Ελένη Παπασταματάκη

Τα διαπιστευτήρια του διαβόλου ζητούν οι σημερινοί ποιμένες

εικόνα άρθρου: Τα διαπιστευτήρια του διαβόλου ζητούν οι σημερινοί ποιμένες

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Απονευρωμένος πνευματικά και ευθυγραμμισμένος άριστα με κάθε αντίχριστο μέτρο, κλειδαμπαρώνει τους Ναούς αφήνοντας το ποίμνιο αλειτούργητο. Ταυτόχρονα, καυχιέται για την «αξιέπαινη πρωτοβουλία» -όπως την αποκαλεί- να χρησιμοποιηθεί ο Ιερός Ναός ως αίθουσα διαγνωστικών εξετάσεων

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Άνοιξαν διάπλατα οι θύρες της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στην Μενεμένη, αλλά αυτό δε συνέβη γιατί ο ιερέας και προϊστάμενος του συγκεκριμένου Ναού κάμφθηκε από το βάρος της ιερατικής του ευθύνης ή αντέδρασε στο αντίθεο μέτρο της εκπεσούσης και αντίθεης κυβέρνησης περί κλειστών Ναών λόγω του κορωνοϊού.

Δυστυχώς, όπως πληροφορούμαστε από τη σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμ. Παντελεήμων Αναστασιάδης, μετά από αίτημα του υπεύθυνου του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ήρθε σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και άνοιξε τις Πύλες του Ιερού Ναού προκειμένου να διενεργηθούν οι προληπτικοί έλεγχοι Rapid test στους ενδιαφερόμενους δημότες.

Για άλλη μια φορά, απέδειξε ο υπεράνω πάντων ΕΟΔΥ ότι οι ανοιχτοί Ναοί είναι επικίνδυνοι για τη μετάδοση της νόσου, μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται για τον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν, δηλαδή για την τέλεση των ιερών Ακολουθιών και την προσκύνηση του Ζωντανού Θεού μας. Έγινε γνωστό ότι εντός του Ναού εισήλθαν 250 δημότες, όχι για να ανάψουν κεράκι και να προσευχηθούν, αλλά για να λάβουν το δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ. Αυτοί είναι οι Χριστιανοί των εσχάτων χρόνων που δέχονται ό,τι τους προσφέρεται δωρεάν για το συμφέρον της υγείας του φθαρτού σώματος, έστω και αν την ίδια στιγμή βαρύνεται η ψυχή τους. Χριστιανοί που αδιαφορούν για τη βεβήλωση του ιερού ναού, η οποία διαπράττεται ενώπιόν τους και στην οποία είναι συνεργοί και οι ίδιοι…

Για τον τοπικό Επίσκοπο κ. Βαρνάβα όμως, τι να πούμε; Σίγουρα πάντως δεν μας εξέπληξε. Απονευρωμένος πνευματικά και ευθυγραμμισμένος άριστα με κάθε αντίχριστο μέτρο, κλειδαμπαρώνει τους Ναούς αφήνοντας το ποίμνιο αλειτούργητο. Ταυτόχρονα, καυχιέται για την «αξιέπαινη πρωτοβουλία» -όπως την αποκαλεί- να χρησιμοποιηθεί ο Ιερός Ναός ως αίθουσα διαγνωστικών εξετάσεων. Εκεί, υγειονομικοί και λοιποί ενδιαφερόμενοι εισέρχονται και παρευρίσκονται μέσα στον Οίκο του Θεού άνευ σεβασμού και επίγνωσης της ιερότητας του χώρου. Συνυπεύθυνος σε αυτήν τη βλασφημία, ο ιερέας του Ναού επωμίζεται εφάμαρτο βάρος. Τι και αν ο Χριστός μας τους όρισε υπεύθυνους του Οίκου Του! Η καρδιά τους άπιστη και φοβισμένη κινείται εδώ και εκεί, ενώ καταλήγει υπόδουλη στα κελεύσματα του διαβόλου.

Αδελφοί μου, μη μας παραξενεύουν όλα αυτά. Όπως ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλήτης ο νέος, έτσι και πολλοί άλλοι άγιοι τα έχουν προφητεύσει όλα αυτά. Ο Όσιος προφητεύοντας τις έσχατες μέρες, περιέγραψε «… οι δε Ποιμένες των Χριστιανών αρχιερείς και ιερείς θα είναι ως επί των πλείστων άνδρες κενόδοξοι…οι Εκκλησίες του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε στους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστη, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φως επιγνώσεως…».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Επανακατήχηση VS μεγάλη επανεκκίνηση
Τέλος στο φόβο! Ζήτω η ελευθερία!
Ιερατική σύναξη ήταν αυτή ή συνέδριο των G20;
Στο τέλος το Φως θα νικήσει!
Σιγά-σιγά, μεθοδικά και ύπουλα
– Η ημίχριστη ΔΙΣ ξαναχτυπά
– Επίσκοπος που κλείνει Ιερό Ναό είναι όντως αναίσθητος (Κανών Δ΄ τῆς Ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς Ἑβδόμης (Ζ΄) Συνόδου τῆς ἐν Νικαίᾳ)
– Τα ασεβή ράσα – Εκδίωξη πιστών από Ναό με εντολή του ιερέα
– «Λογική καί Πίστη» – Έννοιες ασυμβίβαστες;
– Η παράβαση των εντολών του Ευαγγελίου απενεργοποιεί την Θεία Χάρη και φέρνει τους βαρβάρους στον τόπο μας

Σχετικά άρθρα

Ο Βίος του Οσίου Σεργίου του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη αρθρογραφεί για katanixi.gr. Ούτε η διαφύλαξη της οικογένειας από τις ταλαιπωρίες ούτε το κύρος και η ένδοξή του καταγωγή, ούτε ο πλούτος που κατείχε και όλα τα επίγεια, στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν μακριά από την Ομολογία…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.