Επικαιρότητα

Τα ανομολόγητα σφάλματα ενός ομολογητή

εικόνα άρθρου: Τα ανομολόγητα σφάλματα ενός ομολογητή

Είναι βέβαιο πως τα φίλια πυρά κάνουν μεγαλύτερη ζημιά σε έναν πόλεμο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν αποτελεί σπουδαίο κατόρθωμα να βρισκόμαστε μέσα στα χαρακώματα, σε εμπόλεμη κατάσταση, και να στρέφω το όπλο μου να πυροβολώ τον διπλανό μου και όχι τον εχθρό.

Στον πόλεμο κατά του Οικουμενισμού, μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της Νέας Εποχής, η Εκκλησία προδίδεται εκ των έσω και η αγάπη για την πατρίδα διώκεται από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.

Ενώ όλοι γνωρίζουν πως ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση, οι ίδιοι οι Δεσποτάδες το αμφισβητούν. Οι αγωνιστές Χριστιανοί Ορθόδοξοι κληρικοί, οι οποίοι προβαίνουν στο ύστατο όπλο κατά της Αίρεσης, τη διακοπή μνημόνευσης των αιρετιζόντων Επισκόπων, στην Αποτείχιση δηλ. από την αίρεση, συκοφαντούνται πως βγαίνουν εκτός Εκκλησίας.

Στις μέρες μας έχει σχεδόν απαγορευτεί η χρήση του όρου αίρεση και αιρετικοί. Όλες οι νεοεποχίτικες μόδες γιόγκα, μεντιτέϊσον κλπ πλασάρονται ως άκακα “εργαλεία” εκγύμνασης του σώματος και του μυαλού.

Και η επίσημη Εκκλησία σιωπά. Οι επικίνδυνες αυτές θρησκευτικές πρακτικές, που συνιστούν προσηλυτισμό εκ δεξιών, υιοθετούνται από πρεσβευτές – ευαγγελιστές της Νέας Εποχής. Συνήθως είναι καλλιτέχνες ή αθλητές ή επαγγελματίες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που λέγονται ινφλουένσερ.

Είναι σαν να λέμε ότι είναι μόδα ένας διάσημος να μοιράζει μέρος της περιουσίας του σε αγαθοεργίες, σε φιλανθρωπίες, στην προστασία του περιβάλλοντος, εσχάτως μάλιστα και στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Η σιωπή και η σιωπηλή αποδοχή των πρακτικών αυτών εκ μέρους της Εκκλησίας, για να μην κακοκαρδίσει την εξουσία, προκάλεσε σύγχυση στον πιστό λαό.

Ο λαός είναι ακατήχητος. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο και μετέχει σε τελετές άλλων θρησκειών, θεωρώντας πως μετέχει σε πολιτιστικά δρώμενα φολκλορικού χαρακτήρα.

Στον πόλεμο κατά του Οικουμενισμού, μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της Νέας Εποχής, η Εκκλησία προδίδεται εκ των έσω.

Ένα τέτοιο μέτωπο είναι και το φαινόμενο του υγειονομικού ολοκληρωτισμού που βιώνουμε στο πετσί μας.

Η στάση της Εκκλησίας μάς έχει καταντήσει να στεκόμαστε αδερφός απέναντι στον αδερφό, καθώς ο ένας δεν έχει εμβολιαστεί κάνοντας υπακοή στον πνευματικό του και ο άλλος έχει εμβολιαστεί κάνοντας υπακοή στο δικό του γέροντα.

Πλήττεται ευθέως η υπακοή σαν αρετή, σαν ευλογημένη Ορθόδοξη πρακτική.

Η Κατάνυξη ως μέσο αποτελεί τη φωνή της Αποτείχισης στην Ορθόδοξη Χριστιανική διαδικτυακή πραγματικότητα, η οποία δίδει μαρτυρία ομολογίας.

Εμπνέεται από τη ρίζα του Οσίου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή και των πνευματικών του απογόνων, των αγιασμένων μορφών γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα, Αγάθωνα Κωνσταμονίτη και του ιδρυτή μας πρωτοπρεσβύτερου π. Νικολάου Μανώλη του ομολογητού.

Δεν έχουμε ανάγκη από influencers ομολογητές της πίστεως. Ο μοσκοβολισμένος ανθόκηπος των ομολογητών Αγίων της Εκκλησίας μας μάς καλύπτει και μας προσκαλεί: “Μιμηταί ημών γίνεσθε”.

Στον άνισο τούτο αγώνα, βρέθηκε και ένας διάσημος του κοσμικού star system αθλητής να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον υγειονομικό σκοταδισμό.

Επικαλέστηκε πολλές φορές πως είναι πάνω από όλα Ορθόδοξος και μετά αθλητής.

Εκφράσαμε τη στήριξη μας στην απόφαση του να σταθεί όρθιος, απέναντι σε ένα σύστημα που τον αντάμειψε πλουσιοπάροχα.

Στη μάχη αυτή, μέσα στα χαρακώματα, τον είδαμε δίπλα μας και είναι αλήθεια πως χαρήκαμε.

Δεν θα τον αποδομήσουμε, επειδή έχει εκτραπεί στο παρελθόν σε νεοεποχίτικες πρακτικές.

Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά σε άλλο χρόνο, με ντοκουμέντα, με αυστηρότητα, με πατερικές & αγιογραφικές αναφορές και με την ελπίδα στο Θεό για διόρθωση, επιστροφή και μετάνοια.

#WeStandForNovak

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις υπερασπίζεται… την πίστη του
– ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ: Τζόκοβιτς και εμβολιασμός
Πρώην μάγισσα αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ της Γιόγκα και του Σατανά (Βίντεο)
π.Νικόλαος Μανώλης, Περί Μαγείας [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.