό αγώνα, σημείωνε με πόνο ψυχής ότι αυτό ήταν θέμα βιώματος της Ορθοδοξίας.

Σήμερα, οκτώ χρόνια αργότερα, οι συνθήκες καλούν τους εναπομείναντες παραδοσιακούς γέροντες του Αγίου Όρους να επιδείξουν φρόνημα γενναίο, να αντισταθούν σθεναρά στα κελεύσματα της νέας εποχής, στις οικουμενιστές κολακείες, να μην γίνουν οι σύγχρονοι Ιούδες που για 30 αργύρια πρόδωσαν τον Χριστό και εν τέλει να μην φραγκέψουν για χάρη του αιρετίζοντος Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Α΄)
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄)
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Γ΄)

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.