εικόνα άρθρου: Τα άνομα συνέδρια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Και η παραχάραξη της Ιστορίας επιστρατεύεται, για να στηρίξει τις εμμονές του Φαναρίου


«Στήλην κακίας ἀντιθέου, Παῖδες θεῖοι παρεδειγμάτισαν, κατὰ Χριστοῦ δὲ φρυαττόμενον ἄνομον συνέδριον, βουλεύεται κενά, κτεῖναι μελετᾷ, τὸν ζωῆς κρατοῦντα παλάμῃ· ὃν πᾶσα κτίσις εὐλογεῖ δοξάζουσα εἰς τοὺς αἰῶνας» (Τῌ ΑΓΙᾼ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛῌ ΠΕΜΠΤῌ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΝ)

Η “Επιστημονική” Συνάντηση “Συνεργασίες για Δράση: Προς μία Γη, μία Οικογένεια, ένα Μέλλον” (“Partnerships in Action: towards One Earth, One Family, One Future”) ξεκίνησε τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη, στις 28/08/2023, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Στους σκοπούς της συνάντησης αυτής, όπως περιγράφονται από τους διοργανωτές της, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: “.. η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ανάληψη ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών δράσεων, η διασφάλιση τροφής για όλους, η προστασία των παιδιών και των περισσότερο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων..” 

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εν εξελίξει ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023.

Στον χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιχείρησε μια πρωτοφανή διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας: 

“Καθώς ο χρυσός ήλιος ανατέλλει πάνω από αυτήν την αρχαία πόλη, έναν τόπο όπου η ιστορία ζωγραφίζει ένα περίπλοκο ταμπλό θρησκευτικού, πολιτιστικού και εθνοτικού πλουραλισμού, συγκεντρωνόμαστε έχοντας έναν σκοπό και ελπίδα. Μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας, θέτουμε ένα θεμέλιο, συνδέοντας αιώνες κοινής ιστορίας, πολιτισμού και αξιών.

Ιστορικά, τα συνυφασμένα νήματα του Χριστιανισμού και του Ισλάμ έχουν υφάνει ένα πέπλο κοινής ύπαρξης, που μαρτυρά ότι υπήρξαν εποχές συνύπαρξης. Ως κληρονόμοι αυτής της πλούσιας κληρονομιάς, καλούμαστε σήμερα όχι μόνο να θυμηθούμε το κοινό μας παρελθόν, αλλά και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι μπροστά στις σημερινές προκλήσεις”.

Γιατί δεν αντιδρά κανένας ιστορικός στην Πατριαρχική διαστρέβλωση της Ιστορικής αλήθειας; 

Γιατί δεν αντιδρά κανένας Επίσκοπος που τον τιμά και τον ευλαβείται; 

Πότε υποκρίνεται ο Πατριάρχης, όταν χαιρετίζει τέτοια άνομα συνέδρια (τα οποία θέτει μάλιστα υπό την αιγίδα του) ή όταν χοροστατεί στη Θεία Λειτουργία των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας; 

Ποταμούς Μαρτυρικών αιμάτων έχει να καταθέσει το γένος των Ελλήνων “Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”. Πόσο ερμητικά κλειστά μπορεί να έχει τα μάτια του στην σκληρή πραγματικότητα, όταν φαντασιώνεται κάποια ιστορικά ξέφωτα ειρηνικής συνύπαρξης στην αιματοβαμμένη ιστορία της Ρωμιοσύνης;   

Αμετανόητος και άτεγκτος ομολογεί ανερυθρίαστα και την πηγή αυτής της ξένης προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία φιλοσοφίας του: “Στη μνημειώδη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο νησί της Κρήτης το 2016, θυμηθήκαμε ότι: «Η Εκκλησία δεν υπάρχει για τον εαυτό της. Υπάρχει για ολόκληρη την ανθρωπότητα, προκειμένου να ανυψώσει και να ανανεώσει τον κόσμο σε νέους ουρανούς και μια νέα γη.» (Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, 2016). Αυτό το σημαντικό μήνυμα υπερβαίνει περιορισμούς, καλώντας όλη την ανθρωπότητα να ενωθεί για το γενικότερο καλό”.

Η άνευ όρων ένωση που ονειρεύεται είναι ένωση χωρίς Χριστό. Αυτό το έχουμε κατανοήσει όλοι. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Η ερώτηση παραμένει. Δεν θα τον βάλει κανένας στη θέση του; Δεν θα τον συνεφέρει κανείς; 

Η Ορθοδοξία αποτελεί από μόνη της δίχως καμία προσθήκη ή αφαίρεση τη λύση σε όλα ετούτα τα προβλήματα, που δήθεν προσπαθεί να επιλύσει με άνομα συνέδρια ο Πατριάρχης και οι όμοιοί του. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και όχι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, που κόβει και ράβει έναν θεό στα δικά του μέτρα, και αναφέρεται σε μια εκκλησία με κέντρο τον ίδιο.

Ζει στη χώρα που εργαλειοποιεί την λαθρομετανάστευση, εργαλειοποιεί τη θρησκεία, βιώνει όπως ολόκληρος ο κόσμος τη βία και την τρομοκρατία που έχει βαθιά ριζωμένες θρησκευτικές προκαταλήψεις.

Πώς είναι δυνατόν να ξεχνά τις χολυγουντιανής, δαιμονικής, εμπνεύσεως εκτελέσεις του ISIS και να κάνει πως δεν βλέπει κάθε τόσο τις πορείες με τις πολεμικές ιαχές μουσουλμάνων μέσα στην καρδιά της Ελλάδος, της Ευρώπης αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο;

Ἐξελοῦ με, Κύριε, ἐξ ἀνθρώπου πονηροῦ. Οἵτινες ἑλογίσαντο ἀδικίαν ἐν καρδίᾳ.

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.